GÜNDEM - 10 Mayıs 2025 Cumartesi 13:34

MAGİNDER, Anneler Günü’nde şehit anneleriyle buluştu

A
A
A
MAGİNDER, Anneler Günü’nde şehit anneleriyle buluştu

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER), Anneler Günü kapsamında düzenlediği kahvaltı programında şehit anneleriyle bir araya geldi. Etkinlik, duygusal anlara sahne olurken, fedakâr annelere minnet duyguları dile getirildi.


Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER), geleneksel hale getirdiği sosyal sorumluluk etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Anneler Günü vesilesiyle düzenlenen özel kahvaltı programında, şehit anneleri onurlandırıldı. Programa MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Malatya İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Yeşilyurt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı, MAGİNDER yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda şehit annesi katıldı.


"Şehit annelerimize olan borcumuz ödenemez"


Etkinliğin açılış konuşmasını yapan MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, şehit annelerinin sadece evlatlarını değil, bu topraklar için en değerli varlıklarını feda ettiklerini vurgulayarak, "Bugün bizim için özel bir gün ama şehit anneleri için her gün Anneler Günü olmalı. Çünkü onların cesareti ve fedakârlığı sayesinde biz bu vatanda huzurla yaşıyoruz. Bu borcu ödememiz mümkün değil" dedi.


Karademir, aynı zamanda Malatya’da 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketine de değinerek, "Devletimiz ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek Malatya’mızı yeniden ayağa kaldırmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.


"Şehitlerimiz diridir, anneleri baş tacımızdır"


Malatya İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ise konuşmasında şehitlik kavramının manevî boyutuna dikkat çekerek, "Bizler inanıyoruz ki şehitler ölmez. Onların anneleri ise milletimizin baş tacıdır. Şehit anneleri sadece kendi evlatlarını değil, tüm vatan evlatlarını temsil ederler. Onların sabrı ve dik duruşu hepimize örnektir" ifadelerini kullandı.


Şehit anneleri gözyaşlarını tutamadı


Etkinlik boyunca duygusal anlar yaşandığı programa katılan şehit anneleri, kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederken, gözyaşlarına hakim olamadı. Duygularını dile getiren bir şehit annesi, "Evlatlarımızı kaybettik ama onların hatırası kalbimizde yaşıyor. Bugün burada olmak, onların unutulmadığını görmek bizler için çok değerli" dedi.


Program sonunda şehit annelerine çeşitli hediyeler takdim edilirken, MAGİNDER Başkanı Salih Karademir ve İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, organizasyonda emeği geçen tüm dernek üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti.



MAGİNDER, Anneler Günü’nde şehit anneleriyle buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.
Bitlis "Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi" Ahlat’ta Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi’nin Bitlis’in Ahlat ilçesindeki etabı başladı. Adıyaman Nemrut Dağı’ndan yola çıkan ekip yaklaşık 7 saatlik yolculuğun ardından Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Selçuklu Meydan Mezarlığı’na vardı. Burada tarihi Selçuklu Meydan Mezarlığını gezerek hatıra fotoğrafı çeken ekip, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekti. Tarihi alanda gazetecilere açıklama yapan Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, "Toplam yolculuğumuz 1,5 ay sürüyor. Arabalarımızın çoğunu Nepal’de yardım kuruluşuna hibe edeceğiz. Bu kullandığım aracı ise çekiciyle getirerek Cumhurbaşkanımıza hediye edeceğiz. Bu rotadan üçüncü geçişim. Ama Ahlat’a daha önce hiç girmedik. Doğubayazıt üzerinden İran’a gidiyorduk. Cumhurbaşkanlığından çıktıktan sonra Aksaray’a vardık. Orada muhteşem bir organizasyonla karşılandık. Burada gerçekten çok güzel misafirperverlik var. Benzinliklerde ücretsiz çay ikram ediyorlar. Tabii katılımcılar döndükten sonra gönüllü elçilerimiz olacak. Türkiye’nin yumuşak yüzünü gösterecekler. Almanya, İtalya, Belçika, Bulgaristan, İngiltere ve Türkiye’den katılımcılar var" dedi. Yarışmaya İstanbul’dan katılan Kıvanç Yaralı ise, "İstanbul’dan Almanya’ya uçakla gittim. Almanya’dan Bitlis Ahlat’a kadar araç sürdüm. Fiziksel olarak yorgun olsak da Ahlat Selçuklu Mezarlığında olmanın bize verdiği manevi huzur bizi doyurdu. Açıkçası burada olmak bizi çok mutlu etti. Burada atalarımızın mezarlarını gördük ve kültürel mirasımızla tanıştık. İlk defa buradayız. Daha öncesinde ralliye 4 kez katıldım fakat Bitlis’e ilk defa geliyoruz. Harika bir duygu. Umarım herkes bir gün buraya gelerek bu mirası görür" diye konuştu. Antalya’dan katılan Mustafa Karakimseliler de, "Bu ralliye üçüncü katılışım. Daha önce Doğubayazıt’tan ve Hopa’dan geçtim. Hayatımda ilk defa Ahlat’a geliyorum ve gerçekten çok beğendim. Selçuklu kabristanı da çok etkileyici. İnşallah tekrar gelirim. Şimdi kısa bir tur oldu ama umuyorum ki daha sonra birkaç günlüğüne Ahlat’a geleceğiz." İfadelerine yer verdi. Geceyi Ahlat’ta geçirecek olan ekip yarın Erzurum Palandöken’e doğru yola çıkacak. Almanya’dan 27 Nisan’da başlayan ralli, Türkiye etabının ardından İran ve Türkmenistan üzerinden ilerleyerek Orta Asya rotasını takip edecek ve Nepal’de son bulacak.