TEKNOLOJİ - 27 Kasım 2025 Perşembe 10:49

Türk Telekom, gençlik markası Selfy ile 7 farklı üniversitede ilk 5G deneyimini sundu

A
A
A
Türk Telekom, gençlik markası Selfy ile 7 farklı üniversitede ilk 5G deneyimini sundu

Türk Telekom’un gençlik markası Selfy, gelenekselleşen festivaliyle eğlence, müzik ve sporu üniversite kampüslerinde öğrencilerle buluşturdu. "Her Anın Sponsoru Selfy Kampüste" konseptiyle düzenlenen Selfyfest’25, bu yıl üniversite kampüslerinde binlerce gence eğlencenin yanı sıra Türk Telekom’un 5G altyapısıyla geleceğin teknolojilerini deneyimleme fırsatı da sundu.



Selfy, kampüslerde yeni dönem heyecanını özel etkinliklerle yaşattı. ’’Her Anın Sponsoru Selfy Kampüste’’ konseptiyle düzenlenen Selfyfest’25 bu yıl gençlere, Türk Telekom’un 5G hızı ile geleceğin teknolojilerini deneyimleme fırsatı da sundu. Festival kapsamında artırılmış gerçeklik teknolojisiyle (AR) oynanan yeni nesil spor dallarından HADO Turnuvası’nda boy gösteren öğrenciler, 5G’nin sunduğu yüksek hız ve düşük gecikme sayesinde geleceğin sporunu deneyimleme imkânı buldu. Öğrenciler, sanal enerji topları fırlatarak rakiplerini saf dışı bırakmaya çalışırken hem fiziksel hareket hem de dijital stratejiyi bir arada deneyimledi.


"5G’nin dönüştürücü gücüyle müşterilerimiz için yeni bir dönem başlatıyoruz"


Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, "Türkiye’nin yeni iletişim çağına geçişinde bir dönüm noktası olan 5G teknolojisi 1 Nisan itibarıyla hayatımıza girecek. Gerçekleştirilen 5G ihalesinde tüm paketlerde, en iyi müşteri deneyimini sunma hedefimiz kapsamında ve planladığımız doğrultuda frekanslarımızı aldık. Türk Telekom olarak müşteri başına en yüksek 5G kapasitesi ve en yüksek fiber istasyon oranıyla 5G’ye hazırız. Teknolojide yeni bir dönemin kapılarını aralayacak olan 5G’nin temel yapı taşını fiber altyapı oluşturuyor. Şirket olarak, yüzde 56’sı fibere bağlı baz istasyonlarımızla en iyi müşteri deneyimini biz sunacağız. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarımızla güçlü büyüme ivmemizi sürdürürken, 2025 üçüncü çeyrekte mobil alanda 2,3 milyon abone kazanımıyla tarihin en iyi çeyrek performansını kaydettik ve mobil abone sayımızı 30,8 milyona taşıdık. Mobil Numara Taşıma pazarının lideri olarak son on iki ayda 4 milyonu aşan mobil faturalı net abone kazanımı ile yeni bir rekora ulaştık. Başarımızın arkasında yatan en güzel nedenlerinden biri de gençlerle kurduğumuz güçlü bağ. Gençlik markamız Selfy ile gençlerin ihtiyaçlarını dinleyerek bu ihtiyaçları karşılıyor ve onlara eğlenebilecekleri, sosyalleşebilecekleri ve kendilerini ifade edebilecekleri bir dünya sunuyoruz" dedi.


Selfy, 5G deneyimini kampüslere taşıdı


Özden, "Bol internetli avantajlı tarifelerden Sil Süpür’de Selfy’lilere özel hediyelere, yeme içmeden sinemaya, ulaşımdan giyime kadar pek çok kategoride marka iş birliklerimizle gençlerin hem dijital hem de sosyal yaşamlarını daha keyifli hale getiriyoruz. Bu yıl Selfy Fest’25’te öğrenciler 5G’nin günlük hayata nasıl dokunduğunu deneyimlemiş oldu. Düzenlediğimiz HADO Turnuvası’nda oyunu 5G’nin sağladığı yüksek hız ve düşük gecikme avantajıyla oynayarak güçlü altyapımızı deneyimleme fırsatı edindiler. Mobildeki gücümüz artarak devam ederken, birbirinden avantajlı paketler ve fırsatlar sunduğumuz Selfy markamızla gençlerin hayatına renk katıyoruz. Türkiye’nin dijital geleceğinin mimarı Türk Telekom olarak, yarınlarımızın teminatı gençlerin her anında yanında olmayı sürdürecek, iletişimin her döneminde olduğu gibi 5G çağında da öncü rolümüz, güçlü altyapımız ve teknoloji birikimimizle ülkemizi geleceğe taşımaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Selfyfest’25’te müzik, spor ve rekabet bir arada


7 farklı üniversiteden 350 binin üzerinde öğrenciyi ağırlayan Selfyfest’25, eğlenceyi konserlerle sınırlamayan dolu içeriğiyle gençlere unutulmaz anlar yaşattı. 7 farklı üniversitede öğrenciler 5G’yi deneyimlerken, Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde de HADO Dünya Dostluk Turnuvası, Türk Telekom 5G teknolojisiyle gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden yarışmacıların, 5G bağlantısı üzerinden mücadele ettiği turnuvada Türkiye Milli Takımı şampiyon oldu.



Türk Telekom, gençlik markası Selfy ile 7 farklı üniversitede ilk 5G deneyimini sundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Talas’ta Sporcu Fabrikası’nın yükselen yıldızları Talas Belediyesinin adeta yetenek üretim merkezi hâline gelen Sporcu Fabrikası, Türk futboluna yeni oyuncular kazandırmaya devam ediyor. Adına yakışır şekilde genç yetenekleri keşfeden ve profesyonel sahnelere taşıyan tesis, iki sporcusunu daha profesyonel liglere göndermenin gururunu yaşadı. Bu yıl hem elde ettiği şampiyonluklarla hem de profesyonel takımlara kazandırdığı 13 oyuncuyla spor camiasında dikkatleri üzerine çeken Talas Belediyespor, başarı grafiğini yükseltmeyi sürdürüyor. Sarı-lacivertli ekip, iki genç oyuncusunun profesyonel liglere adım atmasıyla Talas’ın adını bir kez daha Türkiye’ye duyurdu. Erciyes 38’e çifte transfer Kayseri’yi gelişim liglerinde amatör olarak temsil eden tek takım olan Talas Belediyespor’un U-19 ekibinden orta saha oyuncusu Mehmet Haluk Alagöz ile forvet oyuncusu Mahir Işkın, şehrimizin 3. Lig temsilcilerinden Erciyes 38 Futbol Kulübü’ne transfer oldu. Bu gelişme, Talas’ın spora verdiği desteğin somut bir sonucu olarak değerlendirildi. "Sporcularımız göğsümüzü kabartmaya devam ediyor" Talas Belediye Başkanı ve Talas Belediyespor Onursal Başkanı Mustafa Yalçın, başarıların tesadüf olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: "Sporcularımız elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana takımımızın ortaya koyduğu performansla Türkiye’de adımızdan övgüyle söz ettiriyoruz. Son 6 yılda yakaladığımız istikrar yalnızca şampiyonluklarla değil, profesyonel takımlara gönderdiğimiz sporcularla da taçlanıyor." Başkan Yalçın, bu sezon U-19, U-17 ve U-16 takımlarının ilk kez amatör olarak Kayseri’yi gelişim liginde temsil ettiğine dikkat çekerek bunun şehrin spor vizyonu açısından önemli bir adım olduğunu belirtti. Başkan Yalçın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Gençlerimizin profesyonel liglere adım atması bizler için büyük gurur. Erciyes 38’e transfer olan Mehmet ve Mahir kardeşlerimizi yürekten kutluyor, Türk futbolunun kalıcı başarıya ancak bu pırıl pırıl gençlerle ulaşacağına inanıyorum. Onları yetiştiren antrenörlerimize ve bize güvenerek çocuklarını emanet eden ailelerimize teşekkür ediyorum."
İstanbul Fenerbahçe, Başakşehir’e konuk olacak Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında yarın RAMS Başakşehir’e konuk olacak. Trendyol Süper Lig’in 15. hafta maçında Başakşehir ile Fenerbahçe, yarın saat 20.00’de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Mücadele öncesi sarı-lacivertliler, 14 maçta 9 galibiyet, 5 beraberlikle 32 puan toplarken, lider Galatasaray’ın 1 puan gerisinde yer alıyor. Turuncu-lacivertliler ise 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet sonucunda 16 puanla averajla 9. sırada bulunuyor. Pazartesi günü derbide puan kaybı yaşayan Fenerbahçe, yarınki karşılaşmadan galip ayrılarak zirve yarışında hata yapmak istemiyor. Fenerbahçe, Başakşehir’e karşı son 7 maçı kazandı Fenerbahçe, bir başka İstanbul temsilcisi olan Başakşehir’e karşı son maçlarda galibiyet serisi yakaladı. Sarı-lacivertliler, son 6 lig maçında hanesine 3 puan yazdıran taraf olurken, 2023 Türkiye Kupası finalinde de üstünlük sağladı ve oynadığı son 7 maçta galibiyet elde etti. Başakşehir, Fenerbahçe’yi son olarak 5 Şubat 2022’de deplasmanda 1-0 mağlup etti. Ligin namağlup takımı Fenerbahçe, ligde 14 haftada 32 puan toplarken bu süreçte mağlubiyet yaşamadı. Galatasaray derbisinde aldığı beraberlikle 5 maçlık galibiyet serisi sona eren Kanarya, bu sezon mağlup olmayan tek takım konumunda bulunuyor. Deplasman karnesi Fenerbahçe, bu sezon dış sahada 7 karşılaşmaya çıktı. 5’ini Tedesco, 1’ini Mourinho, 1’ini de Zeki Murat Göle’nin yönetiminde oynayan sarı-lacivertliler 4 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. Kanarya, ligde konuk olduğu maçlarda 16 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü. Fenerbahçe, deplasmanda en son Çaykur Rizespor’u 5-2 mağlup etti. Sarı-lacivertliler son 3 deplasmanda 12 gol kaydetti. En golcü takım Sarı-lacivertlilerin son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarda hücum yönü istatistiklere de yansırken, bu sezon rakip filelere 31 gol gönderdi. Fenerbahçe, Göztepe ve Samsunspor ile golsüz berabere kaldığı 2 maçın dışında oynadığı tüm müsabakalarda fileleri havalandırdı. Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş cezalı Fenerbahçe’nin Hollandalı defansı Jayden Oosterwolde, Galatasaray derbisine gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Bu sezon 13 maçta görev yapan 24 yaşındaki futbolcu, yarınki mücadelede cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Oosterwolde sezonun ilk maçı olan Göztepe karşılaşmasında kırmızı kart görmüş ve Kocaelispor maçını kaçırmıştı. Öte yandan Mert Hakan Yandaş, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından, derbide rakip takıma yönelik hakareti nedeniyle 3 müsabakadan men cezası aldı. Mert Hakan da kadroda olmayacak. Çağlar Söyüncü’nün ise tedavisi sürüyor. Adnan Deniz Kayatepe düdük çalacak Başakşehir ile Fenerbahçe arasında oynanacak müsabakayı hakem Adnan Deniz Kayatepe yönetecek. Kayatepe’nin yardımcılıklarını Mehmet Kısal ile Hakan Yemişken yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Gürcan Hasova olacak.