POLİTİKA - 26 Kasım 2016 Cumartesi 18:01

Bakan Eroğlu: “Etrafımız ateş çemberi Türkiye’de huzur var”

A
A
A
Bakan Eroğlu: “Etrafımız ateş çemberi Türkiye’de huzur var”

KIRŞEHİR (İHA) – Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Etrafımız ateş çemberi ama Türkiye’de huzur var. Türkiye’yi mahvetmek için kuzu postuna bürünmüş hainler milletin tokadını hazmedemedi. Türkiye çok güçlü bir ekonomiye sahip olacak” dedi.
Kırşehir’de 4 tesisin açılışını gerçekleştiren 7 tesisin temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırşehir Valiliğinde basın toplantısı düzenledi. Bakan Eroğlu, “Türkiye’nin her yerinde yatırımlarımız devam ediyor. Bütün bakanlıklarımız aralıksız çalışmakta, Türkiye böyle bir hizmet görmedi” dedi.
“Avrupa’da projeler bitti, biz 18 ayda köprülerimizi tamamladık”
Bakan Eroğlu, ekonomik gidişatın Türkiye açısından daima iyi olduğunu ve korkulacak bir şey olmadığını belirterek, “Hiç kimse merak etmesin, Türkiye büyük ekonomisi ise güçlü. 2008 yılında bunlar IMF’ye muhtaç olalım dediler. Ama Cumhurbaşkanımız IMF ile bağlantılarımızı kestiğimizi söyledi. FETÖ terör örgütü denilen bu alçaklar, algı yöneteyim istiyorlar. Dünyada böyle ekonomimiz kötü gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Etrafımız ateş çemberi ama Türkiye’de huzur var. Türkiye’yi mahvetmek için kuzu postuna bürünmüş hainler milletin tokadını hazmedemedi. Türkiye çok güçlü bir ekonomiye sahip olacak” diye konuştu.
Kırşehir’de 52 milyon liralık yatırım yapıldı
Kırşehir’i badem ve ceviz şehri haline getireceklerini ifade eden Bakan Eroğlu, Kırşehir’de Baoztepe Çamalak Tesisi ile birlikte 1 baraj, 1 adedi gölet, 3 adedi sulama tesisi, 1 adedi OGM tesisi, 1 adedi DKMP tesisi açılışı yapılarak, Akçakent Bogazevci Barajı, Kaman Değirmenözü Barajı Sulaması, Mucur Aksaklı, Karacalı Göleti Sulaması ile birlikte Aşıkpaşa Tabiat Parkı Çevre düzenlemesi çalışmalarını yaptıklarını belirtti. Sulak alanların giderek arttığını anlatan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
“Sulak alanlar azalmıyor giderek Türkiye’de sulak alanlar artıyor. Sulak alanların çoğunu da kurtaran bizleriz. Türkiye’de sulak alanlar artmakta azalmamakta, mühendisler gerçeği ortaya koyarlar. Hesapta olmayan müjdeleri de Kırşehir’de hep birlikte verdik. Cumhurbaşkanımız ve Başkanımız da Kırşehir’e ayrı bir değer vermekte bu nedenle de yatırımlara ciddi destekler sunmaktayız.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da 1 aydır kayıp olarak aranan gençten acı haber ?Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde metruk bir inşaatta bulunan erkek cesedinin, bir aydır kayıp olarak aranan gence ait olduğu tespit edildi. Talihsiz gencin cansız bedeni, yapılan incelemelerin ardından memleketi Serik’te toprağa verildi. Antalya’da yaklaşık bir ay önce ortadan kaybolan ve ailesi tarafından her yerde aranan Berkay Eroğlu’ndan kahreden haber geldi. Muratpaşa ilçesindeki iki gün önce atıl bir inşaatta bulunan kimliği belirsiz cesedin, yapılan DNA ve Adli Tıp incelemeleri sonucunda Eroğlu’na ait olduğu kesinleşti. ?Olay, geçtiğimiz günlerde Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede rutin ilaçlama çalışması yapan belediye ekipleri, metruk bir inşaatın içerisinde hareketsiz yatan bir şahsı fark etti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ve polis ekipleri, şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerinde yapılan ilk incelemede, cesedin yaklaşık bir aylık olduğu ve üzerinde kimlik bulunmadığı tespit edildi. ? Üzerinden kimlik çıkmayan şahsın, ölüm nedeninin belirlenmesi ve kimlik tespiti için cansız bedeni Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Burada yapılan detaylı incelemeler ve eşleşmeler sonucunda, cenazenin Serik’in Kadriye bölgesinde ikamet eden ve yaklaşık bir aydır kendisinden haber alınamayan Berkay Eroğlu’na ait olduğu belirlendi. ?Acı haberin verilmesi üzerine Eroğlu’nun ailesi ve yakınları yasa boğuldu. Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesi tarafından teslim alınan Berkay Eroğlu’nun cenazesi, dün memleketi Serik’te gözyaşları arasında toprağa verildi.
İzmir Çeşme’de 13 plaj ve 2 marinada Mavi Bayrak dalgalanacak Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi tarafından açıklanan 2026 yılı ödüllerine göre Türkiye genelinde 580 plaj, 30 marina, 18 turizm teknesi ve 26 bireysel yat Mavi Bayrak almaya hak kazandı. İzmir’de 60 plaj, 5 marina ve 7 yatın ödüle layık görüldüğü listede, turizm cenneti Çeşme de 13 plaj ve 2 marina ile öne çıktı. Çeşme ilçesinde, bu yıl da belediye tarafından işletilen Ilıca Halk Plajı, Tekke Halk Plajı ve Dalyan Kocakarı Halk Plajı ödül almaya hak kazandı. İlçede ayrıca Cocos The Club Otel, Reges The Luxury Residences, The Nownes, Radisson Blu Resort & Spa Hotel, Boyalık Beach Hotel & Spa Thermal Resort, Swissotel Çeşme Resort & Spa, Ilıca Hotel, Babaylon Hotel, Grand Ontur Hotel ve Altınyunus Otel plajlarında da Mavi Bayrak dalgalanacak. Deniz turizminin önemli merkezlerinden olan ilçede IC Çeşme Marina ve Marin Alaçatı da ödül alan marinalar arasında yer aldı. Mavi Bayrak kriterleri Mavi Bayrak ödülü; plajlarda 33, marinalarda 38, turizm teknelerinde ise 51 kriterin eksiksiz yerine getirilmesini zorunlu kılıyor. Program kapsamında, yüzme suyu kalitesinin düzenli analiz edilmesinden atık yönetimine, çevre eğitiminden can güvenliğine kadar birçok kriter uluslararası denetim süreçleriyle kontrol ediliyor. Ödül için ayrıca engelli erişim olanakları, acil durum planları, atık ayrıştırma sistemleri ve biyolojik çeşitliğin korunması gibi uygulamalar da zorunlu kriterler arasında bulunuyor. ,
Düzce Düzce’de artan hayvan haraketliliği denetim altında DÜZCE(İHA) – Düzce’de İl ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri artan hayvan hareketliliği nedeniyle oluşabilecek olumsuzlukları önlemek adına hem hayvan satış yerlerinde, yol güzergahında ve işletmelerde sıkı denetim yapıyor. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kurban Hizmetlerinin sorunsuz yürütülmesi için gerekli tüm tedbirler aldı. Manevi değerlerin ön planda tutulduğu bu özel günlerde, vatandaşlarımızın sağlıklı kurbanlık hayvanlara ulaşabilmesi ve iller arası hastalık bulaşma riskinin azaltılması büyük önem taşıdığı bildirildi. Kurumdan yapılan açıklamada "İlimize diğer illerden yaklaşık 3 bin 500 büyükbaş ve bin 500 küçükbaş olmak üzere toplam 5 bin kurbanlık hayvan girişi beklenmektedir. İlimiz genelindeki hayvan varlığıyla birlikte toplamda yaklaşık 8 bin 500 büyükbaş ve 3 bin küçükbaş hayvanın kurbanlık olarak değerlendirilmesi öngörülmektedir. Artan hayvan hareketliliği nedeniyle oluşabilecek olumsuzlukları önlemek adına hem hayvan satış yerlerinde hem de işletmelerde denetimler sıkı bir şekilde sürdürülmektedir" denildi. Kurbanlık seçiminde dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekilde sıralandı; "Dini ölçülere uygun olması, sağlıklı, besili ve gebe olmaması, kulak küpesinin takılı olması, büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesine sahip olması ve sığır ve mandaların 2 yaşını, koyun ve keçilerin ise 1 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir."