EKONOMİ - 09 Mayıs 2025 Cuma 10:46

TSKB’den Malatya sanayisine pozitif destek sözü

A
A
A
TSKB’den Malatya sanayisine pozitif destek sözü

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Murat Bilgiç, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nu ziyareti sırasında deprem sonrası toparlanma sürecindeki Malatya sanayisine finansman ve yeşil dönüşüm desteği sözü verdi.


Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Murat Bilgiç, beraberindeki heyetle birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nu ziyaret etti. Bilgiç’e ziyarette İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ozan Uyar ve İş Bankası Malatya Şube Müdürü Verda Kadıoğlu da eşlik etti. Heyet, Malatya TSO’yu ziyaret ederek Başkan Sadıkoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.


Malatya TSO Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis üyelerinin de katıldığı görüşmede, Malatya sanayisinin mevcut durumu, firmaların finansmana erişimde yaşadığı sıkıntılar ve Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakat sürecine hazırlık kapsamında ihracatçılara yönelik destekler ele alındı.


TSO üyeleri için TSKB’den pozitif yaklaşım talep eden Başkan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, "6 Şubat’ta büyük depremler yaşamış Malatya olarak ayağa kalkma mücadelesi veriyoruz. Şehrimiz sanayisi bölgesinde gelişime açık bir sanayi alanı. Bu gelişim elbette finansal desteklerle olacaktır. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın sanayi kuruluşlarına sağladığı desteği önemsiyoruz. Malatya’mıza pozitif ayrımcılık yapılmasını talep ediyoruz. Ayrıca 2026 yılında tamamen uygulanmaya başlanacak olan Yeşil Mutabakat ve Sınırda Karbon Düzenlemesi, özellikle AB ülkelerine ihracat yapan firmalarımızı yakından ilgilendiriyor. Üretim sahalarını Yeşil Mutabakata hazırlayan ihracatçı üyelerimize daha kapsamlı desteklerinizi bekliyoruz" dedi.


TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç ise banka olarak destek verdikleri öncelikli alanların iklim değişikliği ile mücadele, düşük karbon ekonomisine geçiş, nitelikli insan kaynağının korunması ve uluslararası iş birliklerinin güçlendirilmesi olduğunu belirterek, Malatya TSO üyelerine pozitif yaklaşacaklarını ifade etti.



TSKB’den Malatya sanayisine pozitif destek sözü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaelispor’dan Filistin’e destek Filistin’deki katliamların durdurulması amacıyla İstanbul Galata Köprüsü’nde düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine katılan Kocaelispor Kulübü, Gazze halkına destek verdi. Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve katliamların durdurulması çağrısında bulunmak amacıyla düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine Kocaelispor Kulübü de katılarak destek verdi. İstanbul Galata Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen mitingde, 400’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ile çok sayıda futbol kulübü yer aldı. Yoğun katılımın olduğu mitingde, Filistin halkına yönelik saldırıların sona erdirilmesi, sivillerin korunması ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi yönünde mesajlar verildi. Ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırılara tepki gösterdi. Mitinge katılan Kocaelispor Kulübü Başkanı Recep Durul, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile birlikte Galata Köprüsü üzerinde yerini aldı. Kocaelispor camiası adına mitinge katıldıklarını belirten Durul, Filistin’de yaşananların yalnızca bölgesel sorun değil, tüm insanlığın vicdanını ilgilendiren mesele olduğunu vurguladı. Sporun birleştirici gücüne dikkat çeken Durul, Kocaelispor olarak mazlumun yanında, zulmün karşısında durmaya devam edeceklerini ifade etti.