SPOR - 16 Temmuz 2025 Çarşamba 13:18

Kayserili atıcılardan önemli dereceler

A
A
A
Kayserili atıcılardan önemli dereceler

12-17 Temmuz 2025 tarihlerinde Mersin’de düzenlenen Türkiye Atıcılık Federasyonu Havalı Silahlar Emin Soysal Kupası müsabakalarına katılan Kayserili sporcular, önemli dereceler elde etti.


Mersin’de düzenlenen Türkiye Atıcılık Federasyonu Havalı Silahlar Emin Soysal Kupası’na Kayserili sporcular aldıkları dereceler ile damga vurdu. Kayserili sporculardan Yıldız A Kadınlarda Hale Derya Eroğlu Türkiye 3.’sü, Genç Kadınlar Takımda Arzu Naz Yılmaz, Elif Er, Nisa Ateş Türkiye 4.’sü Yıldız A Erkek Takım olarak Selim Karahan, Mehmet Furkan Ayasilli, Cemil Kerem Adıgüzel Türkiye 3.’sü Yıldız B Erkek takım olarak Muhammed Yasir Aydın, İbrahim Bugur, Mustafa Ağah Ekinci Türkiye 3.’sü oldu.


Gençlik ve Spor İlMüdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Sporcularımızı ve Antrenörleri Mehmet Avcı ile Ahmet Bayrak’ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz" denildi.



Kayserili atıcılardan önemli dereceler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Tios Antik Kentinde 5 yıl devam eden kazılar tamamlandı Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde Tios Antik Kenti Kazıları Başkanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım, kuzey nekropolünde yürütülen kazı çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ören yeri düzenlemeleri kapsamında hazırlanan müze ve ziyaretçi karşılama merkezi projesinin Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığını duyurdu. Prof. Dr. Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle sürdürülen kazı çalışmalarının bugün itibarıyla sona erdiğini belirtti. Kuzey nekropolü ile kale mevkiindeki akropol alanlarını kapsayan proje kapsamında hazırlanacak müze ve ziyaretçi karşılama merkezinin, kurumlar arasında imzalanacak protokolün ardından kısa sürede hayata geçirilmesinin planlandığını ifade etti. Kazı sürecine katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Prof. Dr. Yıldırım; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tüm birimleri, üniversite yönetimi, valilik ve kaymakamlık, bölge belediyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü ve projeye destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti. Yıldırım, yaklaşık beş yıl süren kazı sürecinde görev alan tüm ekip arkadaşlarına da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.