KÜLTÜR SANAT - 01 Eylül 2025 Pazartesi 19:32

Selendi, Cirit ve Tütün Festivali başladı

A
A
A
Selendi, Cirit ve Tütün Festivali başladı

Manisa’nın Selendi ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Tütün ve Cirit Festivali ile ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü kapsamında organize edilen festival, kortej yürüyüşü ile başladı.


Selendi Tokat üstü mevkiinde atlı cirit takımları, davul zurna eşliğinde Avcılar ve Atıcılar Derneğine bağlı avcılar eşliğinde başlayan şenlik kortej yürüyüşüne AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, Selendi Kaymakam vekili Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, Belediye Başkanı Murat Daban, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.


Demokrasi Meydanına kadar devam eden yürüyüş sonrası kurulan stantları gezen protokol üyeleri esnaflarla sohbet ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Konserlerden cirit müsabakalarına, panayırlardan yöresel stantlara kadar birçok etkinlikle vatandaşları bir araya getirecek olan festival kapsamında 21.00’de sevilen sanatçı Ayşe Dinçer sahne alacak. 2 Eylül’de Hande Ünsal, 3 Eylül’de ise kurtuluş günü kutlamalarının ardından Sinan Akçıl konser verecek. Festival boyunca havai fişek gösterileri de yapılacak. Cirit müsabakalarının da yapılacağı festival 5 Eylül günü sona erecek.



Selendi, Cirit ve Tütün Festivali başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da bayram sevinci: Çocuk evlerinde anlamlı buluşma Erzurum’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda kalan koruma ve bakım altındaki çocuklar, bayram sevincini anlamlı bir ziyaretle yaşadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, bayram dolayısıyla Erzurum’daki çocuk evlerini ziyaret ederek çocuklarla bayramlaştı. Ziyaret kapsamında Nene Hatun Çocuk Evleri Sitesi’ni de ziyaret eden Tarıkdaroğlu’na, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut da eşlik etti. Tarıkdaroğlu, burada kalan çocuklarla tek tek bayramlaşarak onların mutluluğuna ortak oldu. Samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşen buluşmada çocuklarla yakından ilgilenen Tarıkdaroğlu, bayramın paylaşma ve dayanışma ruhuna vurgu yaptı. Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu burada yaptığı açıklamada, bayramların sevginin, paylaşmanın ve dayanışmanın en güçlü şekilde hissedildiği özel zamanlar olduğunu belirterek, devlet olarak çocukların her zaman yanında olduklarını ifade etti. Çocukların yüzündeki bir tebessümün kendileri için en büyük mutluluk olduğunu dile getiren Tarıkdaroğlu, bu anlamlı günlerde çocuklarla bir araya gelmenin büyük bir değer taşıdığını söyledi. Öte yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından gönderilen bayram hediyeleri de Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu aracılığıyla çocuklara ulaştırıldı. Hediyeler, çocuklar tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Ziyaretin en dikkat çeken anlarından biri ise çocukların hazırladığı sürpriz oldu. Fanatik Erzurumsporlu olan Tarıkdaroğlu’na, çocuk evleri sitesinde kalan kız çocukları tarafından hazırlanan Erzurumspor FK temalı kayakçı kardan adam bibloları hediye edildi. Bu anlamlı jest karşısında duygulanan Tarıkdaroğlu, çocuklara teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Bayramın birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunun en güzel örneklerinden birinin sergilendiği ziyaret, hem çocuklar hem de katılımcılar için unutulmaz anlara sahne oldu. Gerçekleştirilen bu anlamlı buluşma, devletin şefkat elinin çocukların her zaman yanında olduğunu bir kez daha ortaya koydu.