EĞİTİM - 01 Eylül 2025 Pazartesi 13:09

Sarıgöl’de 360 öğrenci ders başı yaptı

A
A
A
Sarıgöl’de 360 öğrenci ders başı yaptı

Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında bugün itibariyle 360 1. sınıf öğrencisinin eğitim öğretim hayatına başladığını söyledi.


İlçede eğitim heyecanının yeniden başladığını belirten Yıldırak, "2025-2026 eğitim öğretim yılı bugün itibarıyla uyum haftası eğitimiyle başladı. İlçemizde ilkokul 1. sınıf, öğrencileri, bugün okullarına gelerek uyum haftasına başladı." dedi.


Yıldırak, öğrencilerin ders kitaplarının büyük ölçüde dağıtıldığını ifade ederek, eğitim-öğretimin sorunsuz başlaması için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.


Okullarda düzen ve temizliği sağlamak için 30 TYP (Toplum Yararına Program) personelinin göreve başladığını aktaran Yıldırak, "İlçemiz genelinde bulunan 45 okul ve kurumumuzda 8 Eylül 2025 Pazartesi günü itibarıyla toplam 5 bin 272 öğrenci için eğitim-öğretim faaliyetleri tam anlamıyla başlamış olacak." diye konuştu.


Sarıgöl’de 507 öğretmen ve idarecinin yeni eğitim-öğretim yılına hazır olduğunu belirten Yıldırak, "Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor; başarılı, sağlıklı ve verimli bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Motosikletiyle seyir halindeyken silahlı saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti Gaziantep’te, motosikletiyle seyir halindeyken arkadan takip eden bir araçla düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Olay anları ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, bir hafta önce Şahinbey ilçesi Düztepe Mahallesi Özdemirbey Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, ara sokaktan motosikletiyle caddeye doğru seyir halinde olan Arif Kocaoğlu’na (20) arkadan hızla yanaşan bir araçtan silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı saldırıda Kocaoğlu ağır yaralanırken, yanında bulunan arkadaşı ise hafif yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Kocaoğlu ve arkadaşını ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırdı. Arif Kocaoğlu, hastanedeki bir haftalık tedaviye rağmen kurtarılamadı. Cenaze, Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nda tamamlanan işlemlerin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Saldırı anları kamerada Olay anları ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, üzerinde Arif Kocaoğlu ve arkadaşının bulunduğu motosiklete arkadan takip eden araçtan ateş edilme ve motosikletin devrilme anları yer aldı. Görüntülerin devamında saldırıyı gerçekleştirenin bulunduğu aracın hızla olay yerinden uzaklaşma anları da yer aldı. Katil zanlısı tutuklandı Yaşanan olayın ardından çalışma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısı Yakup İ. isimli saldırganı yakaladı. Tamamlanan yasal işlemlerin ardından adli mercilere sevk edilen katil zanlısı Yakup İ., tutuklanarak cezaevine gönderildi.