ASAYİŞ - 04 Ekim 2025 Cumartesi 01:32

Karaman’da bir kat aşağıya düşen asansördeki şahıs yaralandı

A
A
A
Karaman’da bir kat aşağıya düşen asansördeki şahıs yaralandı

Karaman’da bir kişi evine çıkmak için bindiği asansörün 1 kat aşağıya düşmesi sonucu yaralandı.


Olay, akşam saat 20.00 sıralarında Koçakdede Mahallesi Hoca Mahmut Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı apartmanda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, ikinci kattaki evine çıkmak için asansöre binen F.G. (38), evinin bulunduğu kata geldiğinde tam inmeye hazırlanırken asansör bir anda arızaya geçerek bir kat aşağıya düştü. Yaralanan F.G.’nin cep telefonu ile yardım istemesi üzerine adrese sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Asansörün kapısı çağrılan teknik servis görevlileri tarafından açılırken, yaralı şahıs sağlık ve itfaiye ekiplerince mahsur kaldığı asansörden sedye ile çıkarılarak ambulansa götürüldü. Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak F.G., tedavi altına alındı.


"Oğlum ölebilirdi"


Daha önce de asansörle ilgili sorun yaşadıklarını ifade eden F.G.’nin babası Aziz G., "Daha önce de buna benzer bir olay oldu. Benim oğlum daha önce de asansörün içinde kaldı. Arkadaşları çağırdım, geldiler ve baktılar. Daha önce 15-20 santimetre düşmüştü. Tamir ettiler ve gittiler. Sabahleyin gelinimde aynı şekilde asansörde mahsur kalmış. Oğlum zemin katta asansöre binerek 2’nci kata doğru çıkıyordu. 5 dakika bile olmadan beni aradı ‘Baba ben asansör içindeyim, asansör düştü’ dedi. Asansör 2’nci kattan birinci kata düşmüş. Bir sürü şikayet olmuş geçmişte ama kimse ilgilenmemiş. Böyle bir şey olmaz. Elektrik kesintisi olayı falan yok. Ben oradaydım, öyle bir şey olsa lambalar komple sönerdi. Orada ben vardım, gelinim vardı. Yönetim olarak bir şeyler yapıyorlarsa adam gibi yapsınlar. Ben şikayetçiyim. Hadi oğlum asansörün boşluğundan araya düşseydi. Oğlum ölürdü, kim kurtaracaktı o zaman? Buna binlerce şükür" diye konuştu.


Asansör firmasının yetkilileri ise olayın kendileriyle alakası olmadığını, yaşanan anlık bir elektrik kesintisinden kaynaklı olduğunu söylediler.


Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.



Karaman’da bir kat aşağıya düşen asansördeki şahıs yaralandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Yedi gündür kayıp olan gence ait eşyalar arazide bulundu Hatay’da penceredeki sinekliği parçalayarak evden ayrılan psikolojik rahatsızlığı olan genç 7. gününde de aranıyor. Günlerdir kaybolan kardeşini ararken kayıp gence ait eşyaları arazide bulduklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. Van’dan çalışmak için Hatay’a gelen ve Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki Uğur Çalışkan’a 3 yıl önce bipolar bozukluğu tanısı konmuştu. Psikolojik rahatsızlığını atlatmak için ilaç kullanan Çalışkan, 7 gün önce sabah saatlerinde misafir olarak kaldığı dayısına ait evin penceresindeki sinekliği parçalayarak evden ayrılmış ve sırra kadem basmıştı. Aile tarafından yapılan kayıp başvurusu sonrası Çalışkan’ı bulmak için AFAD liderliğinde arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin sahadaki çalışmaları 7. gününde devam ediyor. Kardeşinden gelecek umutlu haberi bekleyen Tarık Çalışkan, Uğur’a ait eşyaları arazide bulduklarını belirterek gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. "Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı ve kardeşim için çok endişeliyiz" Kaybolan kardeşini ararken ona ait eşyalardan başka ize rastlamadıklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, "Ben kaybolan Uğur Çalışkan’ın abisiyim. Kardeşim Uğur, 7 günden beri kayıp ve en son Pazar günü dağın zirvesinde ona ait; tişört, hırka, telefon, cüzdan ve şarj aleti her şey düzgün bir şekilde katlanmış bir halde AFAD ekipleri tarafından bulundu. AFAD, jandarma, ve kendi akrabalarımızla arama çalışmaları devam ediyor. Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı. Kardeşim için çok endişeliyiz. Devlet yetkililerinden daha geniş çaplı destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.