KÜLTÜR SANAT - 23 Mayıs 2024 Perşembe 14:53

Minik öğrenciler Kent Müzesi’ni ziyaret etti

A
A
A
Minik öğrenciler Kent Müzesi’ni ziyaret etti

Turgutlu Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nin minik öğrencileri Müzeler Haftası dolayısıyla Turgutlu Kent Müzesi’ni ziyaret etti.


Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Turgutlu Kent Müzesi, Müzeler Haftası dolayısıyla minik misafirlerini konuk etti. Turgutlu Belediyesi bünyesinde okul öncesi eğitimi ve üç öğün beslenme programını ücretsiz vererek Türkiye’de bir ilke imza atılan Mustafa Kemal Mahallesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi öğrencileri, Turgutlu’nun tarihe açılan kapısı olan Kent Müzesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Müzeyi yakından görme fırsatı bulan minik öğrenciler, kent tarihi ile ilgili merak ettikleri soruları Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla’ya sorarak bilgiler aldı.



Kent Müzesi’ne anlamlı hediye


Yapılan ziyaret sonunda ise Çocuk Kültür Sanat Merkezi öğrencileri kendi hazırladıkları hediyeyi müze çalışanlarına hediye etti.


Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Çocuk Kültür Sanat Merkezi’mizde düzenlediğimiz etkinliklerle fark oluşturmaya devam ediyoruz. Müzeler Haftası münasebetiyle Çocuk Kültür Sanat Merkezimizde eğitim gören öğrencilerimiz için özel bir program hazırladık. Çocuklarımız hem Kent Müzemizi gördü hem de tarih bilincini de aşıladık. Bu vesileyle Kent Müzemizde çalışan arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Müzeler Haftası’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.



Minik öğrenciler Kent Müzesi’ni ziyaret etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Her Babalar Günü’nde şehit edilen ailesini ziyaret ediyor Batman’ın Gercüş ilçesi Seki köyünde 32 yıl önce teröristlerce düzenlenen, 8’i çocuk 10 kişinin katledildiği saldırıda şehit olanlar, Babalar Günü’nde unutulmadı. PKK’lı teröristlerce 22 Haziran 1992’de gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden iki aylık Ayşe ve Haşim Gök, 3 yaşındaki Emrullah Gök, 9 yaşındaki Gülbahar Tunç, 7 yaşındaki Sultan ve Erdal Gök, 11 yaşındaki Abdurrahman Gök, Hamdiye Gök, Behçet Tunç ve Latife Oğuz, her Babalar Günün’de ziyaret ediliyor. Her Babalar Günü’nde şehit ailesini ziyaret ettiğini dile getiren Baba Ahmet Gök, “’Burası Seki köyüdür Gercüş ilçesine bağlıdır. Bu olaydan sonra Batman’a yerleştim çünkü burada tamamen ailem şehit oldu. Her Babalar Günü ailemin şehitliğini ziyaret ediyorum. Bugünde Babalar Günü şehitlerimin mezarı başına geldim, onları ziyaret ettim. Her Babalar Günü’nde Allah kısmet ederse geliyoruz, şehit olan çocuklarımı ziyaret ediyoruz. Onlarla vedalaşıyorum, dua ediyorum böyle bir duygu yaşıyorum”dedi. “Kızım, 40 günlük bebekti, daha tırnakları bile çıkmamıştı” “Herkesin çocukları babalarına hediye getiriyor ama ben ise her Babalar Günü’nde şehitlerimi ziyaret ediyorum sanki şehitlerim bana dünyaları hediye olarak veriyorlar, bu duyguyu hissediyorum” diyen Gök, “Ama acıları kalbimden çıkmıyor bu acıyı sürekli kalbimde taşıyorum. Olay 1992 yılında meydana geldi. Benim çocuklarımın hiçbir suçu yoktu. Hepsi de küçük ve günahsızdı. Kızım 40 günlük bebekti daha tırnakları bile çıkmamıştı. Annem 85 yaşındaydı rahmetli eşim 35 yaşındaydı.8 benim ailemden ve akrabalarım olmak üzere bu köyden 10 şehit verdik. PKK terör örgütü 60 yıldır hiçbir şey yapamadılar ve yapmazlar çünkü bir insan Allah ve Peygamber yolunda yürümezse Allah o insanların işini rast getirmez ve iflah olmazlar. PKK terör örgütü, dış güçlerin emri altında çalışıyor. Hiçbir zaman Kürt halkını savunmadılar. Bende Kürdüm, bu şehit olanlar Kürt değil miydi, Kürt çocukları değil miydi? Ne yaptılar? Hepsini şehit ettiler. Daha 40 günlük bebek tırnakları bile çıkmamıştı. Bu insanların ne hakkı vardı bu masum çocuklara ne hakkı vardı” diye konuştu. Şehitliğin yerini eski Batman Valisi Hulisi Şahin tarafından yapıldığını hatırlatan Gök, “Allah razı olsun, çok minnettarım. Çok teşekkür eder ve kurban bayramınızda canı gönülden kutluyorum. İlçe komutanlarımız ve ilçe Kaymakamız Muhammed Öztaş’a ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun” ifadelerinde bulundu. Şehit ziyaretine gelen anneler ise Kürtçe ağıtlar yakıldı.
Konya İçişleri Bakanı Yerlikaya bayram namazını Konya’da kıldı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı namazını memleketi Konya’da kıldı. Bakan Yerlikaya, "Hemşehrilerimizin, aziz milletimizin her bir ferdinin Gazze’de, Filistin’de mazlum kardeşlerimizin, şehitlerimizin, gazilerimizin Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum. Zulüm altında inleyen Gazzeli, Filistinli kardeşlerimizin bu bayram günü vesilesiyle duaların kabul olduğu bu mübarek vakitlerde onların feraha, kurtuluşa ermesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, bayram namazını Kapu Camii’nde kıldı. Bakan Yerlikaya, cami içerisinde vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, milletvekilleri, belediye başkanları ile birlikte camiden çıktı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, herkesin Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Yerlikaya, “Öncelikle şükrediyoruz, Cenab-ı Allah bizleri sağlıkla, huzurla Kurban Bayramı gününe kavuşturdu. Memleketim Konya’dayım hemşehrilerimizin, aziz milletimizin her bir ferdinin Gazze’de, Filistin’de mazlum kardeşlerimizin, şehitlerimizin, gazilerimizin Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum. Kurban Bayramları mübarek olsun. Bayramlar paylaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin yoğunlaştığı günlerdir. Birlik, beraberlik kardeşliğin en güzel tezahür ettiği günlerdir. Artık birbirimizi gerçek anlamda sevmenin ne olduğunu göstereceğimiz günlerdir diye düşünüyorum. Küslüklerden ayrılıp kucaklaşmanın, sevginin gerçek anlamda tecelli ettiği günlerdir. Ben özellikle mazlum coğrafyalarda zulüm altında inim inim inleyen Gazzeli, Filistinli kardeşlerimizin bu bayram günü vesilesiyle duaların kabul olduğu bu mübarek vakitlerde onların feraha, kurtuluşa ermesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Tüm kardeşlerimin bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.