POLİTİKA - 08 Ağustos 2025 Cuma 16:29

Başkan Pekyatırmacı: "Vatandaşlarımızın görüşleri bizim en büyük rehberimiz"

A
A
A
Başkan Pekyatırmacı: "Vatandaşlarımızın görüşleri bizim en büyük rehberimiz"

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Amacımız, Selçuklu’da tüm hemşehrilerimizin yaşamaktan mutlu olacağı hizmeti sunmak. Bu yolda vatandaşlarımızın görüşleri bizim en büyük rehberimizdir" dedi.


Selçuklu Belediyesi tarafından her hafta ilçenin farklı bir noktasında düzenlenen Cuma Buluşmaları, hizmet kalitesine katkı sağlamaya devam ediyor. Buluşmaların bu haftaki adresi Musalla Bağları Mahallesi oldu. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Musalla Bağları Yeşil Camii’nde kılınan Cuma namazı sonrasında vatandaşlarla buluştu, onlardan gelen istek ve önerileri dinledi. Buluşmaya, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın yanı sıra Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Arif Bağcı, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı.


"Vatandaşlarımızın görüşleri bizim en büyük rehberimiz"


Selçuklu’da Cuma Buluşmalarının ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Cuma Buluşmaları bizim için sadece bir program değil, aynı zamanda hemşehrilerimizle gönül bağımızı güçlendiren çok kıymetli bir fırsattır. Her hafta farklı bir mahallemizde, vatandaşlarımızın kapısını çalıyor, onların istek ve ihtiyaçlarını yerinde dinleyerek çözüm için adımlar atıyoruz. Bu hafta da Cuma Buluşmaları kapsamında Musalla Bağları Mahallemizde vatandaşlarımız ile bir araya gelerek hem talepleri dinledik hem de yürüttüğümüz belediyecilik hizmetleri noktasında yapılan hizmet ve projelerimizi anlattık. Amacımız, Selçuklu’da tüm hemşehrilerimizin yaşamaktan mutlu olacağı hizmeti sunmak. Bu yolda vatandaşlarımızın görüşleri bizim en büyük rehberimizdir" dedi.



Başkan Pekyatırmacı: "Vatandaşlarımızın görüşleri bizim en büyük rehberimiz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.