YEREL HABERLER - 06 Ocak 2016 Çarşamba 15:08

Kırklareli İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı

A
A
A
Kırklareli İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek başkanlığında yapılan İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, 2015 yılında yapılan çalışmalar değerlendirildi.
Kırklareli Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, 2015 yılı içerisinde gerçekleşen 13 toplantıdaki Soğuk Hava Koşulları, İl Yeterli Dengeli Beslenme Kurul Güncelleme, Şeker-tuz Genelgesi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, İl Tütün Kurulu Güncelleme, Gıda Zehirlenmesi, Karbonmonoksit Zehirlenmesi Alt Komisyon Oluşumu ve Çalışma Raporu, İçme Kullanma Suları, Havuz Deniz Suları, Aşırı Sıcaklarda Alınması Gereken Önlemler, Çölyak Hastalığı Bilgilendirme ve Glutensiz Gıda Takviyesi Satış Yerlerine Bilgi Verme, Hac Umre Ziyaretleri İçin Eğitim Bilgilendirme Çalışmaları, MERS Hastalığı, Su Dezenfeksiyon Çalışmaları Teknik Tebliği, Okul Aşılama Çalışmaları, Muhtarlara Su Güvenliği Eğitimi, Merkez İlçede Sularda Mangan, Komşumuz Irak’ta Kolera Salgını, Okul Sağlığı Hizmetleri Komisyon Teşkilatı konularında kararlar ve yapılan çalışmalar değerlendirildi.
Vali Esengül Civelek’in başkanlık ettiği İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, 2015 yılı içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgilere yer verildi:
“2015 yılı içerisinde il genelinde 152 köy muhtarının, 16 belediye çalışanı ve KÖYDES üyelerine eğitimler verildi. İlçelerde 25.020 öğrenciye, 2618 vatandaşa, 1144 öğretmene, 203 din görevlisine, 163 muhtara 465 sağlık personeline Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Bulaşma ve Korunma Yolları hakkında eğitimler verildi. İlimizde meydana gelen, 5 gıda zehirlenmesine müdahale edildi. İHK Kararı gereği gıda üretim yeri çalışanlarına, lokantacı, pastacı, kantin çalışanlarına gıda hijyenik konusunda 118 kişiye eğitimler verildi. Gıda zehirlenmeleri konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla İl Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kırklareli Belediyesi tarafından 5 bin adet basılan broşürlerin İl ve İlçelere dağıtımı sağlandı. İl Müftülüğü işbirliği ile 135 hac, 344 umre ziyareti yapacak hacı adaylarına menenjit-palio aşılanması yapıldı. Sağlık tedbirleri, MERS Hastalığı ve benzeri konularında eğitimler verilerek el broşürleri dağıtıldı.”
Toplantı, 2016 yılı toplantı takviminin belirlenmesi ile sona erdi. Toplantıya, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya Eser, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Fatih Selvi, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Fergan Genç, İl Milli Eğitim Müdür İbrahim Korkmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Akbulut, Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Mesut Aydın, TSM Başkan Vekili Dr. Murat Kılıç, Serbest Eczacı Semra Yılmaz, Serbest Hekim Uzm. Dr. Şükrü Tüylek ve Garnizon Tabibi Adına Serkan Akgün katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece Belediyesi’nden sosyal tesis ve anıt açılışı Büyükçekmece Belediyesi tarafından Demokrasi Parkı Çınaraltı Sosyal Tesisi ile Adalet ve Özgürlük Anıtı’nın açılışı yapıldı. Büyükçekmece Belediyesi tarafından Büyükçekmece Sahil’nde Demokrasi Parkı Çınaraltı Sosyal Tesisi açılışı ve Büyükçekmece Belediye Meclisi tarafından ilan edilen 2026 yılı Adalet ve Özgürlük Yılı kapsamında, ‘Adalet ve Özgürlük Anıtı’ açılış törenleri gerçekleştirildi. Törene, Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Hakan Çebi, hakkında açılan soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan ve cezaevinde tutuklu bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün eşi Hatice Akgün ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak Çınaraltı Sosyal Tesisi açılışı kurdele kesimi ile yapıldı. Ardından Adalet ve Özgürlük Anıtı açılışı gerçekleştirildi. Açılışta Hasan Akgün tarafından cezaevinden gönderilen mektup okundu. Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, "Büyükçekmece Belediye Meclisimizde aldığımız kararla 2026 yılını ‘Adalet ve Özgürlük Yılı’ ilan ettik. Bugün burada açılışınızı yaptığımız bu eser işte bu ortak değerlerin ortak vicdanın somut ifadesindir. Bu heykelin kanatları kapalıdır. Çünkü özgürlük her zaman uçmak değildir. Bazen dimdik ayakta durmak sabırla beklemek inandığın yoldan sapmamaktır. Bu heykel susmayanları vazgeçmeyenleri zor zamanlarda adalet talebini diri tutan halkın duruşunu temsil ediyor. Bu heykel özgürlükten ve halkın iradesinden yana olan herkesin simgesidir. Bugün burada bir de sandığımız var. Bu sandığa mektuplarınızı atarak kendi sesinizi kendi yüreğinizi umutlarınızı doğrudan bu meydanda görünür kılabilirsiniz. Bu sandık halkın iradesinin adalet ve özgürlük talebinin yaşayan bir simgesidir" dedi.
Düzce Düzce Belediyesi’nden musiki ziyafeti Düzce Belediyesi, Türk sanat müziğinin yaşayan efsanesi Amir Ateş’i sanatseverler ile buluşturdu. Konserde, Ayşe Taş şefliğindeki Türk Sanat Müziği Korosu ile birlikte sahneye çıkan Amir Ateş, sevilen bestelerini seslendirerek, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Türk musikisinin yaşayan en önemli bestekarlarından Amir Ateş’in birbirinden kıymetli eserleri, Ayşe Taş Sanat Akademisi Türk Sanat Müziği Korosu’nun icrasıyla Düzce’de sanatseverlerle buluştu. Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser, izleyenlere unutulmaz bir musiki gecesi yaşattı. Konsere; Vali Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Ayşe Taş Sanat Akademisi Korosu Başkanı Birgül Devrim, onur konuğu Amir Ateş ve eşi ile çok sayıda davetli katıldı. Ayşe Taş şefliğinde sahne alan koro, Türk sanat müziğinin yaşayan çınarı, son mevlidhan ve bestekar Amir Ateş’in hafızalara kazınan eserlerini seslendirdi. Sahneye davet edilen Amir Ateş koroya eşlik ederken, sanatseverler usta bestekârı canlı dinlemenin mutluluğunu yaşadı. Konserin ardından Düzce Valisi Selçuk Aslan ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından Ayşe Taş ve Amir Ateş’e çiçek takdim edildi. Programda konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, Amir Ateş’i Düzce’de ağırlamaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, "Amir Ateş hocamızı bugün Düzce’mizde misafir etme noktasında gösterdiği özveri ve ev sahipliği noktasında Sayın Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür etmek istiyorum. Gelişen büyüyen bir Düzce’miz var, iddialıyız. Türkiye’de birçok sosyo ekonomik parametrede önde giden bir vilayetiz. Kültür sanat noktasında da Düzce Belediyemizin, sayın bakanımızın liderliğinde kültüre, sanata, estetiğe vermiş olduğu değer her türlü takdirin üzerinde ve alkışı hak eden bir değerdir. Ben tekrar Amir Ateş hocamıza vilayetimize hoş geldiniz diyor, emek veren Ayşe Taş hanımefendiye, Birgül Devrim Hanımefendiye ve koroda ve sazende heyette yer alan arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise Amir Ateş’i Türk sanat müziğinin günümüzde yaşayan en büyük ustalarından biri olarak nitelendirerek, "Hocamız yaşayan son hafız bestekar, çok kıymetli, çok değerli. Hocam Düzce’mize şeref verdiniz, sağ olun" ifadelerini kullandı. Ayşe Taş, Amir Ateş’in eserlerini seslendirmenin kendileri için büyük bir onur olduğunu vurgulayarak, sanata ve sanatçıya verilen destekten dolayı teşekkür etti. Geceye duygusal sözlerle katkı sunan Amir Ateş ise, Düzce’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Musikimizi seven, destekleyen insanlar oldukça Türk Sanat Müziği yeniden güçlenecek ve ülkemizin dört bir yanına yayılacaktır" dedi. Sanatseverlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen konser, izleyicilerden aldığı uzun süreli alkışlarla taçlandı. (ALI-