ASAYİŞ - 30 Haziran 2025 Pazartesi 14:11

Manisa’da ’Narko-Alan’ uygulaması

A
A
A
Manisa’da ’Narko-Alan’ uygulaması

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 27 Haziran 2025 tarihinde 21.00-22.30 saatleri arasında il genelinde geniş kapsamlı "Narko-Alan" uygulaması gerçekleştirildi.


Uygulamaya 91 ekip ve 327 personel katılırken, il ve ilçe merkezlerindeki riskli mahalleler, okul çevreleri ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde denetimler yapıldı. Denetimlerde 1.676 kişi sorgulanırken, kasten yaralama suçundan aranan 1 şahıs yakalandı. 580 araç ve motosiklet kontrol edilirken, 80 sürücüye toplam 372 bin 909 TL para cezası kesildiği, 12 aracın ise trafikten men edildiği açıklandı.


Yapılan uygulamada ayrıca 84 umuma açık yer, 54 okul çevresi, 53 park ve bahçe ile 24 metruk bina çevresi kontrol edilirken, uygulamada 1,02 gram metamfetamin, 568 içimlik 11 parça emdirilmiş peçete bonzai, 2 ecstasy hap, 4 sentetik ecza ve 1 adet bıçak ele geçirildiği kaydedildi. 5 şahsa TCK 191 kapsamında işlem yapılırken, TCK 188’den işlem yapılan 1 şahsın da gözaltına alındığı öğrenildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’teki kurye cinayetinde yeni görüntüler ortaya çıktı İstanbul Fatih’te bir lojistik firmasında kurye olarak çalışan yabancı uyruklu şahsı sokak ortasında silahla vurarak öldüren ve ardından yurt dışına kaçmaya çalışırken Edirne’de yakalanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Olayın alacak verecek meselesi nedeniyle meydana geldiği öğrenilirken, şüphelilerin kaçış anları güvenlik kameralarına yansıdı. Olay, 31 Mart tarihinde saat 17.00 sıralarında Fatih Kemalpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Yabancı uyruklu Arif İsmailov sokak ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırının ardından şüpheliler olay yerinden kaçtı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalarda, şüphelilerin olay yerinden yaya olarak kaçtıktan sonra bir taksiye bindikleri belirlendi. Şüphelilerin anlaştıkları bir göçmen kaçakçısı aracılığıyla yurt dışına kaçmaya çalıştıkları tespit edildi. Jandarma ekipleri tarafından Edirne’de yakalanan 3 şüpheli, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı. Yapılan çalışmalar sonucunda cinayetin alacak verecek meselesi nedeniyle gerçekleştiği belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Öte yandan, şüphelilerin olay sonrası bir taksiye binerek kaçtıkları anlara dair güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.