YEREL HABERLER - 18 Aralık 2011 Pazar 17:27

SALİHLİ TÜRK OCAKLARI CEM EVİNİ ZİYARET ETTİ

A
A
A
SALİHLİ TÜRK OCAKLARI CEM EVİNİ ZİYARET ETTİ

Türk Ocakları Salihli Şubesi, Muharrem ayı nedeniyle Cemevi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Türk Ocakları Salihli Şubesi Başkanı Ersin Aybar, Muharrem ayının birlik ve beraberliğin pekiştirildiği günler olduğunu ifade etti.
Türk Ocakları Başkanı Aybar, Muharrem ayının bolluğunu ve bereketini birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "Birlik ve dayanışmanın simgesi haline gelen bu önemli günlerde toplum olarak kenetlenmemiz gerekir" dedi.
Salihli Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Öntaş ise "Alevilerin toplu anlamda temel ibadeti olan cem, bir Dede’nin gözetiminde, önderliğinde yerine getirilir. Alevilerin ibadet ettiği yere ’toplanma’ anlamında "cem evi" denir; bir olma, bütünleşme yeri, Yaradan’la bir olma, bütünleşme anlamındadır. Cem herhangi bir yerde yapılabilir. Evde ya da temiz olan her yerde yapılabilir" diye konuştu.
Önemli olanın Allah’a sığınmak ve ibadet etmek olduğunu anlatan Öntaş, şunları söyledi: "Cemevi ise sadece ibadet amaçlı kullanılmıyor. Türk Alevi topluluğunun ibadet ihtiyacı dışında toplumsal, bireysel sorunların çözüme kavuşturulduğu bir meclis işlevi de görmüş ve görmektedir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir