GÜNDEM - 07 Eylül 2025 Pazar 18:14

Karaman’da 3 gündür susuz kalan site sakinleri durumu belediye önünde protesto etti

A
A
A
Karaman’da 3 gündür susuz kalan site sakinleri durumu belediye önünde protesto etti

Karaman’da 3 gündür susuz kaldığını ileri süren site sakinleri, belediye önünde toplanarak durumu protesto etti.


Urgan Mahallesi’nde bulunan Turkuaz City konutlarında yaşayan vatandaşlar 3 gündür susuz kaldıklarını ileri sürerek ellerine aldıkları su bidonlarıyla durumu protesto etmek için Karaman Belediyesi önünde toplandı. Kalabalık grubun toplanması üzerine belediye önüne çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan site yöneticisi Mehmet Uyar, "3 gündür sitemize su gelmiyor. Biz sitemiz olarak 3 senedir periyodik olarak bir susuzluk çekiyoruz. İlk önce oraya su deposu yapılacak dediler ama bu proje gerçekleşmedi. Diğer tüm bölgelere su geliyor ama bizim sitemize gelmiyor. Bizim sitemize basıncın yetmediğini söylediler. Basıncı yeni gönderdik gibi sözlerle bizi 1 gün susuz bırakıyorlardı ve bu sefer 3 gün oldu. Site sakinlerim 3 yılın verdiği birikimle buraya geldi. Bizim amacımız burada taşkınlık yapıp insanları rahatsız etmek değil. Biz sadece susuz kaldığımızı sesli olarak haykırmak istiyoruz. Sadece yetkili bir kişi gelsin ve bizi dinleyip derdimize derman olsun. Bizim olduğumuz bölgeye yeni projeler yapılıyor, ruhsat veriliyor ama altyapısı ve suyu ne zaman yapılacak? Belediyeyi ben bu konuda göreve çağırıyorum. Suyun olmadığı yerde medeniyet olmaz. Biz şu an pislikten kokuyoruz. 3 gündür benim sitem leş gibi kokuyor. Yetkililerle bu konuyu 3 yıldır görüşüyoruz ama bize denilen ‘suyu verdik basınç yetmiyor’ oluyor" oldu. Altımızda Tekmarsan sanayi var oraya su geliyor bize gelmiyor. 185’i aradığımız zaman artık muhatap bulamıyoruz telefonlara bakmıyorlar. Site halkı olarak ilk defa böyle bir eylem yapıyoruz çünkü insanların burasına kadar geldi. Normalde bu insanlar parayla tutsanız buraya getiremezsiniz. Belediye Başkanı mı geliyor birisi gelsin bizi muhatap alsın. Eylem, yetkili gelene kadar devam edecek" açıklamalarında bulundu.



"Başkan yardımcısı vatandaşın taleplerini dinledi"


Vatandaşlar su sorunlarının çözülmesini isteyerek yetkili bir kişinin gelmesini talep etmesi üzerine Karaman Belediyesi Başkan Yardımcısı Kazım Gücüyener belediye önüne gelerek vatandaşların taleplerini dinledi. Gücüyener, "50-60 ton suyumuz var yukarıya verdiğimiz o yüzden herhangi bir sıkıntı yok. Altyapı yapılırken düşünülerek yapılmamış ama bu sorunun giderilmesi lazım. Önümüzdeki süreçte bu sorunlar da giderilecek. Şehir şebekesi sistemindeki bu sıkıntı bazen yukarı kesimlerde sıkıntı yaşamanıza neden oluyor. Sizin depolarınızda şuan su var ve biz belediye olarak sizleri yalnız bırakmayacağız. Devamlı olarak tankerlerle su takviyesi yapacağız. Olabilir bu bir arızdadır ve gelip geçici bir şeydir. Gerekeni yapıyoruz" dedi.


Başkan Yardımcısı Gücüyener’in açıklamalarının ardından dağılmayan kalabalık, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Hakkı Yücel’in site yöneticisi ile belediye yetkililerinin görüşerek bir sonuca varacağını açıklamasının ardından kalabalık sakinleşti. Tedbir amacıyla belediye önünde çevik kuvvet ekipleri beklerken vatandaşlar belediye ile yapılan görüşmeden gelecek haberi beklemeye başladı. Yapılan görüşmelerin arından site yöneticisi Mehmet Uyar, "Sitemize yeni bir su deposu yapılacakmış ve su kuyusu açılacakmış. Bizim sorunumuz o şekilde kalıcı bir şekilde çözülecekmiş ve bu projeye de başlamışlar. Sular gelene kadar sürekli tanker gönderme sözü verdiler. Sular verilmiş bizim sitemiz yüksek kesimde olduğu için 1-2 saat geç geliyormuş. Biz içerde bunları konuştuk" dedi.


Site yöneticisinin açıklamasının ardından vatandaşlar ellerindeki su bidonlarını belediye önüne bırakarak protestoyu sona erdirdi.



Karaman’da 3 gündür susuz kalan site sakinleri durumu belediye önünde protesto etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Güner Apartmanı davasında istinaf kararı: Hükümler bozuldu Malatya’da 6 Şubat depremlerinde 8 kişinin hayatını kaybettiği Güner Apartmanı davasında istinaf mahkemesi yerel mahkemenin verdiği mahkumiyet kararlarını bozdu. İnşaat mühendisi Halil İbrahim Ş.’nin tahliyesine hükmedilirken, müteahhitler hakkındaki tutukluluk halinin devamına karar verildi. Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi’nde bulunan Güner Sitesi A1 Blok’un, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ikinci depremde yıkılması sonucu 8 kişi hayatını kaybetmişti. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 19 Kasım 2025 tarihli kararında müteahhitler Mehmet Emin G. ve Erdal E. ile inşaat mühendisi Halil İbrahim Ş.’nin "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak tutuklanmalarına hükmetmişti. Sanıklardan Yıldırım D., Yakınca eski belediye başkanları Veysel K. ve Fahri Ö. ile Yakınca Belediyesi teknik personeli İsa G. ise 8 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. Dosyayı inceleyen Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 16. Ceza Dairesi, kooperatif yöneticilerinin sorumluluğu, binadaki ek kat ve imza çelişkileri, belediye başkanlarının görev kusuru iddiaları, teknik personelin yeterliliği ile ceza artırım oranlarına ilişkin eksik inceleme yapıldığına kanaat getirerek, yerel mahkemenin kararını bozdu. Dosya, eksikliklerin giderilmesi için yeniden Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İstinaf mahkemesi, sağlık durumu ve tutukluluk süresini dikkate alarak inşaat mühendisi Halil İbrahim Ş.’nin tahliyesine ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verdi. Müteahhitler hakkındaki tutukluluk halinin ise devamına hükmedildi. Davaya ilişkin değerlendirmede bulunan avukat Nedim Serhat Alataş, deprem dosyasında ilk istinaf kararının çıktığını belirterek, kararda önemli ayrıntıların yer aldığını ifade etti.