ASAYİŞ - 17 Şubat 2026 Salı 08:58

Kars’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 kişi tutuklandı, 19 düzensiz göçmen yakalandı

A
A
A
Kars’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 kişi tutuklandı, 19 düzensiz göçmen yakalandı

Kars Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda dur ihtarına uymayan araçta 19 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalanırken, göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen 3 şüpheli tutuklandı.


Kars Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında il merkezinde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyon gerçekleştirildi.


Yapılan değerlendirmelerde 2 aracın göçmen kaçakçılığı yaptığı bilgisine ulaşılması üzerine ekipler araçları durdurmak istedi. Ancak şüpheli araçlardan 1’inin sürücüsü "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Yaşanan kovalamacanın ardından araç terk edilmiş halde bulundu. Araçta yapılan kontrolde 16’sı erkek, 3’ü kadın olmak üzere toplam 19 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı.


Olayla ilgili yürütülen çalışmalarda olay yerinden kaçan sürücüsü A.İ. ile diğer aracın sürücüsü ve araçta bulunan M.B. ile Y.B. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.


Türk Ceza Kanunu’nun 79’uncu maddesi kapsamında "göçmen kaçakçılığı" suçundan adliyeye sevk edilen 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Öte yandan yakalanan 19 düzensiz göçmenin sınır dışı edilmesine yönelik işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.


Kars Emniyet Müdürlüğü, göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla ve artarak devam edeceğini bildirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu laleleri gözleri gibi koruyorlar Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Değişören mahallesi, ilkbaharla birlikte çiçek açan ve yörede ‘Turşail’ olarak isimlendirilen ters lalelerle süslendi. Nadide bitkiye çok değer veren yöre halkı tarafından laleleri adeta gözleri gibi korunuyor. Bazı bölgelerde "Ağlayan gelin" ya da "Hüzün çiçeği" olarak da bilinen endemik tür ters laleler, kanunen koruma altında da bulunuyor. Türkiye genelinde 43 türü bulunan ve bunlardan 20’si endemik olan laleyi koparanlara 700 bin liralı cezai işlem uygulanacağı belirtilerken Değişören mahallesi halkı, bu bilinçle hareket ediyor. Her yıl nisan ve mayıs aylarında çiçek açan laleler, kısa ömürlerinde renkleri ve duruşları ile çevresine büyük güzellik katıyor. Mahalle sakinlerinden Selami Özdemir, ters lalelerinden açması ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu ilkbaharda da mutlu olduklarını anlattı. Gerek kendiliğinden yetişen ve gerekse soğanları ile sayıları artan lalelerin uzun yıllardır köy mezarlığı başta olmak üzere birçok evin bahçesinde, çevrede yetiştiğini anlatan Özdemir, "Biz bu lalelerin kıymetini elbette biliyoruz. Bu laleler mahallemize ayrı bir renk katıyor. Koparmanın cezasını da biliyorum, ama zevkle koruyoruz. Her yıl yaklaşık 20 günlük bir sürede mahallemizin birçok yeri bu laleler ile süsleniyor. Eskiden köy içinde daha fazla vardı, ama bu yıllarda sayılarında bir azalma var. Biz yöremizde bu laleye ‘Turşail’ ismini veriyoruz" dedi.