ASAYİŞ - 05 Ekim 2024 Cumartesi 14:58

Eyüpsultan’da canice öldürülen Ayşenur Halil, son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
Eyüpsultan’da canice öldürülen Ayşenur Halil, son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da 19 yaşındaki Semih Çelik, tarafından boğazı kesilerek öldürülen 19 yaşındaki Ayşenur Halil, Gaziosmanpaşa’da kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Ayşenur Halil’in annesi, abisi ve aile üyeleri ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.



Kan dondurucu olay dün Eyüpsultan’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Semih Çelik (19), kendi evinde önce Ayşenur Halil’i daha sonrada Fatih Edirnekapı Surları’nda, İkbal Uzuner’i parçalara bölerek öldürmüş, daha sonrada intiha ederek yaşamına son vermişti.


Ayşenur Halil son yolculuğuna uğurlandı


Kan donduran olayın ardından Ayşenur Halil, Gaziosmanpaşa Pazariçi Mahallesinde bulunan Saadet Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene acılı aile ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ayşenur Halil dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.


Ayşenur Halil’in annesi, abisi ve aile üyeleri ve yakınlarının tabura sarılarak gözyaşı döktükleri görüldü. Halil’in cenazesi Taşlıtarla mezarlığında toprağa verildi.


(DH-SB-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.