ASAYİŞ - 03 Nisan 2026 Cuma 13:47

Ticari taksiyle uyuşturucu ticareti yapan sanıkların yargılanmasına devam edildi

A
A
A
Ticari taksiyle uyuşturucu ticareti yapan sanıkların yargılanmasına devam edildi

Kastamonu’da ticari taksi ile uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tutuklanan 3 şahsın yargılanmasına devam edildi.


Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele (NARKO) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde kullanan ve satan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde M.B.Ç., H.A. ve N.İ.’nin uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edildi. Bunun üzerine şahısları teknik takip ve incelemeye alan Narkotik ekipleri, çeşitli tarihlerde söz konusu şahısların birçok kişiye para karşılığında uyuşturucu madde temin ettiğini belirledi.


Uzun süre şahısları takibe alan ekipler, 18 Mart 2025 tarihinde operasyon için düğmeye bastı. Operasyon çerçevesinde bindikleri ticari taksi ile uyuşturucu sevkiyatı yapan M.B.Ç., H.A. ve N.İ. gözaltına alındı. Gerçekleştirilen operasyonda şahısların üst ve ev aramalarında ise 24,53 gram metamfetamin, 1,55 gram bonzai, 3,42 gram skunk maddesi, bir miktar kokain, 5 adet uyuşturucu hap ile 6 adet uyuşturucu içiminde kullanılan cam düzenek ele geçirildi.


Emniyetteki işlemlerin ardındın adliyeye sevk edilen M.B.Ç., H.A. ve N.Ç. tutuklandı. Olayın ardından tutuklanan sanıklar hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde "Uyuşturucu madde veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçlarından dava açıldı.



"Kendimi de gençliğimi de mahvettim"


Duruşmada kendisini savunan tutuklu sanık N.İ. ise, "Banka hesabını M.B.Ç. ile ortak kullanıyorum. M.B.Ç.’nin uyuşturucu madde ticareti yaptığını ancak hesabına gelen paraların bu kapsamda gelip gelmediğini bilmiyorum. Ben uyuşturucu madde ticareti yapmadım. Uyuşturucu kullanıcısıyım, içtiğim için çok pişmanım. Kendimi de gençliğimi de mahvettim. Uzun süredir tutukluyum. Tahliyemi istiyorum. Olayda benim bir suçum yoktur. Yakalanan maddeler bana ait değildir" dedi.


Kamu kurumunda çalıştığını ve iki çocuk sahibi olduğunu belirten N.İ., "Ben uyuşturucu satmadım. Sadece içiyorum. Kamu kurumunda çalışıyorum. 2 çocuğum var. Şu anda çok mağdurlar. Çok pişmanım, beraatımı talep ediyorum" ifadelerini kullandı.


Tutuklu sanık M.B.Ç. ise, "Ben, kimseye uyuşturucu madde satmadım. TAPE görüşmelerim uyuşturucu madde ticaretine ilişkin değildir. N.İ.’ye ait banka hesabı ile ilgili bilgi sahibi değilim. N.İ. ile bir iki ay kadar aynı ikamette yaşadık, yaklaşık iki üç aydır uyuşturucu madde kullanmıyorum. Uyuşturucu madde ticareti yapmadım. Uzun süredir tutukluyum. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum" diye konuştu.


Tutuklu sanık H.A. de, "Ben kimseye uyuşturucu madde satmadım. M.B.Ç.’nin uyuşturucu madde sattığını biliyorum. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Suçsuzum, yanlış zamanda yanlış yerde bulundum. Tek suçum bu. Yakalanan madde ile bir bağlantım veya ilgim yoktur. Operasyonda herhangi bir şekilde uyuşturucu yakalanmadı. Ben uyuşturucu içiyorum. Ailece mağdur olduk. Tahliyemi ve beraatımı talep ederim" şeklinde konuştu.


Duruşmada tanık olarak dinlenen taksi şoförü Ö.K., Saraçlar Mahallesinden taksiye bindikten sonra bir apartmanın önünde durduklarını ve 10 dakika bekledikten sonra şahısların tekrar taksiye binerek çarşıya bıraktığını belirterek, uyuşturucudan herhangi bir bilgisinin de olmadığını söyledi.


Cumhuriyet savcısı, duruşmada mütalaasını açıklayarak, sanıkların birlikte hareket ederek fikir ve eylem birliği içerisinde uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle "uyuşturucu madde ticareti yapma" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.


Mahkeme heyeti, avukatların mütalaaya karşı ek süre talebinde bulunmaları üzerine duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek, sanıkların da tutukluluğunun devamına karar verdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun OMÜ’de "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri" Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde, OMÜ Modern Müzik Topluluğu ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri", Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirildi. Akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde, Anadolu rock müziğinin unutulmaz eserleri sahneye taşındı. Programda "Tamirci Çırağı", "Gülpembe", "Sevdim Seni Bir Kere", "Bir Sevmek Bin Defa Ölmek Demekmiş", "Islak Islak", "Aşkın Mapushane", "Endamın Yeter", "Elfida", "Anma Arkadaş", "Çöpçüler", "Rüzgar", "Mavi Duvar", "Dert Olur", "Anlıyorsun Değil Mi", "Kara Sevda", "Gibi Gibi", "Kar Yağıyor Bugün Ankara’da", "Sevenler Ağlarmış", "Yollarda Bulurum Seni", "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa", "Aldırma Gönül", "Yaralı Gönül", "Her Şeyi Yak", "Resimdeki Gözyaşları", "Arap Saçı", "Bu Son Olsun" ve "Estarabim" gibi sevilen eserler seslendirildi. Konserde sahneye çıkan ekipte vokal ve elektro gitarda Baran Vural, elektro gitarda Erdem Gümrükçü, bas gitarda Sami Ünal, klavyede Yusuf Kağan Terzi ve bateride Melih Kuzçalı yer aldı. Performanslarıyla dinleyicilerden büyük beğeni toplayan grup, salonu dolduran izleyicilere müzik dolu bir gece yaşattı. Etkinlik, Anadolu rock müziğinin önemli eserlerini yeni nesille buluştururken, katılımcılara nostaljik ve coşkulu anlar yaşattı. Konser, uzun süre alkışlanan performansların ardından sona erdi.
Bursa Nilüfer’de Ataol Behramoğlu ile şiir ve müzik dolu gece Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "Dizelerin İzinde" söyleşilerinin konuğu, Türk şiirinin usta kalemi Ataol Behramoğlu oldu. Turgay Fişekçi’nin moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlik, sanatseverlere şiir ve müzikle iç içe bir gece yaşattı. Nilüfer Belediyesi’nin edebiyat dünyasının önemli isimlerini ağırladığı "Dizelerin İzinde" programı, Nazım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirildi. Usta şair Ataol Behramoğlu’nun konuk olduğu etkinliğe, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Okan Şahin ve Emre Karagöz ile çok sayıda sanatsever katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, sanatın birleştirici gücüne dikkat çekti. Usta şairin dizelerine kulak vermekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Şadi Özdemir, "Haluk Çetin’in müziğiyle zenginleşen bu buluşma, bizlere sanatın sadece estetik değil, aynı zamanda vicdan olduğunu bir kez daha hatırlatıyor" dedi. Başkan Şadi Özdemir’in konuşması sırasında Behramoğlu’nun "Bir Gün Mutlaka" ve "Sevginin Önünde" şiirlerinden okuduğu bölümler salondan büyük alkış aldı. Behramoğlu’ndan hayata ve şiire dair mesajlar Sanatseverlerin ilgisi eşliğinde sahneye çıkan Ataol Behramoğlu da, Konstantin Simonov’un İkinci Dünya Savaşı sırasında yazdığı ünlü "Bekle Beni" şiirinin çeviri sürecinden bahsederek sözlerine başladı. Hayatta felsefe, şiirin önemini vurgulayan şair, duygu ve dildeki derinleşmenin şiirin temel şartı olduğunu belirtti. Ailesinden ve kendi hayat hikayesinden kesitler paylaşan Behramoğlu, katılımcılara, "Bir şey yapacaksınız hemen başlayın, ertelemeyin" tavsiyesinde bulundu. Usta şair, konuşması esnasında "Sonbahar Ezgisi" şiirini katılımcılar için okudu. "Hayattan gelen organik şiir" Söyleşinin moderatörü yazar Turgay Fişekçi ise Türk şiirinin tarihî evrimini anlatarak Ataol Behramoğlu’nun edebiyatımızdaki yerine değindi. Behramoğlu’nun şiirini "hayattan gelen organik şiir" olarak tanımlayan Fişekçi; şairin gençlik yıllarındaki toplumsal bilincine, 12 Mart ve 11 Eylül darbesi dönemlerinde yaşadığı zorluklara, hapis ve sürgün yıllarına dikkat çekti. Fişekçi, Behramoğlu’nun hapiste kızı için yazdığı "Kızıma Mektuplar" eserini Türk şiirinin en lirik baba-çocuk şiirleri arasında göstererek, "Ataol Behramoğlu, sadece şiiriyle değil, insanlığıyla da 60-70 yıldır bu ülkenin kültür hayatının anıt kişiliklerinden biri olmuştur" ifadelerini kullandı. Behramoğlu şiirleri seslendirildi Söyleşi bölümünün ardından müzik ve şiir akşamı geçildi. Haluk Çetin’in müzikleri eşliğinde, Nilüfer Kent Tiyatrosu oyuncular Ayşe Güreşçi ve Gökhan Kum sahne alarak Ataol Behramoğlu’nun sevilen şiirlerini seslendirdi. Etkinliğin kapanışında ise izleyicileri bir sürpriz karşıladı. Ataol Behramoğlu’nun eşi Hülya Behramoğlu sahneye çıkarak, Haluk Çetin ile birlikte şairin unutulmaz şiiri "Aşk İki Kişiliktir" şiirini okudu.
Bursa Bursa’da diyabetli öğrencilere sensör desteği Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal güvencesi bulunmayan Tip 1 diyabet hastası üniversite öğrencilerine yönelik, ‘Şeker Sensörü Desteği’ başlatıyor. Bursa’da gençlerin daha iyi bir eğitim alabilmesi ve gelecek kaygısı yaşamaması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi daha hayata geçiriyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde hayata geçirilen ‘Sürekli Glikoz Ölçüm Sensörü’ desteğiyle, üniversitelerin örgün eğitim programlarında öğrenim gören 18 yaş üzerindeki Tip 1 diyabetli gençlerin, kan şekeri seviyelerini gün içerisinde anlık olarak takip edebilmesi amaçlanıyor. Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından söz konusu sensörler yalnızca 2-18 yaş aralığındaki hastalar için karşılanırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan destek programıyla önemli bir sorun daha çözüme kavuşturulmuş olacak. Projeye, 15 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında başvurular alınacak. Projeden yararlanmak isteyen öğrencilerin Bursa’da ikamet etmesi, 18 yaşını doldurmuş olması, Tip 1 diyabet tanısına sahip bulunması ve üniversitelerin örgün eğitim programlarında aktif olarak öğrenim görmesi gerekiyor. Değerlendirme sürecinin ardından uygun bulunan öğrencilere sensör desteği sağlanacak. Başvurular için https://www.bursa.bel.tr/form/?form_id=b8b53cd277 adresi ziyaret edilebilir.