ASAYİŞ - 30 Nisan 2024 Salı 19:42

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde hareketli dakikalar

A
A
A
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde hareketli dakikalar

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bir şahıs korkuluklara çıktı. Polis ekiplerinin ikna çalışmaları hala devam ediyor.


Olay, İstanbul Fatih Sultan Mehmet köprüsü üzerinde saat 17.00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, ismi öğrenilemeyen bir şahıs köprü üzerinde korkuluklara çıkarak kendisini sarkmaya başladı. Köprü üzerinde diğer sürücüler tarafından polis ekiplerine haber verildi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin intihar etmek isteyen şahsı ikna etme çalışmaları devam ettiği öğrenildi.



Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde hareketli dakikalar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir Jandarma Genel Komutanlığı’nın zırhlı araçları ilgi odağı oldu Kırşehir’de düzenlenen Cacabey Uzay ve Bilim Şenliği’nde, savunma sanayi teknolojisine ilgi beklenenin üzerinde oldu. Cacabey meydanında açılan ve 2 gün süreyle açık kalacak olan şenlikte Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öncülüğünde bilimsel çalışmalar sergileniyor. Şenlik içerisinde çadırlar kurularak stantlar açıldı. Bilimsel çalışmaların yanı sıra kamu kurumları da açtıkları stantlarla Uzay ve Bilim Şenliği’ne teknolojik gelişmeleriyle destek sundu. Jandarma Genel Komutanlığı’na ait zırhlı araçlar gençlerin ilgi odağı olurken insanlar, JÖH personelleriyle fotoğraf çektirebilmek için yarışa girdi. İlk kez zırhlı bir araç gördüğünü söyleyen Berzan Batı adlı genç; "İlk kez askeri araca biniyorum. Savunma sanayi gelişmelerini yakından takip ediyoruz. Bu durum bizi heyecanlandırıp mutlu kılıyor" dedi. "Savuna sanayi 20 yılda hamle yaptı" Uzay ve Bilim Şenliğinin açılışında konuşan KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, savunma sanayinde dışa bağımlılığı azaltma çalışmalarının 20 yılda arttığını belirtti. Karahocagil açıklamasında; "Rahmetli Turgut Özal döneminde başlayan F-16 montajlarının yapılmaya başlamasıyla havacılık çalışmaları yeniden hayata geçirilmeye başlanmış ve son 20 yılda Hürkuş, Hürjet, KAAN, Atak, Gökbey, ANKA, Aksungur, Akıncı, Bayraktar ve pek çok son teknolojik ürünler hayata geçirilmiştir" dedi. Tarihi mücadelelerin akıldan çıkmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Rektör Mustafa Kasım Karahocagil açıklamasını şöyle sürdürdü; "Daha adil bir dünya için kendinizi yetiştirecek sonra Ahi Evran’ın dediği gibi ’Hak, sabır, akıl, ahlak’ ile çalışıp istikbale yürüyeceksiniz. Gençler, dünyanın 5’ten büyük olduğunu bütün dünyaya gösterecekler."