SPOR - 15 Şubat 2026 Pazar 19:54

Stanimir Stoilov: "Yeterince üretken olamadık"

A
A
A
Stanimir Stoilov: "Yeterince üretken olamadık"

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Kayserispor maçında hırs, agresiflik ve organizasyon açısından iyi bir performans sergilediklerini fakat yeterince üretken olamadıklarını söyledi.


Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında Göztepe, sahasında Kayserispor ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov açıklamalarda bulundu. Sonuçtan dolayı mutsuz olduklarını söyleyen Stoilov, "Kazanmadığımız her an mutsuzuz ve şu anda da gerçekten büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Genel bir değerlendirme yaptığımızda; hırs, agresiflik ve organizasyon açısından iyi bir performans sergilememize rağmen gol yollarında ve pozisyon üretme konusunda yeterince üretken olamadık. Kesinlikle daha fazla fırsat üretmeli ve yakaladığımız şansları değerlendirmeliydik. Ayrıca orta alanda gereksiz yere çok fazla top kaybı yaptık" dedi.


Oyun planı ve eksik oyuncuların takıma etkisine değinen Bulgar teknik adam, "Oyunun bu bölümünde kanatları daha etkin kullanmamız, daha fazla orta yapmamız gerekiyordu ancak duran topları da istediğimiz gibi kullanamadık. Bunların yanı sıra sakatlıklar nedeniyle çok sayıda eksik oyuncumuzun bulunması, maç içerisindeki rekabet gücümüzü düşürdü. Bu durum, maç devam ederken ön alana daha fazla oyuncu sürmemize engel oldu. Dolayısıyla yaşadığımız puan kaybından ötürü oldukça üzgünüz" ifadelerini kullandı.



"Beşiktaş maçında köklü değişiklik yapmayacağız"


Önümüzdeki Beşiktaş maçı ve kadro planlaması hakkında da konuşan Stanimir Stoilov, "Sakat oyuncularımızın bir kısmının bir sonraki maça kadar iyileşmesini umuyorum; böylelikle hamle şansımız artacaktır. Bu karşılaşmada maalesef yeterli rotasyonu yapamadık. Beşiktaş ile daha önce oynadığımız maçlarda başarılı sonuçlar elde etmiştik, bu nedenle köklü değişikliklere ihtiyaç duyduğumuzu düşünmüyorum. Takıma dönecek oyuncuların durumunu inceleyerek organizasyonumuzu buna göre şekillendireceğiz" şeklinde konuştu.


Son olarak oyuncu performansları ve takımın genel mantalitesine vurgu yapan Stoilov, sözlerini şöyle tamamladı:


"Sadece birkaç antrenmana katılmasına rağmen bugün sahada takıma katkı sağlayan Antunes’in performansı bizim için sevindiriciydi. Aynı şekilde Arda da sadece birkaç idmanla bu maça çıktı. Umarım bir sonraki karşılaşmaya kadar daha iyi bir duruma gelir. Ancak eksiklerimiz olsa da bu durum bizim için hiçbir zaman bir mazeret olamaz. Sakatlıkların arkasına sığınamayız. Çünkü sahada görev alan her oyuncumuzun maksimum verimlilikle hareket etmesi ve elinden gelenin en iyisini yapması temel sorumluluğudur" açıklamasında bulundu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt’ta bahar kültür ve sanatla karşılanıyor Esenyurt Belediyesi, nisan ayı boyunca her yaştan vatandaşa hitap eden bir kültür ve sanat programı hazırladı. Belediye Başkan Vekili Can Aksoy öncülüğünde düzenlenen etkinlikler söyleşilerden tiyatroya, konserlerden çocuk programlarına kadar geniş bir yelpazede ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Esenyurt Belediyesi nisan ayı etkinlikleri kapsamında 13 Nisan Pazartesi günü saat 12.30’da "Adam Olacak Çocuk Üniversite Kapısında mı Geçmeli?" başlıklı seminer düzenlenecek. 14 Nisan Salı günü 10.30-12.00 saatleri arasında "Türkülerle Tarih ve Medeniyet Söyleşileri" gerçekleştirilecek. 17 Nisan Cuma günü saat 14.30’da "Hat Sanatına Yolculuk" söyleşisi sanatseverlerle buluşacak. 28 Nisan Salı günü saat 14.00’te "Kût’ül-Amâre Zaferi" söyleşisi tarih meraklılarını ağırlayacak. Tiyatro ve sahne sanatları öne çıkıyor 9 Nisan Perşembe günü saat 20.00’de yetişkin tiyatrosu "Sara’yı Evlendirmek", 22 Nisan Çarşamba günü yine saat 20.00’de "Puslu Gece" sahnelenecek. Çocuklara yönelik tiyatro oyunları da programda geniş yer buluyor. 11 Nisan Cumartesi saat 13.00’te "Sihirbaz Palyaçolar", 18 Nisan Cumartesi saat 13.00’te "Afacanlar", 19 Nisan Pazar günü "Aziz’in İstanbul Rüyası" ve 25 Nisan Cumartesi günü "Kırmızı Başlıklı Kız Müzikali" sahnelenecek. 29 Nisan Çarşamba günü saat 20.00’de ise yetişkin tiyatrosu "Ocak" izleyiciyle buluşacak. Etkinlikler kapsamında 16 Nisan Perşembe günü saat 20.00’de "Sesimiz Anadolu" konseri, 28 Nisan Salı günü saat 20.00’de ise "Bir Şarkı Bir Hayat" konseri müzikseverlere keyifli anlar yaşatacak. Çocuklara özel etkinlikler ve şenlikler 23 Nisan Perşembe günü saat 11.00’de Turgut Özal Stadyumu’nda "23 Nisan Çocuk Şenliği" düzenlenecek. Ayrıca 13-19 Nisan tarihleri arasında "Ayı Kardeşler: Dünya’ya Dönüş", 20-26 Nisan tarihleri arasında ise "Muhteşem Kedi Maurice" çocuk sineması gösterimleri yapılacak. 26 Nisan Pazar günü saat 12.00 ve 14.00’te "Anadolu Masalları" etkinliği miniklerle buluşacak. 15 Nisan Çarşamba günü "Kafanın İçini Sınav Koçu", 28 Nisan Salı günü saat 12.30’da "Yapay Zeka Çağında Yetenek Yönetimi" seminerleri düzenlenecek. Esenyurt Belediyesi’nin nisan ayı boyunca gerçekleştireceği tüm etkinlikler ücretsiz olup, vatandaşlar kültür ve sanatla iç içe bir ay geçirme fırsatı yakalayacak. Vatandaşlar, etkinliklerle ilgili detaylı bilgiye belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabilecek.
Aydın TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Nazilli’ye gelecek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 6 Nisan’da Nazilli Ticaret Odası’nı ziyaret ederek odanın 100. kuruluş yılı etkinliğine katılacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 6 Nisan 2026 Pazartesi günü Nazilli Ticaret Odası’nı ziyaret edecek. Başkan Hisarcıklıoğlu’nun Nazilli Ticaret Odası’nı ziyaret ederek odanın 100. kuruluş yılı etkinliğine katılacağını ifade eden Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan; "100. yıl coşkumuzu TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile taçlandırıyoruz. Nazilli Ticaret Odası olarak kuruluşumuzun 100. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu tarihi dönüm noktasında, TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 6 Nisan Pazartesi günü odamızı ziyaret ederek bizleri onurlandıracak. TOBB Başkanımızı ilçemizde ağırlayacak olmaktan dolayı çok mutluyuz. 100. yılımıza özel hazırladığımız bu anlamlı program, saat 17.00’de yöremizin eşsiz lezzetleri olan coğrafi işaretli ürünlerimizin keşkek, pide, Bozdoğan sucuğu ve Sultanhisar çileğinin ikramıyla başlayacak. Ardından saat 18.00’de şehrimizin önemli miraslarından Sümerbank’a gerçekleştireceğimiz ziyaretle devam edecek olan programımızı, saat 18.45’te odamız konferans salonunda düzenleyeceğimiz özel etkinlik ve plaket töreni ile taçlandıracağız. Üyelerimizden aldığımız güçle 100 yıldır olduğu gibi bugün de Nazilli’miz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Birlikte daha nice asırlara" dedi.
Bursa Bursa’nın fethinin 700.yıldönümü kutlanıyor Bursa’nın fethinin 700. yıl dönümü coşkulu törenlerle kutlanıyor. Bursa Valiliği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen yıldönümü törenlerinde fetih ruhu yeniden yaşatıldı. Mollaarap Mahallesi’nde bulunan Balabanbey Kalesi’nden başlayan fetih yürüyüşü; Eşrefiler Caddesi, İpekçilik Caddesi, Setbaşı, Atatürk Caddesi ve Ulu Cami güzergâhı takip edilerek Tophane’de tamamlandı. Program kapsamında gerçekleştirilen nöbet değişimi töreninin ardından Osmangazi ve Orhangazi türbeleri de ziyaret edildi. Protokol yürüyüşte yer aldı Fetih kutlamaları ve fetih yürüyüşüne Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Bursa Milletvekilleri Mustafa Varank, Refik Özen, Mustafa Özdemir, Osman Mesten, Ahmet Kılıç, Emine Yavuz Gözgeç, Emel Gözükara Durmaz ve Selçuk Türkoğlu ile Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Büyükşehir Başkanvekili Orkun Gazioğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol ve il protokol üyeleri katıldı. Yürüyüşte ayrıca Kuruluş Osman dizisi oyuncuları Mert Yazıcıoğlu ile Alina Boz da yer alırken mehteran takımının marşları eşliğinde gerçekleşen korteje vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla destek verdi. "Bursa bir medeniyetin doğduğu şehir" Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam konuşmasında Bursa’nın Osmanlı tarihindeki önemine dikkat çekerek, böylesine anlamlı bir günde ecdadın minnetle anıldığını ifade etti. Çam ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un selamlarını da iletti. "Bursa’nın mirası geleceğe ışık tutuyor" Bursa Valisi Erol Ayyıldız ise Bursa’nın Osmanlı’nın ilk başkenti olarak tarihi ve manevi açıdan büyük bir değer taşıdığını belirterek, bu mirasın günümüzde de önemini koruduğunu söyledi. Ayyıldız, Bursa’nın geçmişten aldığı güçle geleceğe yön vermeye devam ettiğini vurguladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu konuşmasında Bursa’nın sadece fethedilen bir şehir olmadığını, aynı zamanda Osmanlı’nın devlet yapısının ve medeniyet anlayışının şekillendiği önemli bir merkez olduğunu ifade etti. Gazioğlu, 2026 yılının Bursa’da 700. Fetih Yılı olarak ilan edildiğini belirterek bu sürecin sadece bir anma değil, tarihi mirası anlama ve geleceğe taşıma yılı olduğunu söyledi. Düzenlenen program, Bursa’nın köklü tarihine vurgu yapılırken vatandaşların yoğun katılımı ve coşkulu atmosferle tamamlandı.