GÜNDEM - 13 Şubat 2026 Cuma 13:31

Kağıthane Belediyesinden Ramazan’da 20 bin aileye gıda desteği

A
A
A
Kağıthane Belediyesinden Ramazan’da 20 bin aileye gıda desteği

Kağıthane Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında ilçede yaşayan 20 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi desteği sağlayacak. Ramazan boyunca Kağıthane Meydanı’nda çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler de düzenlenecek.


Manevi iklimiyle birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendiren Ramazan ayı öncesinde Kâğıthane Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. Sosyal yardım çalışmaları kapsamında ilçedeki 20 bin ihtiyaç sahibi aileye temel gıda ürünlerinden oluşan yardım kolileri ulaştırılacak.


Öte yandan Ramazan ayı boyunca Kâğıthane Meydanı’nda çocuk etkinlikleri, söyleşiler ve sohbet programları gerçekleştirilecek. İlçe sakinleri, düzenlenecek programlarla Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte yaşayacak.


Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirterek, "Kâğıthane’de Ramazan paylaşmaktır. Bu anlayışla ihtiyaç sahibi 20 bin ailemize gıda kolisi desteğinde bulunacağız. Hemşehrilerimizle birlikte huzur ve dayanışma içerisinde bir Ramazan ayı geçireceğiz" dedi.


Gıda desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar başvurularını "kagithane.istanbul" web sitesi üzerinden yapabilecek.



Kağıthane Belediyesinden Ramazan’da 20 bin aileye gıda desteği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de evlilik kredisinden faydalanan çiftler için temsili kına gecesi Edirne’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi" çerçevesinde evlilik kredisinden faydalanan gençleri bir araya getiren aile buluşması etkinliği gerçekleştirildi. Edirne’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan evlilik kredisinden faydalanan çiftler için huzurevinde temsili kına gecesi etkinliği düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte, geleneklere uygun olarak gelinin kınası yakıldı. Gençlerin mutluluğuna ortak olan huzurevi sakinleri, bu özel günde tecrübelerini paylaşarak çiftlere nasihatlerde bulundu. Etkinliğe katılan çiftler, büyük heyecan yaşadı. Evlilik yolundaki ilk adımı atan genç çiftler, huzurevi sakinleriyle bir araya gelerek keyifli bir gün geçirdi. Gençlik yıllarını hatırlayan huzurevi sakinleri de zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesinin ardından evlenecek gençlerin desteklenmesi çerçevesinde evlilik kredisi programı uygulanmaya başlandı. Edirne’de de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, ‘Gençlerin Desteklenmesi Projesi’ kapsamında, aile buluşmaları etkinliği gerçekleştirildi. Programda, proje kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu’ndan sağlanan krediden yararlanarak evlenecek çiftlere hediyeler verildi. Etkinliğe, Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, müdürlük çalışanları ve huzur evi sakinleri katıldı. Etkinlikte yeni evlenecek çiftlerle, huzurevi sakinleri buluştu. Etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, bakanlığın 2025 yılı içerisinde evlenecek gençlere rahat evlilik yapsınlar, evlilik masraflarının bir kısmını karşılasınlar diye evlilik kredisi çıkardığını hatırlattı. Kredilerden faydalanan gençlerle yıl içerisinde birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Tohumcu, "Bugün de bu gençlerimizle yine bir araya gelelim, bugün de bir kendileriyle buluşalım, nişanlı olup bu krediden faydalanıp evlenecek bir gencimize de temsili bir kına yapalım, hep beraber eğlenelim, kendilerini bir tebrik edelim istedik" dedi. Tohumcu, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a ve projeye katkı sunan herkese teşekkürlerini sundu. Tohumcu’nun konuşmasının ardından pasta kesildi ve temsili olarak kına gecesi etkinliğine geçildi. Etkinlikte oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlenen gençler, yaşlılarla birlikte keyifli bir gün geçirdi. Düzenlenen etkinliğe Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, kurum müdürleri, personeller ve huzurevi sakinleri katıldı.