EĞİTİM - 01 Temmuz 2025 Salı 09:56

Türk Kızılay’dan ilk yardım eğitimleriyle hem bilinçlendirme hem destek

A
A
A
Türk Kızılay’dan ilk yardım eğitimleriyle hem bilinçlendirme hem destek

Türk Kızılay Manisa İl Merkezi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren İlk Yardım Eğitim Merkezi, kamu kurumları, özel kuruluşlar ve bireylere yönelik düzenlediği ilk yardım eğitimleriyle hem hayat kurtarıcı bilgilerin yaygınlaştırılmasına katkı sağlıyor hem de elde edilen gelirle Manisa’da destek bekleyen vatandaşlara insani yardım ulaştırıyor.


İlk yardım bilincinin toplum genelinde artırılmasını hedefleyen merkezde verilen eğitimlerden elde edilen gelir; kent genelinde gıda kolisi, eğitim desteği ve sağlık yardımları gibi insani yardım faaliyetlerinde kullanılarak destek bekleyen vatandaşlara aktarılıyor.


Türk Kızılay Manisa İl Merkezi Başkanı Öner Gürsel, ilk yardım eğitiminin sadece acil durumlarda değil, toplumsal dayanışma ve bilinç düzeyinin artırılması açısından da büyük önem taşıdığını söyledi.


İlk yardım eğitiminin doğru şekilde kullanıldığı zaman hayat kurtardığını hatırlatan Gürsel, şu açıklamalarda bulundu: "İlk yardım, hayat kurtarır. Ancak bu bilgiye sahip olmak kadar, onu doğru şekilde uygulayabilmek de hayati önem taşır. Biz Türk Kızılay olarak, bu eğitimleri yalnızca bir zorunluluk olarak değil, aynı zamanda insani bir sorumluluk olarak görüyoruz."


İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde uzman eğitmenler tarafından verilen temel ve ileri seviye ilk yardım kursları sayesinde yüzlerce kişi sertifikalı ilk yardımcı olarak topluma kazandırılıyor. Eğitim programları, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı içeriklerle desteklenerek, katılımcıların gerçek hayattaki müdahale yetkinliklerini geliştirmeye odaklanıyor.


Gürsel, Kızılay’ın misyonuna uygun olarak, eğitimlerden elde edilen tüm gelirin Manisa’daki destek bekleyen vatandaşlara yönlendirildiğini vurgulayarak, "Bu merkez aracılığıyla hem toplumumuzu bilinçlendiriyor, hem de daha fazla vatandaşımıza ulaşmanın yollarını açıyoruz. Her alınan eğitim, aslında başka bir yurttaşa uzanan yardım eli anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.


Öte yandan, İlk yardım eğitimi almak isteyen kurum ve kişiler, Türk Kızılay Manisa İl Merkezi Başkanlığının 0 236 231 15 99 ve 0 552 168 17 78 numaraları telefonlarından detaylı bilgi alabilecekleri öğrenildi.



Türk Kızılay’dan ilk yardım eğitimleriyle hem bilinçlendirme hem destek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Ateş savaşçılarının zorlu yarışları başladı Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Ormancılık Yarışmaları (TOY), Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde Ula Gölet mevkiinde gerçekleştirilen etaplarla tüm heyecanıyla devam ediyor. Ormancılık alanında görev yapan personelin mesleki bilgi, beceri ve fiziki yeterliliklerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmalar, Bölge Müdürlüğüne bağlı şube müdürlüklerinin koordinasyonunda hazırlanan özel parkurlarda yapılıyor. Zorlu etaplarda yarışan ekipler; koşu, oryantiring, atış, istikbal ağacı belirleme, mesaha ve orman yangınlarıyla mücadele gibi kritik alanlarda yeteneklerini sergiliyor. Toplam 12 Orman İşletme Müdürlüğünün katılım sağladığı organizasyonda ekipler, hem dayanıklılık, hem de teknik bilgi gerektiren parkurlarda en iyi dereceyi elde edebilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Yarışmalar boyunca ekiplerin performansı, alanında uzman jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendiriliyor. Doğaya hâkimiyet, hızlı karar alma ve ekip koordinasyonu gibi unsurların ön plana çıktığı yarışmalar, aynı zamanda kurum içi dayanışmayı güçlendirmesi açısından da önem taşıyor. Katılımcılar, gerçek saha şartlarını aratmayan parkurlarda hem bilgi hem de pratik becerilerini test etme fırsatı buluyor. Yarışmalar sonunda dereceye giren ekipler, Denizli’de düzenlenecek bölgeler arası finallere katılmaya hak kazanacak. Final etabında başarılı olan ekipler ise Türkiye genelinde düzenlenecek büyük organizasyonda mücadele edecek. Türkiye Ormancılık Yarışmaları, ormancılık teşkilatının sahadaki etkinliğini artırmanın yanı sıra, orman yangınlarıyla mücadele başta olmak üzere kritik görevlerde görev alan personelin hazırlık seviyesini üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.
Tokat Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı "joker aday" operasyonu: 14 tutuklama Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen "joker aday" operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı. Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını "kayıp" gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile "joker adayın" yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi. 4 yıllık sınav evrakları incelendi Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi. 14 şüpheli tutuklandı Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.