GENEL - 28 Mayıs 2023 Pazar 10:50

Kocaeli Valisi Yavuz: "1 milyon 516 bin 820 seçmenimiz oy kullanacak"

A
A
A
Kocaeli Valisi Yavuz: "1 milyon 516 bin 820 seçmenimiz oy kullanacak"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda İzmit’te oy kullanan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Bugün itibariyle 644 sandık bölgesinde 4 bin 346 sandıkta 1 milyon 516 bin 820 seçmenimiz oy kullanacak.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda İzmit’te oy kullanan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Bugün itibariyle 644 sandık bölgesinde 4 bin 346 sandıkta 1 milyon 516 bin 820 seçmenimiz oy kullanacak. 886 ekip, 6 bin 200 personel ile ve bin 456 araç ile şu anda güvenlik tedbirlerini almış bulunuyoruz. Aldığımız tedbirlere ve halkımızın demokrasiye olan inancına sonuna kadar inanıyoruz” dedi.


Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte İzmit Ortaokulu 1093 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Vali Yavuz, seçimin ikinci turunda Kocaeli’de 644 sandık bölgesinde 4 bin 346 sandıkta 1 milyon 516 bin 820 seçmenin oy kullanacağını belirtti. Güvenlik tedbirlerinin de alındığına değinen Vali Yavuz, 886 ekip, 6 bin 200 personel ve bin 456 aracın çalıştığını söyledi.



“Aldığımız tedbirlere ve halkımızın demokrasiye olan inancına sonuna kadar inanıyoruz”


Güvenlik tedbirlerine ve halkın demokrasiye inancına inandıklarını söyleyen Vali Seddar Yavuz, “Hem ülkemiz hem şehrimiz demokrasiyi özümsemiş, hoşgörüyü içselleştirmiş ve dünyaya örnek olabilecek şekilde, yıllardır da seçimleri gerçekleştirmiş bir milletiz. Bugün de aynı olgunlukla sandıklara tüm kardeşlerimizin gideceğine ve hür iradelerini sandığa yansıtacaklarını inanıyoruz. Bugün itibariyle 644 sandık bölgesinde 4 bin 346 sandıkta 1 milyon 516 bin 820 seçmenimiz oy kullanacak. Özellikle halkımızın hür iradesinin sandığa yansıması ve herhangi bir baskı altında kalmaması için valiliğimiz koordinasyonunda günlerdir süren, detaylı güvenlik planlamaları yapılmıştır. 886 ekip, 6 bin 200 personel ve bin 456 araç ile şu anda güvenlik tedbirlerini almış bulunuyoruz. Şu ana kadar sadece bir sandıkta sandık görevlilerinin tartışması şeklinde ufak bir hadise meydana gelmiş. Bunun dışında ilimizde herhangi bir seçim suçu ya da olayı meydana gelmemiştir. Ayrıca bu personele ilaveten hazır kuvvet olarak tuttuğumuz, herhangi bir olay vukuunda da derhal müdahale edebileceğimiz hazır kıta ekiplerimiz de bekliyor. Bir kez daha Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aziz Türk milletine, gönül coğrafyamıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Aldığımız tedbirlere ve halkımızın demokrasiye olan inancına sonuna kadar inanıyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Çatıya saklanan firari, polisi izlerken yakalandı Bursa’da hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 54 ayrı suç kaydı olduğu öğrenilen firari şahıs, polis ekiplerinden kaçmak için çıktığı çatı katında adeta saklambaç oynadı. Çatıda oturup aşağıdaki polis ekiplerini izleyen şüpheli, infaz büro ekipleri tarafından fark edilince çaresizce teslim olmak zorunda kaldı. O anlar kameraya yansıdı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Yapılan çalışmalar kapsamında, ’tehdit’ suçundan 4 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 54 ayrı suç kaydı olduğu belirlenen A.T.’nin saklandığı adres tespit edildi. Adrese gelen polis ekiplerini fark eden şüpheli, kaçmak yerine çatı katına çıkıp saklanmaya çalıştı. Bir süre çatıda oturarak aşağıdaki ekipleri izleyen şahıs, polislerin kendisini fark etmesiyle neye uğradığını şaşırdı. Kaçacak yer kalmadığını anlayan firari, çaresizce teslim oldu. Operasyon anları saniye saniye kameraya yansırken, ekiplerin dikkatli takibiyle yakalanan şahıs gözaltına alındı. Öte yandan, operasyonlar kapsamında farklı suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi daha yakalandı. ’Kasten öldürme’ suçundan 45 yıl hapis cezası bulunan İ.B. ruhsatsız tabancayla birlikte yakalanırken, ’dolandırıcılık’, ’hırsızlık’ ve ’nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından toplam 16 yıl cezası bulunan R.Ş. de gözaltına alındı. ’Hırsızlık’ suçundan 10 yıl 7 ay 15 gün cezası bulunan E.A., ’yağma’ suçundan 10 yıl hapis cezası ve 19 suç kaydı bulunan M.K. (33), ’hırsızlık’ suçundan 8 yıl 2 ay 20 gün cezası bulunan G.O. ile ’kasten yaralama’ ve ’tehdit’ suçlarından 4 yıl 6 ay hapis cezası bulunan A.G. de yakalanarak emniyete götürüldü.
Manisa Gördes Sanayi Sitesi’nden 6 bin kişilik hayır yemeği Manisa’nın Gördes ilçesinde sanayi sitesi esnafı tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen geleneksel hayır yemeğinde 6 bin kişiye yemek ikram edildi. Yoğun katılım nedeniyle sanayi sitesi çevresinde trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Manisa’nın Gördes ilçesinde sanayi sitesi esnafı tarafından düzenlenen geleneksel hayır yemeğine binlerce vatandaş katıldı. Bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen organizasyonda 6 bin kişilik yemek dağıtıldı. Gördes Sanayi Sitesi’nde düzenlenen yemek hayrına Gördes Kaymakamı Sercan Sakarya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ramazan Çetin, Belediye Başkanı Avukat İbrahim Büke, İlçe Emniyet Amiri Komiser Serdar Kılınç, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılım nedeniyle sanayi sitesi içerisinde trafik zaman zaman kilitlenme noktasına geldi. Okunan mevlid-i şerifin ardından sanayi sitesi esnafının katkılarıyla hazırlanan 6 bin kişilik kuru fasulye, pilav, cacık, turşu ve irmik helvası vatandaşlara ikram edildi. Sanayi sitesinin önde gelen esnaflarından oto elektrik ustası Ümit Poyraz ile oto tamircisi Mustafa Ölmez, organizasyona gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını belirtti. Esnaflar adına açıklama yapan Poyraz ve Ölmez, "Bu yıl 17’ncisini düzenlediğimiz 6 bin kişilik yemek hayrına ilginin büyük olması bizleri ve esnaf arkadaşlarımızı çok mutlu etti. Gördes Sanayi Sitesi olarak her yıl düzenlediğimiz bu hayrı daha da genişleterek sürdürmeyi hedefliyoruz. Amacımız, bu güzel geleneği gelecek nesillere aktarmak." ifadelerini kullandı.