ASAYİŞ - 26 Mart 2012 Pazartesi 10:45

İZMİR`DE FUHUŞ OPERASYONU

A
A
A
İZMİR`DE FUHUŞ OPERASYONU

İzmir`de, yabancı uyruklu kadınları ülkelerinden çeşitli bahanelerle getirerek fuhuş yaptırdığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan C.Y.`nin, gelinine zorla fuhuş yaptırdığı iddia edildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, İzmir`in merkezi ve Urla ilçesinde bazı otel ve pansiyonlarda yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığını belirledi. Operasyon, müşteri kılığında pansiyon ve otellere giden polislerin kadınlarla yaptığı görüşmelerle başladı. Kadınlarla konuşan polisler, zorla fuhuş yaptırıldığını tespit edince operasyon için düğmeye basıldı. Zanlıları fiziki ve teknik takipte tutan polis, fuhuşun organize biçimde yürütüldüğünü belirledi.
GELİNİNE ZORLA FUHUŞ YAPTIRDI
Yabancı uyruklu kadınların tutulduğu otel ve pansiyonları tek tek belirleyen Ahlak Büro Amirliği ekipleri, adreslere sabaha karşı eşzamanlı operasyon başlattı. Operasyonda aynı zamanda bir otelin sahibi olan şebeke ele başısı A.A. ile birlikte 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan C.Y.`nin, gelinine zorla fuhuş yaptırdığı iddia edildi.
A.Y.`nin bu durumdan haberi olmadığı ve A.Y.`nin Rus uyruklu karısının şebeke üyeleri tarafından tehdit edilerek fuhuşa zorlandığı ileri sürüldü. Operasyon sonrası karısının babası tarafından satıldığını öğrenen A.Y.`nin babası C.Y.`den şikayetçi olduğu öğrenildi.
SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDEN BULUYORLARDI
Fuhuş şebekesine yönelik operasyon sonrası fuhuştan kurtarılan 13 bayandan şu ana kadar 3`ü zanlılardan şikayetçi oldu. Zanlıların, sosyal paylaşım sitelerinde tanıştıkları Moldova ve Rusya uyruklu bayanlara önce arkadaş gibi yaklaştıkları, bayanları tatil yapmaları için Türkiye`ye davet ettikleri, Türkiye`ye gelen kadınların önce bir hafta tatil yaptırıldığı daha sonra ise pasaportlarına el konularak fuhuş yapmaya zorlandıkları belirlendi. Şebeke üyelerinin bayanları 150-300 Türk lirası karşılığında
fuhuşa zorladığı ortaya çıktı. Operasyon sırasında kadınlarla birlikte olmak için otel ve pansiyonlarda bulunan 39 kişi de ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Bayanlardan hastalık taşıyıp taşımadıklarına dair kan testi yapıldığı bildirildi.
Fuhuştan kurtarılan 13 bayan sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü`ne teslim edilirken, fuhuş şebekesinin 17 şüphelisi ise emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da 1 aydır kayıp olarak aranan gençten acı haber ?Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde metruk bir inşaatta bulunan erkek cesedinin, bir aydır kayıp olarak aranan gence ait olduğu tespit edildi. Talihsiz gencin cansız bedeni, yapılan incelemelerin ardından memleketi Serik’te toprağa verildi. Antalya’da yaklaşık bir ay önce ortadan kaybolan ve ailesi tarafından her yerde aranan Berkay Eroğlu’ndan kahreden haber geldi. Muratpaşa ilçesindeki iki gün önce atıl bir inşaatta bulunan kimliği belirsiz cesedin, yapılan DNA ve Adli Tıp incelemeleri sonucunda Eroğlu’na ait olduğu kesinleşti. ?Olay, geçtiğimiz günlerde Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede rutin ilaçlama çalışması yapan belediye ekipleri, metruk bir inşaatın içerisinde hareketsiz yatan bir şahsı fark etti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ve polis ekipleri, şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerinde yapılan ilk incelemede, cesedin yaklaşık bir aylık olduğu ve üzerinde kimlik bulunmadığı tespit edildi. ? Üzerinden kimlik çıkmayan şahsın, ölüm nedeninin belirlenmesi ve kimlik tespiti için cansız bedeni Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Burada yapılan detaylı incelemeler ve eşleşmeler sonucunda, cenazenin Serik’in Kadriye bölgesinde ikamet eden ve yaklaşık bir aydır kendisinden haber alınamayan Berkay Eroğlu’na ait olduğu belirlendi. ?Acı haberin verilmesi üzerine Eroğlu’nun ailesi ve yakınları yasa boğuldu. Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesi tarafından teslim alınan Berkay Eroğlu’nun cenazesi, dün memleketi Serik’te gözyaşları arasında toprağa verildi.
İzmir Çeşme’de 13 plaj ve 2 marinada Mavi Bayrak dalgalanacak Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi tarafından açıklanan 2026 yılı ödüllerine göre Türkiye genelinde 580 plaj, 30 marina, 18 turizm teknesi ve 26 bireysel yat Mavi Bayrak almaya hak kazandı. İzmir’de 60 plaj, 5 marina ve 7 yatın ödüle layık görüldüğü listede, turizm cenneti Çeşme de 13 plaj ve 2 marina ile öne çıktı. Çeşme ilçesinde, bu yıl da belediye tarafından işletilen Ilıca Halk Plajı, Tekke Halk Plajı ve Dalyan Kocakarı Halk Plajı ödül almaya hak kazandı. İlçede ayrıca Cocos The Club Otel, Reges The Luxury Residences, The Nownes, Radisson Blu Resort & Spa Hotel, Boyalık Beach Hotel & Spa Thermal Resort, Swissotel Çeşme Resort & Spa, Ilıca Hotel, Babaylon Hotel, Grand Ontur Hotel ve Altınyunus Otel plajlarında da Mavi Bayrak dalgalanacak. Deniz turizminin önemli merkezlerinden olan ilçede IC Çeşme Marina ve Marin Alaçatı da ödül alan marinalar arasında yer aldı. Mavi Bayrak kriterleri Mavi Bayrak ödülü; plajlarda 33, marinalarda 38, turizm teknelerinde ise 51 kriterin eksiksiz yerine getirilmesini zorunlu kılıyor. Program kapsamında, yüzme suyu kalitesinin düzenli analiz edilmesinden atık yönetimine, çevre eğitiminden can güvenliğine kadar birçok kriter uluslararası denetim süreçleriyle kontrol ediliyor. Ödül için ayrıca engelli erişim olanakları, acil durum planları, atık ayrıştırma sistemleri ve biyolojik çeşitliğin korunması gibi uygulamalar da zorunlu kriterler arasında bulunuyor. ,
Düzce Düzce’de artan hayvan haraketliliği denetim altında DÜZCE(İHA) – Düzce’de İl ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri artan hayvan hareketliliği nedeniyle oluşabilecek olumsuzlukları önlemek adına hem hayvan satış yerlerinde, yol güzergahında ve işletmelerde sıkı denetim yapıyor. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kurban Hizmetlerinin sorunsuz yürütülmesi için gerekli tüm tedbirler aldı. Manevi değerlerin ön planda tutulduğu bu özel günlerde, vatandaşlarımızın sağlıklı kurbanlık hayvanlara ulaşabilmesi ve iller arası hastalık bulaşma riskinin azaltılması büyük önem taşıdığı bildirildi. Kurumdan yapılan açıklamada "İlimize diğer illerden yaklaşık 3 bin 500 büyükbaş ve bin 500 küçükbaş olmak üzere toplam 5 bin kurbanlık hayvan girişi beklenmektedir. İlimiz genelindeki hayvan varlığıyla birlikte toplamda yaklaşık 8 bin 500 büyükbaş ve 3 bin küçükbaş hayvanın kurbanlık olarak değerlendirilmesi öngörülmektedir. Artan hayvan hareketliliği nedeniyle oluşabilecek olumsuzlukları önlemek adına hem hayvan satış yerlerinde hem de işletmelerde denetimler sıkı bir şekilde sürdürülmektedir" denildi. Kurbanlık seçiminde dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekilde sıralandı; "Dini ölçülere uygun olması, sağlıklı, besili ve gebe olmaması, kulak küpesinin takılı olması, büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesine sahip olması ve sığır ve mandaların 2 yaşını, koyun ve keçilerin ise 1 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir."