ASAYİŞ - 23 Haziran 2025 Pazartesi 14:05

MASAK raporunda detaylar: İmamoğlu’na ‘bağış’ adı altında arsa niteliğinde taşınmaz devirleri

A
A
A
MASAK raporunda detaylar: İmamoğlu’na ‘bağış’ adı altında arsa niteliğinde taşınmaz devirleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ve görevinden uzaklaştırılan tutuklu başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında hazırlanan MASAK raporunun detayları ortaya çıktı. Rapora göre Ekrem İmamoğlu’na Hasan İmamoğlu tarafından 2022’de Balıkesir’de arsa niteliğinde taşınmaz devredildiğinin, söz konusu devirlerin ‘bağış’ adı altında yapıldığının görüldüğü aktarıldı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ve görevinden uzaklaştırılan tutuklu başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yolsuzluk iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından 4 Haziran tarihinde hazırlanan 181 sayfalık ’Aklama Suçuna İlişkin Değerlendirme Raporu’nun detayları ortaya çıkmaya devam ediyor.



‘Bağış’ adı altında arsa ve taşınmaz devirlerinin gerçekleştiği belirtildi


Raporda, Ekrem İmamoğlu’nun çalışma kayıtları, meslek bilgileri, mal varlıkları, taşınmazları, nakit ve transfer işlemleri gibi sorgulama sonuçlarına yer verildi. Raporda, Ekrem İmamoğlu’na Hasan İmamoğlu tarafından 17 Ağustos 2022’de Balıkesir Edremit’ te yer alan bir adet kerpiç ev ve arsası niteliğinde taşınmaz, iki adet arsa niteliğinde taşınmaz; 28 Aralık 2022’de ise yine Balıkesir Edremit’ te yer alan iki adet arsa niteliğinde taşınmaz devredildiğinin görüldüğü, söz konusu devirlerin ‘bağış’ adı altında yapıldığının görüldüğü kaydedildi.



‘’10 milyon liralık transferin şubeden ve kaynağı belirsiz para ile gerçekleştirdiği görülmüştür’’


İmamoğlu’nun sahip olduğu kara taşıtlarına dair yapılan sorgu sonucunda herhangi bir taşıt bilgisine rastlanmadığının belirtildiği raporda, Dilek İmamoğlu’nun ise sahip olduğu kara taşıtlarına dair sorgu sonucunda 2013 model ‘Volkswagen’ marka aracın olduğu kaydedildi. Söz konusu raporda, ‘’Dilek İmamoğlu hakkında yapılan sorgulamalar neticesinde, şahsın Tapu İşlemleri kayıtlarında 1 Mart 2023 tarihinde 2009 ve 2010 yıllarında Ekrem İmamoğlu’nun ilgili yıllarda ortağı ve yöneticisi olduğu Tetra Yapı Endüstri Turizm Organizasyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nden ‘kat irtifakı’ şeklinde edindiği iki adet ‘mesken’ ve yine 2012 yılında Ekrem İmamoğlu’nun ilgili yılda ortağı ve yöneticisi olduğu Tetra Yapı Endüstri Turizm Organizasyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nden edindiği bir adet ‘dubleks mesken’ olmak üzere toplam üç adet taşınmazı Baran G. adlı şahsa devrettiği görülmüştür. 28 Şubat 2023 tarihinde ise Baran G. tarafından Dilek İmamoğlu’nun hesabına 10 milyon liranın nakit olarak (kasadan havale) yatırıldığı görülmüştür. Baran G. hakkında yapılan sorgulamalar neticesinde ise şahsın söz konusu transferi şubeden ve kaynağı belirsiz para ile gerçekleştirdiği görülmüştür. Ayrıca, şahsın 2023-2024 tarihleri arasında İmamoğlu İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi’nde ‘şantiye şefi - inşaat’ unvanıyla sigortalı çalışma kaydına rastlanmıştır’’ ifadelerine yer verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.