ASAYİŞ - 23 Mayıs 2024 Perşembe 22:06

Üsküdar’da bir pastaneye düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

A
A
A
Üsküdar’da bir pastaneye düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Üsküdar’da bir pastaneye düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sancaktepe’de Kurban Bayramı coşkusu Sancaktepe’de Başkan Alper Yeğin, Paşaköy Mahallesi’nde bulunan kurban kesim alanında bayramın ilk günü vatandaşlarla hem bayramlaştı hem de kavurma ve pilav ikramında bulundu. Sancaktepeliler, Kurban Bayramı’nın 1’inci gününde kurban ibadetini yerine getirmek için Sancaktepe Kurban Kesim Alanı’nda bir araya geldi. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Paşaköy İBB Kurban Kesim alanında bayramın ilk günü vatandaşlarla hem bayramlaştı hem de kavurma, pilav ve tatlı ikramında bulundu. Paşaköy Mahallesi’nde bulunan kurban kesim alanında acil durumlarda müdahalede bulunmak üzere ambulans ve çok sayıda güvenlik görevlisi hazır bulunduruldu. Sabah saatlerinden itibaren kurban kesim alanına gelen vatandaşlar, randevulu kurban kesim sistemi sayesinde kurban kesimi ibadetlerinde kolaylık yaşadı. Kurban kesim alanında vatandaşlarla bayramlaşan Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, "Büyükşehir Belediyemizle birlikte Sancaktepe, Paşaköy bölgesinde kurban kesim alanımızda vatandaşlarımızın öncelikle hijyenli bir ortamda kurban kesimlerini sağlıyoruz. Şu an işlemler hızlı bir şekilde devam ediyor. Yüzlerce vatandaşımız kurbanlarını kestiler ve ibadetlerimizi yerine getirdik. Belediyemizle beraber Büyükşehir Belediyemmiz, Sancaktepe Belediyemizin ortaklaşa düzenlediği bir lokma var. Lokmamızı paylaşıyoruz vatandaşlarımızla. Allah daha nice güzel bayramlar nasip etsin. Ülkemiz açısından, birliğimiz, beraberliğimiz açısından önemli bir gün. Biz de bunu en iyi şekilde Sancaktepe ilçemizde şu an yaşıyoruz. Sancaktepe ilçemizde iki noktada kurban pazarımız var. Birisi Fatih Mahallesi’ne, diğeri Paşaköy’de. Dediğim gibi Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu süreci organize ettik. Şu an içinde herhangi bir sorunsuz, sıkıntısız bir şekilde 15 gün önce kurbanların gelmesiyle başlayan süreç inşallah bir beş altı saat sonra tamamlanmış olacak" diye konuştu.
Erzurum ETSO’dan meslek lisesine destek talebi ETSO Vakfı’na ait olan arazide meslek lisesi kurulması için yapılan çalışmalar hakkında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’e bilgi verildi ve destek istendi. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok ve Abdurrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, ilçe belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve beraberindeki heyetle birlikte, Erzurum-Aziziye Karayolu üzerinde mülkiyeti ETSO Vakfı’na ait olan arazide meslek lisesi kurulması çalışmaları hakkında detaylı incelemelerde bulundu. Bu arazi, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerine yakınlığı ile dikkat çekmekte olup, bu sanayi bölgelerindeki fabrikalara ara ve teknik eleman yetiştirme noktasında önemli bir ihtiyacı karşılamayı hedefliyor. Mesleki Teknik Lise yapımı için ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi ve 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya ve ETSO Meclis Üyesi Abdullah Samancı, Bakan Tekin’e proje hakkında bir sunum yaptılar. Sunumda, okulun, bölgenin sanayi ihtiyaçlarına yönelik olarak özel mesleklere dair müfredatlarla eğitim vereceği ve öğrencilerin hem teorik hem de pratik bilgiyle donatılacağı vurgulandı. Başkan Özakalın, meslek lisesinin kurulmasının, sanayi sektöründeki kalifiye eleman açığını kapatmada kritik bir rol oynayacağını belirtti. Özakalın, ayrıca, bu projenin gençlerin istihdam edilebilirliğini artırarak, bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Bakan Tekin’den bu önemli projeye destek beklediklerini dile getirerek, okulun modern atölyeler, laboratuvarlar ve sınıflar ile donatılacağını, böylece öğrencilerin en güncel teknolojilerle eğitim alma fırsatına sahip olacaklarını belirtti. Ziyaretin sonunda, Bakan Tekin ve beraberindeki heyet, arazide yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alarak, projeyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Bu kapsamlı proje ile Erzurum’un sanayi ve eğitim alanında önemli bir merkez haline gelmesi hedefleniyor.
Kars Kars’ta bayramda 2 bin 527 polis ve jandarma görevlendirildi Kars’ta 9 günlük bayram tatili süresince bin 124 emniyet, bin 403 jandarma olmak üzere 2 bin 527 personel görevlendirildi. Vali Ziya Polat, uygulama noktalarına gelerek yapılan uygulamalara eşlik etti. Polat vatandaşlara hayırlı bayramlar dileklerinde bulundu. Kars Valiliği, trafik kazalarının önüne geçmek için "Hızını düşür, yolun sonu bayram olsun" mottosuyla çeşitli önlemler aldı ve tatilde yola çıkacak vatandaşları uyardı. 9 günlük bayram tatili boyunca görev yapacak personel denetimlere başladı. Kars Valiliği, bayram tatili süresince il genelinde kritik yol güzergahlarında ve trafik yoğunluğunun olduğu bölgelerde trafik ve güvenlik denetimleri yapıyor. Ekipler noktalarda durdurdukları araç sürücülerine dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunurken, vatandaşların da GBT’si sorgulanıyor. Cadde ve sokaklarda yaya ve motorize ekiplerle uygulamalar gerçekleştiren ekipler, kentte bayramın olaysız bir şekilde geçirilmesi için gayret gösteriyor. Ayrıca Kars’ta mezarlıklar gibi halkın yoğun olduğu yerlerde, kurban kesim ve satış alanlarında, cami önlerinde, şehir içindeki ticari taksilerde, toplu taşıma araçlarında ve şehirlerarası otobüs terminalinde gerekli güvenlik tedbirleri alındı. Kars Valiliği, 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde her türlü tedbiri alarak, vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmesini amaçlıyor. Kent genelinde yapılan uygulamalara Vali Ziya Polat’ta eşlik etti. Polat, vatandaşlara hayırlı bayramlar dileklerinde bulundu.