ASAYİŞ - 03 Eylül 2025 Çarşamba 12:14

Manisa’nın huzuru için kararlı mücadele

A
A
A
Manisa’nın huzuru için kararlı mücadele

Manisa Valisi Vahdettin Özkan, emniyet ve jandarma birimlerinin ağustos ayı boyunca yürüttüğü güvenlik ve asayiş faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Vali Özkan, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya yönelik yürütülen çalışmalar, önleyici güvenlik tedbirleri, suç ve suçlularla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verdi.



3 terör şüphelisi tutuklandı


Terörle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda kamu düzenini tehdit eden unsurlara karşı etkin ve kararlı bir mücadele yürütüldüğünü vurgulayan Vali Özkan, operasyonlarda gözaltına alınan 3 kişinin tutuklandığını açıkladı.



Narkotik suçlarda 75 tutuklama


Kaçakçılıkla mücadele kapsamında 27 kişinin gözaltına alındığını belirten Vali Özkan, narkotik suçlarla mücadele kapsamında ise 408 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 75’inin tutuklandığını, 18’inin ise adli kontrol altına alındığını ifade etti.



Manisa’da suçların aydınlatılma oranı yüzde 99


Suçların aydınlatılma oranlarının Manisa’da yüzde 99 seviyesinde olduğunu vurgulayan Vali Özkan, cezası kesinleşmiş 279 hükümlünün yakalanarak adli makamlara teslim edildiğini, bu sayede aranan kişi sayısının 100 civarına düştüğünü kaydetti.



50 ruhsatsız silah ele geçirildi


Ruhsatsız silahlarla mücadelede 50 silahın ele geçirildiğini, 47 şahıs hakkında işlem yapıldığını bildiren Vali Özkan, siber suçlarla mücadelede ise 65 olayın tespit edildiğini, düzenlenen 8 operasyonda 5 kişinin tutuklandığını, 1 kişinin adli kontrol aldığını söyledi.



268 bin trafik denetimi yapıldı


Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla ağustos ayında il genelinde 268 bin denetim gerçekleştirildiğini aktaran Vali Özkan, bu denetimlerde 37 bin işlem yapıldığını belirterek, "Önümüzdeki ayın Manisa’mızda huzur ve güven içinde geçmesini temenni ediyorum. Güvenlik birimlerimizin özverili çalışmaları sayesinde ilimizde kamu düzeni kararlılıkla sağlanmaktadır. Bu vesileyle milletimizin birliği ve beraberliği için gece gündüz demeden görev yapan tüm güvenlik personelimize teşekkür ediyorum." dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.