ASAYİŞ - 10 Ağustos 2025 Pazar 01:35

Karaman’da hafif ticari aracın çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

A
A
A
Karaman’da hafif ticari aracın çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Karaman’da meydana gelen kazada, hafif ticari aracın çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti. Kazayı duyarak olay yerine gelen kadının yakınları ise araç sürücüsüne saldırarak darp etti.


Kaza, akşam saat 21.00 sıralarında Urgan Mahallesi 1993. Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Ş.K. (44) idaresindeki 70 ABP 018 plakalı hafif ticari araç Havva Çapan’a (66) çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaşlı kadın yol kenarına savrularak ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan yaşlı kadına sağlık ekipleri müdahale ettiği esnada kadının kocası cep telefonuyla oğlunu arayarak, "Oğlum annene bir araç çarptı. Hemen gel, hastaneye gidiyoruz. Annen öldü" dedi. Ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Çapan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaza haberini alarak olay yerine gelen kadının yakınları ise araç sürücüsüne saldırdı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan sürücü polis aracına götürülerek koruma altına aldı. Bir süre sonra darp edilen sürücü fenalaşınca olay yerine ambulans çağırıldı. Polis ekiplerine darp edildiğini anlatan sürücü daha sonra ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekibi de kaza yerinde inceleme yaptı.


Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.



Karaman’da hafif ticari aracın çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de alkollü sürücü yoluna çıkan köpeğe çarpmamak için takla attı Şişli’de alkollü olduğu öğrenilen sürücü yoluna çıkan köpeğe çarpmamak için yaptığı manevra sonucunda takla attı. Şans eseri hafif sıyrıklarla kurtulan sürücünün dişleri kırıldı. Ehliyetine 2 yıl el konulan sürücü ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Kaza, 04.30 sıralarında Şişli Harbiye Mahallesi Kadırgalar Caddesi üzerinde meydana geldi. 20 U 2733 plakalı otomobili ile seyreden İ.O. kendi iddiasına göre yola atlayan köpeğe çarpmamak için ani manevra yaptı. Yol kenarındaki kaldırıma çarpan sürücü defalarca takla atarak ancak durabildi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri caddeyi trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. Takla atan otomobilden kendi imkanları ile çıkan İ.O.’nun trafik polisi ekiplerinin alkol kontrolü sonucu 194 promil alkollü olduğu öğrenildi. Kaza sebebiyle dişleri kırılan, yüzü ve vücudunda çizikler olan İ.O. yasal sınırın 2 katından fazla alkollü olduğu için ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Sürücünün ehliyetine 2 yıl el konuldu Kazaya karışan ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı trafiğe kapatılan cadde otomobil parçalarının temizlenmesi sonrası yeniden trafiğe açıldı. Kaza yapan sürücünün ehliyetine 2 yıl el konulurken sürücü hakkında yasal işlem de başlatıldı.