ASAYİŞ - 31 Ağustos 2025 Pazar 11:09

Karaman’da 250 kilo mühürsüz sığır eti ele geçirildi

A
A
A
Karaman’da 250 kilo mühürsüz sığır eti ele geçirildi

Karaman’da jandarma ekipleri tarafından yapılan asayiş, narkotik ve trafik uygulamalarında çeşitli suçlardan aranması olan 5 kişi tutuklanırken, uyuşturucu, tütün ve mühürsüz et ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı’nın sorumluluk alanlarındaki genel uygulamaları devam ediyor. 22-30 Ağustos tarihleri arasında JASAT başta olmak üzere asayiş ekiplerinin yaptığı uygulamalarda 17 bin 624 kişi sorgulanırken, 30 kişinin çeşitli suçlardan arandığı ortaya çıktı. Yakalanan 30 kişiden 5’i tutuklandı. Denetimler esnasında ayrıca kenevir, 89 gram esrar, 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı, bin 850 adet TAPDK Bandrolü, 79 kilo tütün, 85 kilogram nargile tütünü, 50 adet boş makaron ile 250 kilogram mühürsüz sığır eti, 1 adet sulama filtresi ve muhtelif kazı malzemeleri ele geçirildi.


Jandarma, huzur ve güven ortamının devamını sağlamaya yönelik denetim ve uygulamalara kararlı ve kesintisiz bir şekilde devam edileceğini belirtti.



Karaman’da 250 kilo mühürsüz sığır eti ele geçirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük KBÜ’de Ömer Özkök ve Hikmet Genç öğrencilerle bir araya geldi Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından KBÜ Kürsü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Yeni Medya" başlıklı söyleşi, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda akademisyenler, medya temsilcileri ve öğrencilerin yoğun katılımıyla yapıldı. Karabük Üniversitesinde düzenlenen "Yeni Medya" söyleşisinde, dijitalleşmenin habercilik üzerindeki etkileri, dezenformasyon sorunu ve medya okuryazarlığı, alanında deneyimli isimlerin katılımıyla ele alındı. Programa KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, Büyük Birlik Partisi Karabük İl Başkanı Murat Keskin ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Söyleşide, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Ömer Özkök ile Gazeteci-Yazar Hikmet Genç, yeni medyanın habercilik pratiklerini nasıl dönüştürdüğünü, dijitalleşmenin sunduğu imkânları ve beraberinde getirdiği riskleri örneklerle değerlendirdi. Programda konuşan Gazeteci-Yazar Hikmet Genç, Karabük Üniversitesinin fiziki imkânları ve vizyonundan etkilendiğini belirterek, üniversitede açık bir gelecek perspektifi gördüğünü ifade etti. Genç, üniversitenin imkânlarının yerinde görülmeden anlaşılamayacağını vurgulayarak, KBÜ’nün bilim odaklı yaklaşımının umut verici olduğunu dile getirdi. Söyleşinin açılışında konuşan 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Ömer Özkök ise Karabük Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrenci profilinin niteliğine ve sunulan imkânlara dikkat çekti. Özkök, öğrencilerin bu fırsatları doğru yönde değerlendirdiğini söyledi. Yeni medyayla birlikte habercilik anlayışının köklü bir dönüşüm geçirdiğini ifade eden Hikmet Genç, akıllı telefonların habercilikte belirleyici hâle geldiğini, bu durumun konvansiyonel medyanın hız açısından dezavantaj yaşamasına neden olduğunu belirtti. Söyleşide dezenformasyon konusuna da değinen Genç, sosyal medyada yayılan haberlerde ciddi doğruluk sorunları bulunduğunu vurguladı. Dijital platformlarda yayımlanan haberlerin önemli bir kısmının yanlış bilgi içerdiğini belirten Genç, bunun toplumsal etkilerine dikkati çekti. Soru-cevap bölümünde konuşan Ömer Özkök ise yeni medyada bilginin doğruluğunun hayati öneme sahip olduğunu belirterek, sosyal medyada karşılaşılan bilgilerin mutlaka birden fazla güvenilir kaynaktan teyit edilmesi gerektiğini ifade etti. Özkök, yasakların çözüm olmadığını ancak özgürlük alanlarının da sınırlarının bulunması gerektiğini söyledi. Programın sonunda KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, söyleşiye katkılarından dolayı konuşmacılar Ömer Özkök ve Hikmet Genç’e teşekkür belgesi takdim etti. Söyleşi kapsamında Karabük Üniversitesinin konuğu olan Özkök ve Genç, kampüsü gezerek Millî Teknoloji Atölyesi ile Teknofest takımlarının çalışmalarını yerinde inceledi, ardından Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı makamında ziyaret ederek üniversitenin şeref defterini imzaladı.