GÜNDEM - 23 Mayıs 2024 Perşembe 16:44

Esenyurt’ta kurban bayramı hazırlıkları başladı

A
A
A
Esenyurt’ta kurban bayramı hazırlıkları başladı

Esenyurt Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban satış alanında çalışmalara başladı. Vatandaşların ibadetlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmeleri için çalışan ekipler, altyapı çalışmaları ve çadır kurulumu yaparak modern ve hijyenik bir kurban satış ve kesim alanını hazırlıyor.


Esenyurt Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlıklarını modern, hijyenik ve güvenilir bir ortamda satın almaları ve kesim yapmaları için tüm imkanları oluşturuyor. Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde 38 dönüm arazi üzerine kurulan kurban satış alanında; 124 büyükbaş hayvan çadırı ve 30 küçükbaş hayvan çadırı bulunuyor. Yol düzenlemeleri, çadır kurulumu, elektrik ve su tesisatı gibi tüm altyapı çalışmalarının devam ettiği kurban satış alanı; modern çadırlar, hijyenik tuvalet ve duş alanları, mescid, otopark ve kafeterya ile vatandaşların huzur içinde kurban alışverişi yapmasına uygun hale getiriliyor. İçerisinde kesimhanenin de bulunduğu alanda, zabıta ekipleri 7/24 güvenliği sağlayacak. Kurbanlıklar, 1 Haziran itibariyle veteriner hekim kontrolünde alana giriş yapacak.



6 bin 500 kurbanlık bu pazarda satışa sunulacak


Kurban satış alanında çalışmaları denetleyen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Burası ilçemizde belediye eliyle yapılan en büyük alan. Ekiplerimiz buranın altyapı çalışmalarını tamamlayarak Kurban Bayramı’na hazır hale getiriyor. 38 bin metrekarelik alanda kurduğumuz çadırlarda 3 bin 500 tane büyükbaş kurbanlık ve 3 bin tane küçükbaş kurbanlık satışa sunulacak. Ekiplerimiz gece gündüz çalışarak kısa süre içerisinde büyük bir iş başardılar. Ayrıca buradan binlerce ton gübre çıkacak. Bu gübreleri, bir yıl sonra park ve bahçelerde yürüttüğümüz çalışmalarda kullanacağız” dedi.



Esenyurt’ta kurban bayramı hazırlıkları başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakırköy’de tartıştığı eski sevgilisini bıçakladı, yaşanan anlar güvenlik kamerasında Bakırköy’de 16 yaşındaki kız, eski erkek arkadaşı tarafından konuşmak için çağrıldığı yerde bıçaklanarak yaralandı. Bıçaklama anı güvenlik kameraları tarafından kaydedilirken şüpheli şahıs kısa sürede polis ekipleri tarafından yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, geçtiğimiz cuma günü Bakırköy Cevizlik Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre 16 yaşındaki D.A. isimli kız, bir süre önce ayrıldığı erkek arkadaşı H.E.U. tarafından buluşmak için çağrıldı. İkilinin buluşması esnasında çıkan tartışmada H.E.U. yanında getirdiği bıçakla D.A.’yı bıçaklayarak kaçtı. Olay yerine çevredeki vatandaşların ihbarı ile sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Karnından bıçaklanan D.A. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kısa sürede yakalandı Yaşanan olay sonrası polis tarafından şüpheli şahsı yakalamak için çevrede çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde H.E.U. Esenyurt’ta yakalandı. ’Kasten yaralama’ suçundan mahkemeye sevk edilen H.E.U. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bıçaklama anı güvenlik kamerasında Yaşanan olay anı ise çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde D.A. ile H.E.U.’nun bir şeyler konuştuğu, ardından U.’nun genç kızı karnından bıçaklayıp kaçtığı anlar yer aldı.
Ankara Dengesini kaybedip 7. kattan yere çakılan kadının düşme anı kamerada Ankara’da evinin camını silerken dengesini kaybeden kadın 7’nci kattan yere çakılarak hayatını kaybetti. Düşme anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, sabah 05.30 sıralarında Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi Akıncılar Caddesi’nde yer alan bir sitede meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 7. kattaki evinin camını silmeye çalışan 58 yaşındaki Mesiha Kahya, dengesini kaybederek yere düştü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Düştüğü yerde hayatını kaybettiği belirlenen Kahya’nın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Kahya’nın yarın Susuz Mezarlığı’na defnedileceği öğrenilirken, güvenlik güçleri tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Çocukları uzun süre haber alamamış Evinde tek yaşayan Kahya’ya çocuklarının uzun süre ulaşamadığı ve durum üzerine annesinin evinin önüne geldiği öğrenildi. İçeriden ses alamayan çocukların balta ile kapıyı kırdıkları ve düşmüş annelerinin cansız bedeni ile karşılaştıkları belirtildi. "Çocukları feryatlarla dışarı çıktı" Olayla ilgili konuşan komşu Davut Dağ, "Düşen kadınının kızı, annesine ulaşılamadığını söyledi. Kapıyı da kilidinde anahtar olduğu için açamadılar. Sonra oğlu geldi. Sağlık ve polis ekiplerine telefon ettiler ama sabredemediler. Bir baltayla kapıyı açmaya çalıştılar. Kapıyı kırdılar, içeri girdiler. Feryatla dışarı çıktılar. O sırada balkonda temizlik yaparken düştüğünü öğrendik. Tek başına kalıyordu. İki çocuğu vardı. Olayın ardından jandarma geldi, incelemelerde bulundu" dedi.