SAĞLIK - 13 Aralık 2019 Cuma 14:01

Kritik hasta bakımının problemleri sempozyumda konuşuldu

A
A
A
Kritik hasta bakımının problemleri sempozyumda konuşuldu

Kocaeli’de anestezi, acil tıp, dahili klinik uzman ve hekimleri, kritik hasta bakımında yaşanan problemleri çözmek amacıyla sempozyumda bir araya geldi.

Kocaeli’de anestezi, acil tıp, dahili klinik uzman ve hekimleri, kritik hasta bakımında yaşanan problemleri çözmek amacıyla sempozyumda bir araya geldi.


Sağlık Birimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliğinde düzenlenen “Kritik Hasta Yönetimi Sempozyumu” başladı. Kritik hasta bakımında yaşanan problemleri çözmek, güncel bilgileri paylaşmak amacı ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Do. Dr. Hüseyin Şaşkın ve Doç. Dr. Şahin Çolak’ın onursal başkanlığında düzenlenen sempozyuma çok sayıda anestezi, acil tıp, dahili klinik uzman ve hekimi katıldı. 14 Aralık’a kadar devam edecek olan sempozyumda hastanelere başvuran yaşam tehlikesi bulunan hastalara müdahalede dikkat edilmesi gereken unsurlar, problemler ve güncel bilgiler hakkında önemli paylaşımlar yapıldı.


Sempozyum hakkında bilgiler veren Uzman Doktor Emre Şancı, “Sağlık Birimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ev sahipliğinde bir sempozyum düzenledik. Farklı şehirlerden gelen uzmanlarla güncel bilgileri konuşmak, belirli bilgileri paylaşmak amacı ile bir araya geldik. Kritik hasta bakımı, istenmeyen sonuçlarla ve ölümlerle sonuçlanabilmekte. Bunların yönetimi çok ciddi bir disiplin gerektirmekte. Bu nedenle anestezi, acil tıp, dahili klinikler olarak böyle bir çalışma gerçekleştirmek istedik. Güncel bilgilerin paylaşılması, sorunların çözülmesi üzerine 2 gün boyunca paylaşımlardan bulunacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.