SPOR - 29 Nisan 2024 Pazartesi 08:42

Bodrum’u heyecanlandıran yarış sona erdi

A
A
A
Bodrum’u heyecanlandıran yarış sona erdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3 gün boyunca süren otomobil yarışında Ali Türkkan-Oytun Albayrak Genel klasman 1’incisi oldu. Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) tarafından düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. 7’den 70’e insanların akın ettiği yarışlar ödül töreniyle sona erdi. Jandarma 185. yılına özel etabında en iyi zamanı yapan Türkkan-Albayrak, jandarma özel ödülünü de kazanırken, ekip aynı zamanda sınıf 3 birinciliğinin de sahibi oldu.



Cuma günü Bodrum’da başlayan ve 3 gün boyunca süren Rally Bodrum için mücadele eden otomobiller görsel şölen oluşturdu. Bodrum’un bir ucundan diğer ucuna kadar yarışan pilotlar zaman zaman nefes kesti. Özellikle köy yollarından ve köylerden geçen otomobilleri köy halkı ise pür dikkat izledi. Çizilen rotada Bodrum İlçe Jandarma ekipleri ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler üst düzey güvenlik önlemi alarak güvenliği sağladı. Kıyasıya geçen mücadelenin ardından Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibi Genel klasmanda 1’inci oldu. Genel klasman 2’ncisi ise GP Garage My Team’den Ümit Can Özdemir-Kutay Ertuğrul ekibi oldu. Mücadelede 3’üncülüğü Parkur Racing takımından Kerem Kazaz-Corenitn Slyverstre ekibi oldu. Kazaz-Slyverstre, gençler birinciliğinin yanı sıra organizasyon TECNO özel ödülünü de kazandı. Bodrum ve Milas’ın doğal güzelliklerini gözler önüne seren asfalt zeminli etaplara 2 gün süren 476 kilometre uzunluğundaki rallinin Markalar birincisi Castrol Ford Team Türkiye olurken, Takımlar birinciliğini de GP Garage My Team elde etti.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı, Milas Kaymakamlığı, Bodrum Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi tarafından desteklenen sponsorların ve Bodrum Gazeteciler Cemiyeti katkıları ile gerçekleştirilen organizasyon finiş seremonisi ile sona erdi. Törende dereceye giren sporcular Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Kurgan, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri Abdullah Engin Başol ve Seha Ergene ile sponsor firma yetkililerinden aldılar.



Yarışın Sınıf 4 ve İki Çeker birinciliğini Atış Motorspor’dan Refik Bozkurt-Soner Tamer elde ederken, Sınıf 5 birincisi Hypco Neo Motorspor’dan Kübra Denizci Keskin-Onur Vatansever, Master pilotlar birincisi GP Garage My Team’den Uğur Soylu, kadın pilotlar birincisi Burcu Çetinkaya kadın co-pilotlar birincisi İtalyan Fabrizia Pons oldular. 35 yaş üzeri klasik ralli otomobillerine açık historic klasmanında Parkur Racing’den Kemal Gamgam-Orkun Demir bir zafere daha imza atarken, ikinciliğin sahibi Fiat 131 S ile Ahmet Tınkır-Rafet Yılmaz ekibi oldu.



Bu yıl Celal Gülerhan anısına düzenlenen TOSFED Ralli Kupası klasmanında ise Ankaralı genç ekip Berkay Erdoğan-Muhammed Mataracı birinciliğe uzanırken ekip aynı zamanda Kategori 4’te ilk sırada yer aldı. Taner Oruç-Onur Sırımoğlu ikinci ve Kategori 2 birincisi, Sencan Kırıkkaya-Tezcan Başar da üçüncü oldular. Kategori 3’te en hızlı ekip Alp Atak-Alperen Tetik olurken, kadın pilotlar birinciliğini kızı Zeynep Tümerkan ile yarışan Çiğdem Tümerkan, kadın co-pilotlar birinciliğini de Faruk Sayın ile yarışan Cansu Açar kazandı.



Bodrum’u heyecanlandıran yarış sona erdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Başkan Akın’dan, Yakupköy’e ziyaret Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Yakupköy’de vatandaşlarla bir araya gelerek ücretsiz tarımsal sulama ve suda yüzde 15 oranındaki indirim teklifiyle ilgili müjdeyi kendisi verdi. Köyde incelemelerde bulunan Başkan Akın, eksikleri tespit ederek en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Altıeylül ilçesine bağlı kırsal Yakupköy Mahallesi’ne sabahın erken saatlerinde bir ziyaret gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, mahalle sakinleriyle birlikte köy kahvesinde kahvaltı yaptı. Vatandaşların her biriyle ayrı ayrı ilgilenen ve kendisinden bir isteklerinin olup olmadığını soran Başkan Ahmet Akın, Yakupköy Mahallesi’nin ihtiyaçlarını belirleyip, en kısa sürede eksikliklerin giderilerek çözüme kavuşturulacağını söyledi. Müjdelerle geldi Büyükşehir Belediye Meclisi ile BASKİ Genel Kurulu’na sunduğu 2024 yılı tarımsal sulamanın ücretsiz hale getirilmesi ile suya Haziran ayından itibaren uygulanacak olan yüzde 15 oranında indirim hakkında vatandaşları bilgilendiren Başkan Ahmet Akın, “Herkes suya yüzde 70 zam yaparken biz yüzde 15 indirim yaptık. Bir sonraki mecliste oy çokluğuyla su indirimimiz gerçekleşecek” diyerek su indiriminin müjdesini verdi. Esnaf İşleri Dairesi Başkanlığı için verdiği sözü de yerine getirdiğini vurgulayan Başkan Ahmet Akın, köye spor aleti kurulumu yapılmasını isteyen vatandaşlara da en kısa zamanda taleplerini yerine getireceklerinin sözünü verdi.