SPOR - 04 Ekim 2025 Cumartesi 12:31

Tekerlekli Paten Türkiye Şampiyonası Karaman’da yapılacak

A
A
A
Tekerlekli Paten Türkiye Şampiyonası Karaman’da yapılacak

Tekerlekli Paten Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası, Karaman’da yapılacak.


Türkiye Kaykay Federasyonu tarafından düzenlenen Tekerlekli Paten Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası, 16-19 Ekim 2025 tarihleri arasında Karaman’da gerçekleştirilecek. Şampiyona kapsamında U11’den U19+ kategorisine kadar kadın ve erkek sporcular 200 metre, 500 metre, 1000 metre, 3000 metre ve 5000 metre mesafelerde yarışacak. Üç gün boyunca sürecek müsabakaların resmi antrenmanları 16 Ekim’de yapılacak olup, aynı gün saat 18.00’de teknik toplantı gerçekleştirilecek. Şampiyonanın açılış seremonisi ise 17 Ekim 2025 tarihinde saat 08.30’da düzenlenecek.


Türkiye’nin farklı illerinden gelecek kulüp sporcularının katılımıyla gerçekleşecek organizasyonda, hem bireysel hem de takım performansları sahneye çıkacak. Yarışmada alınan puanlar federasyonun belirlediği 100 puanlık sisteme göre değerlendirilecek.


Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "İlimizde böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelecek kulüplerimizi Karaman’da ağırlayacağız. Sporcularımıza başarılar diliyor, bu şampiyonanın gençlerimiz için yeni fırsatlar oluşturacağına inanıyorum" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Yedi gündür kayıp olan gence ait eşyalar arazide bulundu Hatay’da penceredeki sinekliği parçalayarak evden ayrılan psikolojik rahatsızlığı olan genç 7. gününde de aranıyor. Günlerdir kaybolan kardeşini ararken kayıp gence ait eşyaları arazide bulduklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. Van’dan çalışmak için Hatay’a gelen ve Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki Uğur Çalışkan’a 3 yıl önce bipolar bozukluğu tanısı konmuştu. Psikolojik rahatsızlığını atlatmak için ilaç kullanan Çalışkan, 7 gün önce sabah saatlerinde misafir olarak kaldığı dayısına ait evin penceresindeki sinekliği parçalayarak evden ayrılmış ve sırra kadem basmıştı. Aile tarafından yapılan kayıp başvurusu sonrası Çalışkan’ı bulmak için AFAD liderliğinde arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin sahadaki çalışmaları 7. gününde devam ediyor. Kardeşinden gelecek umutlu haberi bekleyen Tarık Çalışkan, Uğur’a ait eşyaları arazide bulduklarını belirterek gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. "Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı ve kardeşim için çok endişeliyiz" Kaybolan kardeşini ararken ona ait eşyalardan başka ize rastlamadıklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, "Ben kaybolan Uğur Çalışkan’ın abisiyim. Kardeşim Uğur, 7 günden beri kayıp ve en son Pazar günü dağın zirvesinde ona ait; tişört, hırka, telefon, cüzdan ve şarj aleti her şey düzgün bir şekilde katlanmış bir halde AFAD ekipleri tarafından bulundu. AFAD, jandarma, ve kendi akrabalarımızla arama çalışmaları devam ediyor. Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı. Kardeşim için çok endişeliyiz. Devlet yetkililerinden daha geniş çaplı destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.