GENEL - 08 Ekim 2018 Pazartesi 17:20

TSO açıkladı Kırşehir’de 400 gram ekmek 2 lira

A
A
A
TSO açıkladı Kırşehir’de 400 gram ekmek 2 lira

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), yazılı yaptığı açıklama ile 400 gram ekmek fiyatının 2 lira olduğunu açıkladı.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), yazılı yaptığı açıklama ile 400 gram ekmek fiyatının 2 lira olduğunu açıkladı.


TSO tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Odamız tarafından 04/01/2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Emek ve Ekmek çeşitleri tebliği uyarınca, oluşturulan komisyonda alınan karar gereğince ilimizde 200 gram ekmeğin satış fiyatı 1- lira, 400 gram ekmeğin satış fiyatı 2-lira olarak belirlenmiştir."denildi.


Herhangi bir şekilde gramda oynama yapılmayacağı bildirilen açıklamanın devamı ise şöyle:


"200 gram ile 400 gram arasında herhangi bir gramaj uygulaması yapılamayacaktır ve 400 gramın üzerinde ekmek üretilmeyecektir. Alınan komisyon kararı Bakanlığa gönderilmiş ve T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nün 21.09.2018 tarih ve 38548646-434.99-E-00037319723 sayılı yazıları ile uygun görüş alınmıştır ve Oda Meclisimizin 05/10/2018 tarih ve 7 nolu kararlarıyla onaylanmıştır"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.