SPOR - 29 Temmuz 2023 Cumartesi 12:58

Galatasaray’ın kurucu başkanı Ali Sami Yen kabri başında anıldı

A
A
A
Galatasaray’ın kurucu başkanı Ali Sami Yen kabri başında anıldı

Galatasaray Spor Kulübü’nün kurucusu Ali Sami Yen, ölümünün 72. yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Galatasaray’ın kurucusu, ilk başkanı ve sporcusu Ali Sami Yen, 72. ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı. Ali Sami Yen’in, Feriköy Mezarlığı’nda bulunan kabri başında yapılan anma törenine Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk ve Galatasaray Kulübü’nün kurul üyeleri katıldı. Törende Ali Sami Yen için Kuran-ı Kerim ve dualar okundu. Ali Sami Yen’in ardından Beşiktaş’ın efsane başkanlarından Süleyman Seba’nın kabri de ziyaret edilerek dua edildi.

Galatasaray’ın kurucu başkanı Ali Sami Yen kabri başında anıldı

Galatasaray’ın kurucu başkanı Ali Sami Yen kabri başında anıldı

"Gruplara kalacağız"

Ali Sami Yen mezarı başında konuşan Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, “1905 yılında Ali Sami Yen Başkanımız ve arkadaşları o günün en önemli kurumu bugün bizim için yine aynı şekilde Türkiye’mizin gelişimine önayak olan Galatasaray Lisesi’nde büyük bir özveriyle Galatasaray Kulübümüzü kurdular. Bugün vefatının 72. yılı için buradayız. O yıllardan bugüne geldiğimizde ne kadar önemli bir bakış açısıyla Galatasaray’ı kurduğunu görüyoruz. Çünkü o yıllar futbol yeni oynanıyor ve mesajı şu başkanımızın İngilizler gibi oynamak, bir takım olmak ve en önemlisi yabancıları yenmek. Bugün ulu önder Atatürk’ün ve arkadaşlarını kurduğu Cumhuriyetin 100. yılında Dursun Özbek Başkanımız vizyonu çizmiştir. ’Cumhuriyetin 100. yılında Galatasaray şampiyon olacak’ dedi. Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri demedi. Ulu önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 100. yılında ve Ali Sami Yen Başkanımızın 1905 yılında kurduğu vizyon bugün Galatasaray’da birleşti. Nedir, Avrupa’da yabancı takımları yenmek bugün Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynuyoruz. Gruplara kalacağız. Ve kurucu başkanımızın bize emrettiği rotayı çizdiği gibi, o Galatasaray Lisesi’nden ışıldayan Galatasaray’ımız inşallah Avrupa’da bu sene, Türkiye’mizi en iyi şekilde temsil edecek. Tekrar kurucu başkanımız ve arkadaşlarının ruhu şad olsun. Mekanları cennet olsun” dedi.

Furkan Duman

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlarda 156 şüpheli göçmen kaçakçısı yakalandı, 112’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde son 2 haftada jandarma tarafından göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonlar ile 156 şüpheli göçmen kaçakçısının yakalandığını ve 112’sinin tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Edirne, Muğla, Aydın, Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Antalya, Mersin, Van, Şanlıurfa, Erzurum, Hatay ve Gaziantep olmak üzere 14 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlar düzenlendi. Son 2 haftada Jandarma İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile havadan, İl Jandarma Komutanlıklarınca karadan yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda 156 şüpheli göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Şüphelilerden 112’si tutuklanırken 44’ü hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Ayrıca yapılan operasyonlar sonucu 120 adet araç ile 13 adet bot ele geçirildi. Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda göç yönetimine dikkati çekerek, "Göç yönetiminin güvenlik boyutunu; insan ticareti, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele alanlarında hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına riayet temelinde yürütülen etkin çalışmalar oluşturmaktadır. Bu kapsamda sınır güvenliği, üstün teknolojilerden ve gelişmiş izleme-denetim sistemlerinden yararlanılarak güçlendirilmekte; yasa dışı göç yollarını teşvik eden ve organize eden yapılara karşı hem sahada hem de hukuki zeminde güçlü ve caydırıcı mekanizmalar işletilmektedir" ifadelerine yer verdi.
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.