KÜLTÜR SANAT - 21 Haziran 2023 Çarşamba 11:56

Mardinli kadınlar Konya gezisinde

A
A
A
Mardinli kadınlar Konya gezisinde

Mardin Büyükşehir Belediyesi, ‘Cennet Vatanımızı Geziyoruz Projesi’ çerçevesinde kadın kursiyerlere yönelik kültürel gezi etkinliği düzenledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, ‘Cennet Vatanımızı Geziyoruz Projesi’ çerçevesinde kadın kursiyerlere yönelik kültürel gezi etkinliği düzenledi.


Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde eğitim gören kursiyer kadınlara yılsonu etkinlikleri kapsamında 19-21 Haziran tarihlerinde Konya gezisi düzenlendi.


Artuklu, Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin Kadın Aile Destek Merkezlerinde eğitim gören kursiyer kadınlara “Cennet Vatanımızı Geziyoruz” moral ve motivasyon gezisinde, dört ilçeden 164 kadın kursiyer katıldı.


Düzenlenen gezide yıl boyunca Kadın Aile Destek Merkezlerinde açılan mesleki eğitim, beceri ve hobi kurslarında aktif olarak katılım sağlayan kadınlara Konya’nın tarihi ve kültürel mekanları gezdirildi. Kahvaltı ile başlayan gezide kadınlar, eğlenceli ve keyifli saatler geçirerek memnuniyetlerini dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Ateş savaşçılarının zorlu yarışları başladı Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Ormancılık Yarışmaları (TOY), Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde Ula Gölet mevkiinde gerçekleştirilen etaplarla tüm heyecanıyla devam ediyor. Ormancılık alanında görev yapan personelin mesleki bilgi, beceri ve fiziki yeterliliklerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmalar, Bölge Müdürlüğüne bağlı şube müdürlüklerinin koordinasyonunda hazırlanan özel parkurlarda yapılıyor. Zorlu etaplarda yarışan ekipler; koşu, oryantiring, atış, istikbal ağacı belirleme, mesaha ve orman yangınlarıyla mücadele gibi kritik alanlarda yeteneklerini sergiliyor. Toplam 12 Orman İşletme Müdürlüğünün katılım sağladığı organizasyonda ekipler, hem dayanıklılık, hem de teknik bilgi gerektiren parkurlarda en iyi dereceyi elde edebilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Yarışmalar boyunca ekiplerin performansı, alanında uzman jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendiriliyor. Doğaya hâkimiyet, hızlı karar alma ve ekip koordinasyonu gibi unsurların ön plana çıktığı yarışmalar, aynı zamanda kurum içi dayanışmayı güçlendirmesi açısından da önem taşıyor. Katılımcılar, gerçek saha şartlarını aratmayan parkurlarda hem bilgi hem de pratik becerilerini test etme fırsatı buluyor. Yarışmalar sonunda dereceye giren ekipler, Denizli’de düzenlenecek bölgeler arası finallere katılmaya hak kazanacak. Final etabında başarılı olan ekipler ise Türkiye genelinde düzenlenecek büyük organizasyonda mücadele edecek. Türkiye Ormancılık Yarışmaları, ormancılık teşkilatının sahadaki etkinliğini artırmanın yanı sıra, orman yangınlarıyla mücadele başta olmak üzere kritik görevlerde görev alan personelin hazırlık seviyesini üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.
Tokat Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı "joker aday" operasyonu: 14 tutuklama Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen "joker aday" operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı. Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını "kayıp" gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile "joker adayın" yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi. 4 yıllık sınav evrakları incelendi Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi. 14 şüpheli tutuklandı Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.