ASAYİŞ - 23 Nisan 2012 Pazartesi 11:29

ÇARŞAMBA ÇAYI`NA DÜŞEN ÇOCUОUN CESEDİ BULUNDU

A
A
A
ÇARŞAMBA ÇAYI`NA DÜŞEN ÇOCUОUN CESEDİ BULUNDU

Konya`nın Çumra ilçesinde, arkadaşlarıyla oyun oynarken Çarşamba Çayı`na düşen çocuğun cansız bedeni bulundu.
Çumra ilçesi Sanayi Köprüsü mevkisinde dün saat 18.00 sıralarında, Şehit Koçak İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Oktay Tilaver (12), ağabeyi Turgay Tilaver (13) ve arkadaşları ile birlikte Çarşamba Çayı kenarında oyun oynarken dengesini kaybederek suya düşmüştü. Olayın bildirilmesinin ardından Sivil Savunma ekipleri tarafından başlatılan ve 5 saat süren arama çalışmaları suyun akıntısının şiddetli olması ve gece olması nedeniyle sabaha bırakılmıştı. Sabah erken saatlerde başlayan arama çalışmaları
sonrasında Oktay Tilaver`in cansız bedeni suya düştüğü yerin yaklaşık 2,5 kilometre uzağında çayda bulunan kapaklarda bulundu.
Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Büyükşehir’den park ihlallerine karşı kapsamlı denetim Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yaya güvenliğini ve trafik düzenini sağlamak amacıyla kaldırım ve toplu taşıma duraklarına usulsüz park eden araçlara yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Halkın huzuru ve kamu düzeninin sağlanması için trafik düzenini korumak adına yaya yollarına ve toplu taşıma durak ceplerine usulsüz şekilde park eden araçlara yönelik denetimlerini sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kurallara uymayan araçları tespit ederek gerekli uyarılarda bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Ulaşım Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından il merkezinde özellikle çarşı bölgesinde kaldırım üzerine park ederek yaya geçişlerini zorlaştıran araçlara kapsamlı denetim gerçekleştirildi. Yaya güvenliği ve trafik düzeni öN plandan tutuluyor Vatandaşların gerek yaya gerekse toplu ulaşımda güvenli ve sağlıklı hizmet almaları amacıyla belediye ekipleri, durak ceplerine park ederek trafik düzenini bozan araçlara yönelik denetimlerini de aralıksız sürdürüyor. Cadde ve sokak kontrollerini gerçekleştirerek güvenliği tesis etmeye yönelik denetimler gerçekleştiren ekipler tarafından hatalı olarak park yapan araç sürücüleri uyarılırken kurallara uymadığı tespit edilen araçlara yönelik mevzuatın ön gördüğü yaptırımlar uygulandı.
İstanbul İstanbul’da dev gösteri için geri sayım Dünyaca ünlü sahne sanatları topluluğu Cirque du Soleil, en iddialı prodüksiyonları arasında gösterilen "OVO" ile 10 yıl aradan sonra İstanbullu sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Biletinial’dan yapılan açıklamaya göre, izleyiciyi böceklerin renkli ve hareketli dünyasına davet eden gösteri, 21-24 Mayıs tarihlerinde Ülker Arena’da toplam 8 performansla sahnelenecek. Biletleri Biletinial platformu üzerinden satışa sunulan etkinlik, görsel şovlarıyla sezonun öne çıkan sanat etkinlikleri arasında yer alıyor. Yüksek tempolu akrobasi performansları, etkileyici sahne tasarımı ve dinamik müzikleriyle doğanın ritmini sahneye taşıyan OVO, izleyicilere yaşamı mikro ölçekte yeniden keşfetme imkanı sunuyor. Doğadan ilham alan formların modern grafik detaylarla birleştiği gösterinin kostüm tasarımı Liz Vandal imzası taşıyor. Hareket özgürlüğü sağlayan özel kumaşlar ve plise teknikleri, akrobatik performansların görsel etkisini artırıyor. Gringo Cardia tarafından hayata geçirilen sahne tasarımında ise dev bir ağaç gövdesini andıran zemin ve gösterinin merkezinde yer alan 8,5 metrelik yumurta figürü öne çıkıyor. Gösterinin müzikleri ise Berna Ceppas tarafından bestelendi. Bossa nova, samba, funk ve elektronik ögelerin bir araya geldiği, doğadaki seslerden ilham alan kompozisyonlar sahnedeki hareketlilikle bütünleşerek izleyiciye çok katmanlı bir deneyim yaşatıyor.