ASAYİŞ - 19 Ekim 2025 Pazar 12:40

Kadıköy’de engelli 4 kişi denize düştü: 1’i hayatını kaybetti 3'ü kurtarıldı

A
A
A

Kadıköy sahilindeki iskele yanında 4 engelli vatandaş denize düştü. Olay da bir kişi hayatını kaybetti. 3 kişi kurtarıldı.

Olay 10.00 sıralarında Kadıköy Rıhtım’da, Adalar İskelesi’nin yanında meydana geldi. İddiaya göre 2’si işitme engelli, 2’si görme engelli 4 arkadaş iskelede gezmek istedi. O esnada bir tanesi denize düştü. Boğulma tehlikesi geçiren arkadaşlarını kurtarmak için diğer 3 engelli kişi de denize atladı. Denize düşen 4 kişiyi gören vatandaşlar 112 ekiplerine haber verdi.

Denize düşen kişilerden biri hayatını kaybetti. Diğer üç kişi ise yapılan müdahaleler sonucu sağ olarak kurtarıldı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine gelerek önlem aldı.

Askeri personel denize atlayarak boğulanları kurtardı

Görgü tanıklarından İbrahim Aydın: Denize düşenleri bir asker arkadaş kurtardı. 4 kişi vardı sağır ve dilsizlerdi. Bir tanesi meraktan denize bakarlar düştü. Diğerleri de kurtarmak için denize atladı. 3 kurtuldu" dedi.

Abbas Dursun ise, "Ben bağırınca insanlar koşarak geldi. Asker bir çocuk atladı, kurtardı. Ama bir tanesi vefat etti. 4 kişilerdi." şeklinde konuştu.

Halit Arslan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te 17 yaşındaki Eyüp Arıcı cinayetinde tutuklu sayısı 7’e yükseldi Gaziantep’te iki grup arasında çıkan ve 17 yaşındaki Eyüp Arıcı’nın hayatını kaybettiği kavgayla ilgili davada tutuksuz yargılanan ve önceki duruşmada hakkında yakalama kararı bulunan bir kişinin daha tutuklanmasıyla olayla ilgili tutuklu sayısı 7’ye yükseldi. Gaziantep’te 9 Şubat 2025 tarihinde iki grup arasında çıkan ve Eyüp Arıcı’nın hayatını kaybettiği kavga sonrası açılan davanın 3’üncü duruşması, Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar E.A.K, A.S.P ile 18 yaşından küçük tutuklu sanıklar K.B, M.F.K, M.T.Y, İ.E.Ö. ile Eyüp Arıcı’nın ailesi ve taraf avukatları katıldı. Duruşma, 18 yaşından küçük sanıkların yer alması nedeniyle kapalı görüldü. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, tutuksuz yargılanan ve önceki duruşmada hakkında yakalama kararı bulunan U.E.M’de tutuklandı. Mahkeme, duruşmayı 12 Şubat tarihine erteledi. Olay geçmişi Şehitkamil ilçesinde Eyüp Arıcı’nın ikizi ve bir arkadaşıyla birlikte bulunduğu sırada, bir grupla tartışma başlamış, saldırıya uğrayan Eyüp Arıcı, kalbinden ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada davaya sonradan dahil edilen ve olay günü 6 sanıkla birlikte hareket ettiği iddia edilen, U.E.M. hakkında zorla getirilme kararı vererek davayı 19 Aralık 2025’e ertelemişti.