ASAYİŞ - 28 Eylül 2023 Perşembe 15:58

Bahçelievler’de doğalgaz patlaması: 1 ölü, 2’si ağır 4 yaralı

A
A
A
Bahçelievler’de doğalgaz patlaması: 1 ölü, 2’si ağır 4 yaralı

Bahçelievler’de 6 katlı bir binada meydana gelen ve ilk belirlemelere göre doğalgaz kaynaklı meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybederken, 2’si ağır 4 kişi yaralandı. Olay sonrası itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edilirken, patlama nedeniyle binada ve çevrede oluşan hasar havadan görüntülendi.


Olay, saat 15.00 sıralarında Bahçelievler Şirinevler 7. Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sokak üzerinde bulunan 6 katlı bir binada ilk belirlemelere göre doğalgaz kaynaklı patlama meydana geldi. Patlama sonrası çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılara sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından çevredeki hastaneye sevk edildi. Patlama nedeniyle park halindeki araçlar da hasar gördü. Patlama sonrası polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, patlama sonrası çevrede oluşan ufak çaplı yangına itfaiye ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu.


Patlama sonrası oluşan tahribat havadan görüntülendi


Doğalgaz patlaması sonrası çevrede oluşan tahribat ise dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde binanın dış cephesinin düştüğü ve kopan beton parçalarının park halindeki araçların üzerine ve sokağa düştüğü görülüyor.


Valilikten açıklama


İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise "Bahçelievler İlçesi Şirinevler Mahallesi’nde bir binada meydana gelen ve doğalgaz sıkışması kaynaklı olduğu değerlendirilen patlamada ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetmiş, 2’si ağır toplam 4 kişi de yaralanmıştır" denildi.


(SB

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Karnaval esnafın yüzünü güldürdü, kebapçılar doldu taştı Adana’da 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu olurken kebapçılar doldu taştı. Adana’da baharın gelişini simgeleyen ve şehrin üzerine sinen portakal çiçeği kokusuyla özdeşleşen 14. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı 1 Nisan’da başladı. 8 Nisan’a kadar sürecek karnavalın heyecanı tüm kenti sardı. Kentte kebap ve şırdancılar başta olmak üzere tüm esnafın karnavalla birlikte işleri açıldı. Bu sene yerli ve yabancı binlerce kişinin katıldığı karnavalın esnafa can suyu olması bekleniyor. "Adana, her zaman güzelliklerle anılmalı" İHA muhabirine konuşan kebapçı Yaşar Aydın, "Portakal Çiçeği Karnavalı dolayısıyla yoğunuz. Turlarla gelen var, kendi özel araçlarıyla gelenler var. Çevre illerden ve Türkiye’nin hemen hemen her yerinden insanlar akın ediyorlar. İnsanlar eğleniyorlar ve mutlular. Biz de insanlara hizmet ediyoruz. Adana’ya değer katan etkinlikler bunlar. Adana böyle güzelliklerle anılmalı her zaman. İnsanları bekliyoruz. Burada her şey var ama önce lezzet var. Herkesi Adana’ya bekliyoruz" dedi. "Ankara’dan karnaval için geldik" Karnaval alanını gezmeye gelen Ayşe Hacivanoğlu, "Karnaval için Ankara’dan geldik. Adana’dan kebap yemeden dönmeyi düşünmüyorduk. Kebap yedik ve kebaptan çok memnun kaldık. Herkese tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu. "Herkese kebabı tavsiye ederiz" Kırıkkale’den gelen Mahmut Elibol ise, "Buraya kadar gelmişken tabi kebap yemeden olmaz. Karnavala gelen herkese kebabı tavsiye ederiz" ifadelerini kullandı. Ayşe Akyürek ise, "Kırıkkale’den Portakal Çiçeği Festivali için geldik. Çok beğendik çok memnun kaldık. Gelmişken kebap yiyelim dedik. Burası çok güzel. Gerçekten çok beğendim. Herkese tavsiye ederim" dedi.
Konya Denizli’de yakalanan maymun Konya’da hayvanat bahçesine teslim edildi Denizli’nin Çivril ilçesinde yakalanan örümcek maymunu, gerekli işlemlerinin ardından Konya’da Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesine teslim edildi. Denizli’nin Çivril ilçesinde bir vatandaşın arazisinde fark ettiği iki maymundan biri, ekipler tarafından yakalanarak tedavi altına alındı. Açlık nedeniyle bitkin düştüğü belirlenen maymun, Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi. Gerekli işlemleri tamamlanan maymun, Konya’nın Karatay ilçesindeki hayvanat bahçesine sevk edildi. "Bu tür hayvanların bireysel olarak, ev ortamında ya da uygun olmayan alanlarda tutulmaları hem hayvan refahı hem de halk sağlığı açısından ciddi riskler barındırmaktadır" Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Veteriner İşleri Müdürü Ufuk Ertürk, "Denizli’de yakalanarak Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçemize teslim edilen örümcek maymunu, yapılan ilk klinik muayene ve gözlemler sonucunda genel sağlık durumu açısından değerlendirilmiştir. Türün doğal yaşam alanı dışında, uygunsuz şartlarda tutulmuş olma ihtimali göz önünde bulundurularak stres, beslenme yetersizlikleri ve muhtemel enfeksiyonlar yönünden detaylı incelemeler başlatıldı. Örümcek maymunları, sosyal yapıları güçlü, yüksek hareket ihtiyacı olan ve özel bakım gerektiren primatlardır. Bu nedenle bu tür hayvanların bireysel olarak, ev ortamında ya da uygun olmayan alanlarda tutulmaları hem hayvan refahı hem de halk sağlığı açısından ciddi riskler barındırmaktadır. İlk bulgular, hayvanın doğal davranışlarını tam olarak sergileyemediği bir ortamda bulunmuş olabileceğini düşündürmektedir. Hayvanat bahçemizde hayvanın gerekli tüm sağlık kontrolleri yapılmakta, beslenme düzeni doğal diyetine uygun şekilde yeniden planlanmakta ve stres düzeyini minimize edecek bir bakım protokolü uygulanmaktadır. İlgili kurumlarla koordinasyon halinde, hayvanın rehabilitasyonu ve mümkünse uygun bir yaşam alanına transferi için çalışmalar sürdürülmektedir. Bu olay vesilesiyle egzotik türlerin yasa dışı yollarla edinilmesi ve uygunsuz şartlarda beslenmesinin hem etik hem de hukuki açıdan kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz. Vatandaşlarımızın bu tür durumlarla karşılaştıklarında yetkili mercilere bildirmeleri durumunda bu hayvanlar kontrollü ve refah içinde yaşayacakları yerlere alınmaktadır" dedi.
Erzurum Erzurum Lisesi öğrencilerinden anlamlı sahne: "12 Öfkeli" büyük beğeni topladı Erzurum Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen "12 Öfkeli" adlı tiyatro oyunu, İbrahim Erkal Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluştu. 1957 yapımı ve Reginald Rose imzasını taşıyan klasik eserden uyarlanan oyun, Oktay Parlar yönetmenliğinde sahneye taşındı. Öğrencilerin başarılı performansları izleyicilerden büyük alkış aldı. Programa, Erzurum Valisi Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş’un yanı sıra Erzurum İl Emniyet Müdürü Osman Karaburun, Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ergün Engin de katıldı. Yoğun ilgi gören etkinlikte sahne alan öğrenciler, sergiledikleri etkileyici performansla izleyicilerden tam not aldı. Programda konuşan Vali Baruş, tiyatronun bireyin karakter gelişimindeki önemine dikkat çekerek sanatın gençler üzerindeki olumlu etkilerine vurgu yaptı. Gösteri sonunda sahneye davet edilen öğrenciler, ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı. Erzurum Lisesi Müdürü Ömer Coşkun ise bu tür etkinliklerin öğrencilerin özgüvenlerini artırdığını ve sosyal gelişimlerine katkı sağladığını belirterek, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin artarak devam edeceğini ifade etti. Gerçekleşen etkinlik, gençlerin sanata olan ilgisini ve sahne başarısını bir kez daha gözler önüne sererken, Erzurum’da eğitimin yalnızca akademik değil; aynı zamanda kültürel ve sosyal yönleriyle de güçlü bir şekilde ilerlediğini ortaya koydu. Tiyatro oyununda görev alan öğrenciler ve emeği geçen tüm ekip, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.