TEKNOLOJİ - 04 Mayıs 2025 Pazar 14:30

Malatyalı öğrenciler Teknofest 2025 Kıbrıs Finalleri’nden Türkiye Şampiyonu olarak döndü

A
A
A
Malatyalı öğrenciler Teknofest 2025 Kıbrıs Finalleri’nden Türkiye Şampiyonu olarak döndü

TEKNOFEST 2025 Kıbrıs Finalleri’nde Malatya Deneyap Atölyesi takımı, Turizm Teknolojileri alanında Türkiye birincisi oldu.


Malatya Battalgazi Dr. Saadettin Hacıevliyagil İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Hakan Becer’in danışmanlığında yarışmaya katılan ekip, önceki başarılarını bir adım ileriye taşıdı. Takımda Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi’nden Arda Tahsin Ürün ve Egemen Çetmen, Malatya Lisesi’nden Fatih Polat ve Elanur Özçelik ile Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Halit Karaca yer aldı.


2022 yılında Samsun’da düzenlenen Teknofest’te de Türkiye birinciliği elde eden ekip, bu yılki başarısıyla istikrarını sürdürdü. Öğrencilerin ortaya koyduğu performans, disiplinli çalışmanın ve sürdürülebilir başarının somut örneği olarak değerlendirildi.


İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, başarıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu gurur verici sonuç sadece öğrencilerimizin değil, tüm Malatya’nın ortak başarısıdır. Gençlerimizin azmi ve vizyonu, geleceğe dair umutlarımızı güçlendiriyor" ifadelerini kullandı.


Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bilim ve teknoloji alanında öne çıkan genç yetenekleri desteklemeyi sürdüreceğini belirtti.



Malatyalı öğrenciler Teknofest 2025 Kıbrıs Finalleri’nden Türkiye Şampiyonu olarak döndü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ Valiliği’nden denetim açıklaması Kapalı çarşıda yapılan denetimlere ilişkin Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verdi. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde yürütülen gıda denetimleri; vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlarımız tarafından mevzuat çerçevesinde düzenli olarak sürdürülmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen denetimlerin amacı herhangi bir kesimi mağdur etmek değil; halk sağlığını korumak, güvenilir gıda arzını temin etmek ve kayıt dışı üretimin önüne geçmektir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağılığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, yıl boyunca titizlikle yürütülen gıda denetim faaliyetlerimiz Ramazan ayı boyunca arttırılmıştır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER)’ ne yapılan şikayete istinaden halkımızın alışveriş için yoğun talep gösterdiği kapalı çarşıda 11.03.2026 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetim gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmesi adına kapalı çarşı esnafına etiketsiz ürün satmaması, gıdaların muhafaza koşullarına ve hijyene dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulunulmuştur. Bu denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün amacı köylü ürünü adı altında satılan ama köylü ürünü olmayan, merdiven altı olarak üretilen özellikle büyük çoğunluğu il dışından gelen ve hijyenik olmayan şartlarda üretilen süt ürünlerinin satışının önüne geçmektir. Köylülerimizin kendi getirdikleri ve pazarda, marketlerde ya da kapalı çarşıda satılan ürünlere hiç bir işlem yapılmamaktadır" denildi.