SPOR - 12 Şubat 2026 Perşembe 13:01

Dursun Özbek: "’Dursun Özbek para harcamıyor’ söylemini kabul etmiyorum"

A
A
A
Dursun Özbek: "’Dursun Özbek para harcamıyor’ söylemini kabul etmiyorum"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transfer döneminde para harcamak istemediğine yönelik çıkan söylemleri kabul etmediğini belirterek, "Sezon başında yapılan transferlerde ne yapmış Dursun Özbek? Harcadığımız bonservis parasına, kurduğumuz takımın değerine bunu söyleyen insanların bakması lazım" dedi.


Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta düzenlenen sponsorluk imza töreninde gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile arasında geçen konuşmaların sorulması üzerine Özbek, "Ben, Galatasaray Spor Kulübü’nün başkanıyım. İbrahim Bey de Türkiye Futbol Federasyonu başkanı. Şundan daha doğal, daha kabul edilebilir bir şey olamaz ki zaman zaman bir araya gelelim ve Türk futbolu hakkında, Türk futbolunun geleceği, problemleri hakkında konuşalım. Sanki ilk defa, benzetme yaparsak; nükleer barış anlaşması için uluslararası boyutla devletlerin başkanları bir araya gelmiş mantığıyla konuşuluyor. Sürekli yapılan toplantılardan birini yaptık o gün. Atfedilmek istenen husus kamuoyuna yansıdı. Galatasaray ile o konuyu ilişkilendirmek imkansız, olağan dışı bir şey. 3 sene art arda şampiyon olmuş bir takım. 4. senesinde lider olan bir takım. Şampiyonluğun en güçlü adayı. Finansal problemlerini çözmüş bir takım. Yaptırımlarına, tesisleşmesine hız veren bir takım. Kendi camiası içinde birliği, tek yürek olmayı, tek yumruk olmayı başarmış bir takım. Kendi camiası içinde sevgi iklimini, barışı oluşturmuş bir takım. Bu takımın başkanı, federasyon başkanına gidecek diyecek, ’Bizim camiamızın içinde sıkıntı var’. Bütün bu saydığım oluşumları yerine getirmiş, ne sıkıntısı olabilir. Galatasaray, o insanların hayal ettiği bir takım, Galatasaray’ı yönetenler de o insanların hayal ettiği tipte bir yönetici değildir. Herhalde karıştırdılar, hangi takım, hangi başkan. O konuda İbrahim Bey de orada, ona da sorabilirler. Onların hayal ettiği tarz konuşma ve diyalog söz konusu değil. Böyle bir konuşma olmaz, olamaz. Hiç kimse bulanık suda balık avlamaya kalkamasın. Hiç kimse bu tür işlerle Galatasaray’ı ilişkilendirmeye kalkmasın" diye cevap verdi.



"Icardi ile sezon bitiminde oturup, konuşacağız"


Sezon sonunda Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin sözleşmesinin biteceğinin hatırlatılmasının ardından sarı-kırmızılıların başkanı, "Icardi çok değerli bir oyuncumuz. Bizde oynadığı sürece takıma verdiği katkı, takıma olana aidiyeti tartışılmaz. Sezon sonuna kadar kontratımız var. Icardi ile sezon bitiminde oturup, kendisiyle konuşacağız. Icardi özel ve önemli bir oyuncu. Galatasaray için çok önemli bir oyuncu. Bu konuyu hep gündemde tutmak doğru bir davranış biçimi değil. Hiçbir zaman bu tip değerlerinden Galatasaray herhangi problemli duruma gelmek istemez. Geçmişte de gelmemiştir. Sezon sonunda birçok şey netleştikten sonra Icardi ile oturup, konuşacağız. Kendisi bizim değerlimizdir. O zaman da beraber karşılıklı karar vereceğiz" şeklinde konuştu.



"’Dursun Özbek para harcamıyor’ söylemini kabul etmiyorum"


"Dursun Özbek para harcamıyor" şeklindeki söylemler için ise Dursun Özbek, "Dursun Özbek geldiğinden beri ne yapmış, nasıl transfer yapmış, kimi getirmiş, özellikle bu sezon başına döner, ben kimsenin böyle bir şey söylediğini de düşünmüyorum. Sezon başında yapılan transferlerde ne yapmış Dursun Özbek? Harcadığımız bonservis parasına, kurduğumuz takımın değerine bunu söyleyen insanların bakması lazım. Şu anda takımızın 360 milyon Euro civarında değeri var. Ligdeki en değerli takım. Nasıl olmuş? ’Dursun Özbek para harcamıyor’ şeyini kabul etmiyorum. Böyle bir şey yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Bence uydurulmuş bir şey" ifadelerini kullandı.



"Galatasaray ara transfer döneminde teknik kadronun talep ettiği hedeflere ulaşmıştır"


Ara transfer dönemlerinin, riskli dönem olduğunu aktaran Başkan Özbek, "İstediğiniz kalitedeki oyuncuyu her zaman bulamayabilirsiniz. Bu dönemde yaptığımız transfer planlaması son derece Galatasaray için başarılı olduğunu düşünüyorum. Galatasaray teknik ekibinin ve scout ekibinin tespit ettiği eksikler, transfer komitesinin önüne getirir, bu çerçevede başkan karar verir. ’Dursun Özbek transfere karar veriyor, bunu alalım, bunu almayalım’, böyle bir şey yok. Evet, Dursun Özbek transferde son sözü söyler ama ona ışık tutan husus teknik ekibin, scout ekibinin, transferle ilgili arkadaşların onun önüne getirdiği, Galatasaray’ın koşullarına, o günkü ihtiyaçları çerçevesinde bir mutabakat oluşur, o transfer yapılır. O söylemi ben reddediyorum. O söylem, doğru bir söylem değil. O söylem, Galatasaray’a, Galatasaray başkanına veya bana yakışan bir söylem değil. Onu söyleyenlere sezon başına dönüp yapılan transferlerin miktarına bakarlarsa bu söylediğim daha fazla anlam kazanır. Sezon başında planlamanızı yaparsınız. Transfer planlamasında nokta transferler için son derece iyi çalıştık. Tek bir alternatifimiz yok. Her durum için alternatiflerimiz var. Galatasaray ara transfer döneminde teknik kadronun talep ettiği hedeflere ulaşmıştır" değerlendirmesinde bulundu.



"Galatasaray’ın bütçesinde naklen yayın geliri yüzde 5’e bile gelmiyor"


Naklen yayın gelirlerinin düşük olmasından Kulüpler Birliği ve federasyonun şikayetçi olduğunu dile getiren Özbek, "Naklen yayın geliri, sürekli azalarak bugünkü seviyesine geldi. Artmasını beklerken, düştü. Bütçemizde 5 büyük ligi dikkate aldığımız zaman orada naklen gelirleri, bütçelerinin bazen yüzde 25, bazen yüzde 50’sine kadar çıkıyor. Galatasaray Spor Kulübü’nün bütçesinde naklen yayın geliri yüzde 5’e bile gelmiyor. Bu konu üzerinde geldiğimiz günden beri çalışıyoruz. Bu eksikliği gidermek için arkadaşlarımla beraber faaliyet dışı gelirlere yöneldik. Bir şekilde bu bütçeyi karşılamamız lazım. Galatasaray bunu fark eden ilk kulüptür. Diğer kulüpler de faaliyet dışı gelirler için harekete geçti. İnşallah federasyonun ve Kulüpler Birliği’nin ortak çalışmaları çerçevesinde naklen yayın gelirleri daha yukarı çıkar. Çok büyük eksiklik olarak şu anda bütçemizde duruyor" açıklamasını yaptı.



"Transfer bakkaldan elma, şeker alır gibi mi yapılıyor?"


Transferleri teknik ekibin raporu doğrultusunda yaptıklarını ifade eden Başkan Dursun Özbek, "Transfer bakkaldan elma, şeker alır gibi mi yapılıyor? Transfer maliyeti çerçevesinde mi değerlendirilir. Transfer fiyata göre yapılan bir şey mi yok performans değerlendirilmesiyle yapılan bir şey mi? Onun için bu işleri olduğundan farklı boyutlara getirmek üzere çalışmayın. Biz gerek transfer döneminde gerekse Galatasaray’ın özellikle Şampiyonlar Ligi’nde ve ligdeki yarışma durumu itibarıyla bize teknik ekibin getirdiği rapor doğrultusunda istedikleri bütün transferleri yaptık. Transfer işi, değerlendirme işidir" diyerek sözlerini tamamladı.



Dursun Özbek: "’Dursun Özbek para harcamıyor’ söylemini kabul etmiyorum"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Bilal Erdoğan Konya’da gençlerle buluştu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Konya’da gençlerle buluştu. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Meram Belediyesinin ev sahipliğinde Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. "Konya’dan Dünyaya Gençlik Buluşması" adı altında düzenlenen ve moderatörlüğünü gazeteci Mustafa Tatlısu’nun yaptığı programa, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri ilgi gösterdi. Bilal Erdoğan, buluşmada gençlerin sorularını yanıtladı. Programda "Gençleri niye bu kadar seviyorsunuz" sorusuyla konuşmasına başlayan Erdoğan, "Çünkü gelecek gençlerin geleceği ve biz eğer bugünün dünden biraz daha iyi olduğunu düşünüyorsak, yarının da bugünden daha iyi olmasını istiyorsak ne yapıp edip gençlerle birlikte olmamız, gençleri desteklememiz, gençleri yüreklendirmemiz, gençleri motive etmemiz lazım. Çünkü ancak o zaman geleceğin bugünden daha iyi olmasını sağlayabiliriz. Yarınımız bugünümüze eşit olmasın diye çalışmak boynumuzun borcu. Bunu yapmanın en sağlıklı, en uzun soluklu, en devamlı yolu da gençlere yatırım yapmak" dedi. "Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada en güçlü olduğu günleri yaşıyoruz" Hayalinin güçlü bir Türkiye olduğunu ifade eden Bilal Erdoğan, "Türkiye’nin geleceği ile ilgili hayalimiz; gençlere böyle nereden nereye geldik, eskiler nasıldı, bizim zamanımızda neydi falan diye anlatmanın genelde gençler açısından çok keyifli olmadığını söylüyorlar. ‘Bize geleceği anlatın diyorsunuz’ biliyorum. Ama Türkiye neticede 200 milyar dolarlık bir ekonomiden 1.6 trilyon dolarlık ekonomiye geldi, 8 kat. Kişi başına milli gelir 3 bin dolarlardan 16 bin-18 bin dolarlara geldi, 6 kat. Bu sayede Türkiye bugün dünyada daha tesirli bir ülke. Hakikaten 25 sene önce Türkiye’nin bu kadar göz önünde olması, sözüne itibar edilmesi, işte dünya liderlerinin Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’yla görüşmek için sıraya girmesi, telefon trafiği olsun, fiziki görüşme olsun, böyle bir şey söz konusu değildi. Dolayısıyla Türkiye’nin bütün Cumhuriyet tarihinde en tesirli, bölgesinde ve dünyada en güçlü olduğu günleri yaşıyoruz. Refah seviyesi olarak da dünya ekonomisinden en yüksek payı aldığımız, dünyaya en çok malı sattığımız zamanları yaşıyoruz. Ama geleceğin Türkiye’si ile ilgili elbette ki bunun devamı lazım. Daha iyi olması lazım" diye konuştu. Meram Belediyesi Başkanı Mustafa Kavuş da, "Gençlik Buluşması kapsamında İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan’ı Tantavi Kültür ve Sanat Merkezimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. İçtenliği ve samimi sohbeti için kendilerine şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. Program sonunda Mustafa Kavuş, Bilal Erdoğan’a hat tablosu hediye etti.
İstanbul Ümraniye’deki ikinci cinayette acılı baba fenalaşarak hastaneye kaldırıldı Ümraniye’de iki cinayetin yaşandığı evde öldürülen genç kadının Türkiye’deki anne babası bulmayı bekledikleri kızlarının ölüm haberiyle sarsıldı. Fenalaşan baba, ambulansla hastaneye kaldırılırken, acılı aileyi Özbekistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri ziyaret etti. İstanbul’un Şişli ilçesinde 24 Ocak’ta cesedi parçalar halinde bulunan Durdona Khokimova’nın öldürüldüğü Ümraniye’deki dehşet evinde, bir kadının daha öldürüldüğü ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, Sayyora Ergashaliyeva’nın Özbekistan’da yaşayan ailesi, 23 Ocak’tan sonra kızlarından haber alamamaları üzerine Türkiye’deki Özbek Kadın Hakları Derneği’ne ulaştı. Dernek Başkanı Azade İslamova ve Derneğin Avukatları Ezgi Ekin Arslan ile Cevat Bozkurt’un aileyle görüşmesi ve Durdona Khokimova’nın öldüğü evde bulunduğu şüphesi üzerine aileye yapabilecekleri hakkında bilgi verildi. 5 Şubat’ta Türkiye’ye gelen aile, 6 Şubat’ta Savcılığa başvuru yaptı. Başvuru sonrası yapılan çalışmalarda, cinayet ortaya çıktı. Zanlılar cinayeti itiraf ederken genç kadının Türkiye’de olan anne ve baba, kızlarının acı haberiyle yıkıldı. Ergashaliyeva’nın babası Bakhromjon Bustonov, fenalaşınca olay yerine gelen 112 ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırdı. Tansiyon yüksekliği yaşadığı öğrenilen baba tedavilerinin ardından taburcu edildi. Öte yandan, Özbekistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri de acılı aileyi ziyaret ederek, olayın üzerinde durduklarını bildirdi. Ziyaret sırasında ailenin yaşadığı acı ve üzüntü kameralara yansıdı.