GENEL - 05 Nisan 2022 Salı 15:57

"Halk ekmek" Ramazan boyunca bedava

A
A
A
"Halk ekmek" Ramazan boyunca bedava

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde belediyeye ait halk ekmek fabrikasında günlük 10 bin adet üretilen ekmek, Ramazan boyunca vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde belediyeye ait halk ekmek fabrikasında günlük 10 bin adet üretilen ekmek, Ramazan boyunca vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ülke genelinde bir ilke imza attıklarını belirterek, “Şehrimiz, paylaşma ve yardımlaşma ayı Ramazanın ruhuna uygun bir hareketin merkezi oldu” dedi.


Elbistan Belediyesi’ne ait halk ekmek fabrikasında, ekmek ve Ramazan pidesinin 1 liradan satılacağı bizzat Başkan Mehmet Gürbüz tarafından duyurulmuştu. Halk ekmekte pide ve somun, Ramazan’ın ilk 3 günü 1 TL’den satıldı. Bu süre zarfında Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün, ekonomide yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurarak iş dünyasına yaptığı ‘ekmeği ücretsiz dağıtma’ çağrısı karşılık buldu. İsminin açıklanmasını istemeyen bir iş adamı, çağrıya olumlu yanıt verdi. İş adamı ile Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz arasında imzalanan protokolle birlikte Ramazan ayının geri kalan günleri boyunca üretilecek yaklaşık 300 bin ekmeğin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtımı da başlamış oldu.


Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Başkan Gürbüz, dar gelirli vatandaşlara en ucuz ekmeği sunma gayretinde olduklarını söyledi. Gürbüz, “Elbistan Belediyesi olarak halk ekmek fabrikamızda kapasitemizi artırarak vatandaşlarımıza ramazan pidesini en ekonomik bir şekilde nasıl sunarız bunun gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla da ekmek fiyatlarımızı 1 TL olarak belirledik. İş dünyamıza çağrıda bulunarak gelin bu ekmeği vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtalım dedik. İş adamlarımız da bu çağrımıza olumlu cevap verdi ve hamdolsun ramazan ayı boyunca her gün 10 bin adet ekmek, vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtılacak. Evinden çıkıp gelemeyen gerek yaşlı, gerekse hasta vatandaşlarımızın bize ulaşması durumunda ekmeklerini adreslerine ulaştırıyoruz” dedi.


Elbistan Belediyesi’nin, tüm imkanlarını seferber ettiğini vurgulayan Başkan Gürbüz, “Hem yardım kolileri, hem halk ekmek, hem de ihtiyaç sahibi çocuklarımıza bayramlık giysi için tüm çalışmalarımız devam ediyor. Giyim marketimiz kısa bir süre sonra açılıyor. Biz burada gençlerimizi ve çocuklarımızı ücretsiz giydireceğiz. Biz bu bayrama hep birlikte mutlu ve huzurlu olarak gireceğiz inşallah. Mevlana’nın sözünde bahsettiği gibi ’Biz tek kanatlı kuşlarız, birbirimize sarılmadan uçamayız.’ Bunun için hep birlikte bayram edelim” görüşlerini aktardı.


Tüm iş adamlarını hayırda buluşmaya davet eden Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Ben tüm iş adamlarımıza tekrar bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ramazan paylaşma ayı, Ramazan birlik beraberlik ayı, zor günleri hep birlikte dayanışma ile atlatırız. Ramazan ayında herkesin bayram etmesi için hem devlet olarak, hem de iş adamlarımız anlamında tüm imkanlarımızı seferber edelim ve Ramazan Bayramı’nı birlikte kucaklayalım. Bizlere destek olan tüm iş adamlarımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum” sözleri ile açıklamasını tamamladı.


Ücretsiz olan halk ekmekten almak için bekleyen vatandaşlar da güzel bir hizmet olduğunun altını çizdiler.


Başkan Gürbüz ve hayırsever iş adamına teşekkür eden vatandaşlar, “Şu ekonomik durumda bizler için bir destek oldu. 4-5 tane alıp evimize gidiyoruz. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Türkiye’ye örnek olacak bir şey” diye konuştular.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tekin: "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı" Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı. Hep beraber bir travma süreci yaşadık" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nda düzenlenen "Mesleğe Yöneltme Testleri Tanıtım Toplantısı"na katıldı. Bakan Tekin, yaptığı konuşmada öğrencilerin ilgi, yetenek ve becerilerine uygun alanlara yönlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Eğitim süreçlerinde rehberlik çalışmalarının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Tekin, mesleğe yöneltme testlerinin öğrencilerin kariyer planlamalarına katkı sağlayacağını ifade etti. Bakan Tekin, söz konusu uygulamanın öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımalarına imkan sunacağını ve eğitim hayatındaki tercih süreçlerini daha sağlıklı yönetmelerine yardımcı olacağını belirtti. Toplantı kapsamında mesleğe yöneltme testlerinin kapsamı, uygulanma süreci ve hedefleri hakkında bilgilendirmeler de yapıldı. Ayrıca programda, bu testlerin öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra bireysel yetkinliklerini de geliştireceği vurgulandı. "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı" Mesleki ve teknik eğitimin 2010 yılından sonra yakaladığı ivme ile yükselişe geçtiğini belirten Bakan Tekin, "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı. Mesleki ve teknik eğitimde hep beraber bir travma süreci yaşadık. 2010’dan itibaren mesleki ve teknik eğitimde yeniden bir canlanma dönemi başladı. Bilhassa kat sayı uygulamasının kaldırılmasıyla beraber mesleki ve teknik eğitime yeniden bir yönlenme oldu. Mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızı tepeden tırnağa revize ettik. Programları ve alanları yeniledik. Yeni okul modelleri ve proje okul modelleri geliştirerek sektörle ilişkisini sağladık. İşbaşı eğitimleri için okullarda çocuklarımızın uygulamalarını yaygınlaştırdık. Bunu yaparken çocuklarımıza asgari ücretin yüzde 30’u ve yüzde 50’si oranında cep harçlığı uygulamasını başlattık. İşletmelere beceri eğitimi için giden çocuklarımızın karşı karşıya kaldığı risklere karşı iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı çocuklarımıza sigorta imkanı getirdik" diye konuştu. "Bu testlerle birlikte süreçte çok daha güçlü bir adımı hep beraber atmış olacağız" Mesleğe yöneltme testlerinin gençlere birçok fırsat sunacağını ifade eden Bakan Tekin, "Bugün tanıtımını yaptığımız bu testlerle birlikte süreçte çok daha güçlü, çok daha sağlıklı bir adımı hep beraber atmış olacağız. Çünkü bu yaptığımız şey, kamunun diğer kurumları tarafından da destekleniyor. Bizim ne yaptığımızdan onların haberdar olması, onların yapmak istediklerine bizim temel teşkil edilecek işler yapmamız, yapacağımız işlerdeki bereketi arttıracak, sağlıklı sonuçlara erişimimizi sağlayacaktır" şeklinde konuştu.