POLİTİKA - 02 Aralık 2025 Salı 11:09

Başkan Balaban açılış öncesi projeleri yerinde inceledi

A
A
A
Başkan Balaban açılış öncesi projeleri yerinde inceledi

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, önümüzdeki günlerde yapılacak toplu açılış töreniyle hizmete girecek projeleri yerinde inceledi.


Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, ilçede hayata geçirilecek yeni tesislerin açılış öncesi hazırlıklarını bizzat takip etti. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılımıyla yapılacak toplu açılış töreni öncesi projeleri yerinde inceleyerek son durumu değerlendirdi. İncelemelere Başkan Yardımcısı Yusuf Ataç ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şaver Yüksel de eşlik etti.


Başkan Balaban güne Muradiye’de bulunan İsmail Çullu Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek başladı. Merkez personeli ve eğitim alan miniklerle sohbet eden Başkan Semih Balaban, merkezin, çocukların sosyal ve kültürel gelişimi açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Ardından Muradiye Sağlık Merkezi’nde incelemelerde bulunan Başkan Balaban, eksiklerin hızla giderilmesi için talimatlarını verdi.


Muradiye’de yapımı tamamlanma aşamasına gelen Kadın Kafe çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Balaban, ardından Gülser Çullu Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek ekiplerden bilgi aldı.


Başkan Balaban’ın son durağı ise açılış için hazırlıkları süren Refakatçi ve Kadın Konukevi oldu. Tesiste yapılan çalışmaları ayrıntılı şekilde inceleyen Balaban, konukevi ve refakatçi biriminin ilçede önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.



"Yunusemre için çalışmaya devam edeceğiz"


Projelerin kısa süre içerisinde hizmete gireceğini duyuran Başkan Semih Balaban ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yunusemre’de hayata geçirdiğimiz her proje, vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmek için attığımız bir adımdır. Çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız ve ihtiyaç sahiplerimiz için oluşturduğumuz bu tesisler sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerindendir. CHP Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de katılacağı toplu açılış töreni öncesi her bir projeyi yerinde inceleyerek son hazırlıkları tamamlıyoruz. Şimdiden Yunusemre’mize hayırlı olsun. Toplu açılış tarihini ayrıca duyuracağız."



Başkan Balaban açılış öncesi projeleri yerinde inceledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul CHP Arnavutköy’de istifa depremi: 2 meclis üyesi ve 100 partili CHP’den istifa etti Arnavutköy Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis üyeleri Ercan Duman ve Mutlu Nak partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Ercan Duman ve Mutlu Nak, "Bundan sonraki süreçte Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi olarak; ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, yalnızca Arnavutköy’ün ve hemşehrilerimizin menfaatini gözeterek çalışmalarımıza Adalet ve Kalkınma Partisi çatısı altında devam edeceğiz" dedi. Arnavutköy Belediyesi’nde CHP meclis üyeleri Ercan Duman ve Mutlu Nak partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Arnavutköy Belediyesi’nde düzenlenen basın toplantısına partililer katıldı. Ercan Duman ve Mutlu Nak CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçtiklerini belirtti. Meclis üyeleri yaptıkları ortak açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bugün burada, uzun bir muhasebe ve vicdani değerlendirme sonucunda aldığımız önemli bir kararı kamuoyuyla paylaşmak üzere bulunuyoruz. Son dönemde Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde yaşanan; kavga ve kaos ortamı, tek adamcı anlayış, yolsuzluk soruşturmalarına konu olan iddianamelerin itibarsızlaştırılması ve suça sahip çıkıldığı yönünde oluşan algı bizleri derinden yaralamıştır. Siyasi anlayışımızın; çatışmadan, kişisel hesaplardan ve güç mücadelelerinden değil; hizmetten, şeffaflıktan ve millet iradesine saygıdan yana olması gerektiğine inanıyoruz. Bizler kaostan değil huzurdan; kavgadan değil ortak akıldan; tek adamcılıktan değil istişareden ve liyakatten yanayız. Bu değerlerin, siyasetimizin temelini oluşturması gerektiğini düşünüyoruz. Bununla birlikte, CHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı tarafından gerçek dışı iddialar, yalan ve iftiralar üzerine kurulan siyasi algı operasyonları, siyasetin ahlakına ve temsil sorumluluğuna yakışmamaktadır. Bu yaklaşımın ne Arnavutköy’e ne de demokrasi kültürümüze bir katkı sunmadığını üzülerek görmekteyiz. Bu anlayışla; Arnavutköy’de yürüttüğü çalışmalarla, dürüstlüğüyle ve hizmet odaklı belediyecilik anlayışıyla takdir ettiğimiz Arnavutköy Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Candaroğlu ile birlikte yol yürüme kararı aldık. İlçemize daha fazla hizmet edebilmek ve sorumluluğunu taşıdığımız hemşehrilerimize karşı görevimizi en doğru şekilde yerine getirebilmek adına bu adımı atmayı gerekli gördük. Bundan sonraki süreçte de Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi olarak; ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, yalnızca Arnavutköy’ün ve hemşehrilerimizin menfaatini gözeterek çalışmalarımıza Adalet ve Kalkınma Partisi çatısı altında devam edeceğiz. Bu kararın ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz" Açıklamanın ardından partililer, meclis üyelerini tebrik ederek hatıra fotoğrafları çektirdi. Yapılan bu değişiklikle birlikte Arnavutköy Belediyesi Meclisi’nde AK Parti’li meclis üyesi sayısı 22’ye yükselirken, CHP’li meclis üyesi sayısı ise 11’e düşmüş oldu. Öte yandan yaklaşık 100 partilinin de CHP’den istifa ettiği öğrenildi.