SPOR - 23 Mayıs 2024 Perşembe 22:41

PFDK, Fenerbahçeli oyunculardan Mert Hakan Yandaş’a 5, İrfan Can Eğribayat’a 3 ve Jayden OosterWolde’ye 1 maç ceza verdi.

A
A
A
PFDK, Fenerbahçeli oyunculardan Mert Hakan Yandaş’a 5, İrfan Can Eğribayat’a 3 ve Jayden OosterWolde’ye 1 maç ceza verdi.

PFDK, Fenerbahçeli oyunculardan Mert Hakan Yandaş’a 5, İrfan Can Eğribayat’a 3 ve Jayden OosterWolde’ye 1 maç ceza verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Bu köyde yarım asırlık bayramlaşma geleneği yaşatılıyor Yozgat merkeze bağlı Salmanfakılı köyünde her bayramda olduğu gibi bu bayramda da toplu bayramlaşma yapıldı. Köy camisinde kılınan bayram namazı sonrasında köy halkı, yarım asırlık bayramlaşma geleneğini yaşatarak gelecek nesillere aktarıyor. Köy mezarlığı önünde köyün büyükleri yerlerini aldıktan sonra metrelerce kuyruk oluşuyor. Bayram namazının kılınması ile başlayan toplu bayramlaşma ile unutulmaya yüz tutmuş gelenek yaşatılıyor. Kur’an-ı Kerim okunarak duaların edildiği bayramlaşmada genci yaşlısı 200’e yakın köy halkı tek tek bayramlaşıyor. Yaklaşık yarım saat süren bayramlaşma geleneği sayesinde küskünlük ve kırgınlıklar sona eriyor. Köy halkı, bayramın sevincini ve bereketini paylaşarak, yıllar boyunca süregelen bu geleneği canlı tutmaya özen gösteriyor. 7’den 70’e herkesin katıldığı bayramlaşmada köy halkına ikramlarda bulunuluyor. Bu anlamlı gelenek, toplumsal dayanışmayı ve kardeşlik duygularını pekiştirirken, köydeki birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergiliyor. Bayramın ruhunu en güzel şekilde yaşatan Salmanfakılı köyü sakinleri, bu geleneği gelecek nesillere aktarmak için ellerinden geleni yapıyor. Salmanfakılı köyü muhtarı Kanber Kılıç, 50 yıldır devam eden toplu bayramlaşma geleneğini yaşatmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Köylülerimiz ve köyümüze gelen her vatandaşımız bu etkinliğe katılıyor. Kabirlerimizi ziyaret ediyoruz. Bu geleneği küçük ve büyüklerimizle birlikte sürdürüyoruz, bunu da inşallah devam ettireceğiz” dedi. Köy sakinlerinden Celal Erkılıç ise, “Yarım asırdır köyümüzde toplu bayramlaşma geleneğini sürdürüyoruz, bayram namazından sonra dualar ediliyor. Komşularımızla bayramlaşıyoruz ve küslerimiz barışıyor. Kabristana geçip ziyaretlerimizi yapıyoruz. Bayramlaşma geleneğini bu şekilde tüm köylülerimizle sürdürmüş oluyoruz” şeklinde konuştu.
Malatya Başkan Taşkın, bayram namazı sonrası vatandaşlarla bayramlaştı Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Kurban Bayramı namazını Eskimalatya Namazgah’ta kılarak, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaştı. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Selçuklular döneminde yolcuların rahat bir şekilde namaz kılmaları için yol güzergahlarında yaptırılan Eskimalatya yolu üzerindeki Namazgah’ta Kurban Bayramı namazını vatandaşlarla birlikte eda etti. Yoğun bir kalabalık ile birlikte kılınan bayram namazı sonrasında vatandaşlarla bayramlaşan Başkan Taşkın, tüm İslam aleminin bayramını kutlayıp birlik ve beraberlik mesajı verdi. “Bayram paylaşmanın ve yardımlaşmanın sembolüdür” Kurban Bayramı’nın Türkiye ve İslam alemine barış ve huzur getirmesini dileyen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Bugün burada, yüzyıllar önce Selçuklu atalarımızın yolculuk edenlerin ibadetlerini rahatça yapabilmeleri için inşa ettiği bu kıymetli eserde, o dönemlerin manevi atmosferini bugüne taşıyarak değerli hemşehrilerimizle birlikte namazımızı eda ettik. Bayramlar, bizleri bir araya getiren, aramızdaki sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü pekiştiren, gönül bağlarımızı güçlendiren özel günlerdir. Bu manevi atmosferde, her birimizin yüreğindeki sevgi ve iyilik hisleri daha da artmakta, toplumsal bağlarımız güçlenmektedir. Kurban Bayramı, fedakârlığın, paylaşmanın ve yardımlaşmanın sembolüdür. Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in örnek alınarak gerçekleştirilen kurban ibadeti, bize sadakatin, teslimiyetin ve Allah’a olan bağlılığın en güzel örneklerinden birini sunmaktadır. Bu anlamlı ibadeti yerine getirirken, aynı zamanda muhtaç olanlara el uzatmanın, komşularımızla ve sevdiklerimizle paylaşmanın da huzurunu yaşamayı yüce Rabbimiz nasip etsin. Cenab-ı Hak’tan, kurbanlarımızı kabul etmesini, dualarımızı işitmesini ve bizleri hep birlikte daha güzel yarınlara kavuşturmasını niyaz ediyorum” dedi.