GÜNDEM - 16 Şubat 2026 Pazartesi 17:30

ERÜ’de Kahve Günü etkinliği düzenlendi

A
A
A
ERÜ’de Kahve Günü etkinliği düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi tarafından ’Kahve Günü’ etkinliği düzenlendi.


turizm Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri’nin gastronomide çok önemli bir il olduğunu ve üniversite olarak bu alanda daha çok katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydederek; "Erciyes Üniversitesi 19 fakültesiyle kendinden her daim söz ettiren bir araştırma üniversitesidir. Araştırma üniversitesi olarak da Anadolu’da önemli bir il, gastronomi konusunda coğrafi işaretleri de dikkate aldığınızda tescilli yemek noktasında son derece önemli. Böylesine önem içerisinde Erciyes Üniversitesi Gastronomi programının olmasını önemsiyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de üniversite olarak bu alanda çok daha etkin katkılar sağlamaya çalışacağız. Böyle kahve tadında program pek yaşamadığımız bir program. İnşallah bu programın 40 yıl hatırı olur" dedi.


Programa İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve kahve sektörünün önde gelen isimleri katılırken, konferans sonunda katılımcılara kahve ve mantı ikram edildi.



ERÜ’de Kahve Günü etkinliği düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun OMÜ ile Samsun Teknopark’ta faaliyet gösteren firmalar arasında iş birliği Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yetkilileri, "araştırma üniversitesi" olma hedefi doğrultusunda akademi ile sanayi arasındaki köprüleri güçlendirmek amacıyla Samsun Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firma temsilcileriyle bir araya geldi. OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya, Samsun Teknopark Genel Müdürü Levent Tanrıverdi, OMÜ Ar-Ge Koordinatörlüğü temsilcileri ve Teknopark’ta Ar-Ge faaliyeti yürüten çok sayıda firma yetkilisi katıldı. Toplantıda üniversitenin bilimsel potansiyelinin sanayinin üretim gücüyle buluşturularak bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlanması hedefi vurgulandı. Toplantının ana gündemini üniversite-sanayi iş birliği kapsamında geliştirilebilecek ortak Ar-Ge projeleri ile bu projelerden üretilecek nitelikli bilimsel yayınlar oluşturdu. Özellikle TÜBİTAK TEYDEB destekli projeler ve Avrupa Birliği çerçeve programlarına yönelik iş birlikleri ele alındı. Prof. Dr. Çetin Kurnaz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada üniversitenin yeni stratejik yol haritasına değinerek, "Araştırma üniversitesi olma yolunda en önemli parametrelerden biri, bilginin teknolojiye ve ürüne dönüşmesidir. Bu noktada Teknopark firmalarımız bizim en doğal ve en güçlü paydaşımızdır. Akademisyenlerimizin teorik bilgisini sizlerin saha tecrübesiyle birleştirerek ortak Ar-Ge projelerine ve sanayi iş birlikli bilimsel yayınlara imza atmak istiyoruz" dedi. Öte yandan üniversitenin sahip olduğu laboratuvar ve araştırma altyapısının sanayiye açılması, öğrencilerin firmalarda proje tabanlı staj yapması ve akademisyen danışmanlığı modellerinin geliştirilmesi konuları değerlendirildi. Firma temsilcileri, üniversitenin iş birliğine açık ve proaktif yaklaşımından duydukları memnuniyeti dile getirerek, sektörde karşılaştıkları teknik problemlerin çözümünde akademik destekle daha hızlı ve sürdürülebilir sonuçlar elde edilebileceğini ifade etti. Karşılıklı görüş alışverişiyle devam eden toplantıda OMÜ ve Samsun Teknopark yönetimi, iş birliği süreçlerini hızlandıracak yeni mekanizmalar üzerinde mutabakata vardı. Toplantı, üniversite-sanayi iş birliği kültürünün kurumsal zeminde daha da güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılacağı mesajıyla sona erdi.