EĞİTİM - 16 Temmuz 2023 Pazar 22:17

Kütahya’da “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Küresel Güçlerin Hedefindeki Türkiye” konulu seminer

A
A
A
Kütahya’da “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Küresel Güçlerin Hedefindeki Türkiye” konulu seminer

Birlik Vakfı Kütahya Şubesinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programında, “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Küresel Güçlerin Hedefindeki Türkiye” konulu seminer düzenlendi.


Birlik Vakfı binasında düzenlenen “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Küresel Güçlerin Hedefindeki Türkiye" konulu etkinliğe konuşmacı olarak Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahmurat Arık katıldı.


Prof. Dr. Şahmurat Arık, düzenlenen etkinlikte gençlere, küresel markaların Türkiye üzerindeki oyunlarından, bu oyunların özellikle aile temelinden gelen Türk Aile yapısını nasıl etkilediği, özellikle savaş ve 15 Temmuz darbe girişimi olaylar ile bozamayacağını anlayan küresel yapının aile temelinin nasıl bozulacağı konularında devamlı algı oluşturmaya, özellikle LGBT sloganı ve simgeleri ile Türk Aile yapısını yıpratmaya çalıştıklarını, bu gibi algıların 15 Temmuz’dan daha tehlikeli olacağını ifade etti.


Programda Şahmurat Arık, küreselci markaların Türkiye gençleri üzerinde çalıştıkları ahlak ve kültürel yozlaşlamaları ve reklamlar aracılığı ile uyguladıkları algı yönetimi ve manipülasyon örneklendirmeleri ve bunlara karşı yapılabilecek uygulamaları gençlere sorarak onların fikirlerini aldı.


Program sonunda MTTB İl Başkanı Burhan Algın, Prof. Dr. Şahmurat Arık’a "Eskimez Hatıralar" isimli kitap hediye etti.


Kütahya’da “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Küresel Güçlerin Hedefindeki Türkiye” konulu seminer

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt’ta arkadaşını vurarak öldüren genç adliyeye sevk edildi Esenyurt’ta uyuşturucu madde kullandıktan sonra 16 yaşındaki arkadaşını öldüren genç tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olalya ilgili 1 şüphelinin işlemleri devam ediyor. Esenyurt’ta geçtiğimiz günlerde iddiaya göre bir sitedeki evde bir araya gelen 6 arkadaş uyuşturucu madde kullandıktan sonra çıkan tartışmada S.A. isimli genç, 16 yaşındaki arkadaşı Asrin Ege Özel’i ve Ş.T.’yi silahla vurdu. Asrin Ege Özel olay yerinde hayatını kaybederken, Ş.T. ise yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bölgede yaptıkları incelemede 2 adet silah, bir miktar esrar ve 1 tablet uyuşturucu hap ele geçirdi. Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinde olaydan önce 6 kişinin iki grup halinde site içerisine girdikleri, bir süre sonra 2 şüphelinin yaya olarak kaçtıkları, şüphelilerin kaçtığı esnada park halindeki bir aracın içinden şüphelilere ateş açıldığı tespit edildi. Kaçan şüphelilere ateş açılan aracın kiralık olduğunu belirleyen polis, aracı kiralayan O.D. ve olay sırasında sitede bulunan M.K.T.’yı yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslardan M.K.T. emniyetteki sorgusunda, S.A. isimli şüpheliyle site içesindeki dairede uyuşturucu madde kullandıklarını, o sırada Ş.T. isimli şüphelinin S.A. ile küfürleşmeden dolayı aralarında tartışma yaşandığını, yanında bulunan silahla Ş.T. ve Asrin Ege Özel’e ateş ederek kaçtığını söyledi. 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi Dün devam eden çalışmalarda S.A. isimli şüpheli de, 1 adet tabanca ile yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan M.K.T. ve S.A isimli şüphelilerden M.K.T. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. S.A.’nın ise adliyedeki işlemleri devam ediyor.