GÜNDEM - 24 Mart 2025 Pazartesi 10:41

7 günde 105 bin 758 ziyaretçi

A
A
A
7 günde 105 bin 758 ziyaretçi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’un talimatları ile Mardin ilinde 7 gün süren Lezzetler Fuarı 105 bin 758 ziyaretçiyi ağırladı.


Ramazan etkinlikleri kapsamında Artuklu fuar alanında 7 bölgeden onlarca farklı lezzetin yer aldığı Ramazan sokağı Mardinli vatandaşların ilgi odağı oldu. İftar sonrası ailelerin alışveriş ve çay kahve ikramlarıyla dinlenme alanı bulduğu fuarda çocuklarsa kendilerine yönelik düzenlenen etkinliklerle doyasıya eğlendi.


Açılışının yapıldığı günden itibaren yoğun bir ilgi gören ve 7 gün süren Lezzetler Fuarını 105 bin 758 vatandaş ziyaret etti. 7 bölgeden onlarca farklı lezzetin yer aldığı Ramazan sokağında Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden tatlar vatandaşların ilgi odağı oldu.



"Güzel vakit geçirdik"


Fuarı son gününde ziyaret eden Kadir Yıldırım, bir hafta süren fuarı oldukça beğendiklerini belirterek, "Hem bizler hemde çocuklarımız güzel vakit geçirdik. Bu tür etkinliklerin sürekli düzenlenmesi istiyoruz. Düzenleyenlere de teşekkür ediyorum’’ dedi.


Kader Kaya isimli vatandaş ise farklı bölgelerden yöresel ürünleri bir arada görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bir çok lezzeti bir arada görmek çok güzel. Özlediğimiz tatları alabilme imkanımız oldu. Oğlum sahne etkinliklerinde çok eğlendi. Vali Tuncay Akkoyun’a teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.



26 Mart’ta kardeşlik iftarı


Öte yandan Lezzetler Fuarının ardından Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’un himayelerinde Ezidi, Süryani, Ermeni ve Müslüman vatandaşların katılımı ile 26 Mart Çarşamba günü 5 bin kişilik Kardeşlik İftar programı gerçekleştirileceği öğrenildi.



7 günde 105 bin 758 ziyaretçi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.