GÜNDEM - 15 Temmuz 2025 Salı 16:55

Fethiye’de 15 Temmuz Şehitleri İçin mevlid programı düzenlendi

A
A
A
Fethiye’de 15 Temmuz Şehitleri İçin mevlid programı düzenlendi

Muğla’nn Fethiye ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Fethiye Merkez Camii’nde şehitler için Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası programı gerçekleştirildi. Programa katılan Fethiye Kaymakamı Fatih Akkaya, "15 Temmuz gecesi milletimiz iradesine, devletine ve demokrasisine sahip çıkarak büyük bir destan yazmıştır" dedi.



15 Temmuz hain darbe girişiminin 9. yıldönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de anma programları düzenlendi. Fethiye Müftülüğü öncülüğünde Merkez Camii’nde gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası programına ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda, 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden 256 şehit için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi ve hatimler indirildi.



"Milletimiz büyük bir destan yazdı"


Program sonrası konuşan Fethiye Kaymakamı Fatih Akkaya 15 Temmuz’un Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Kaymakam Akkaya, "Bugün, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nün 9. yıldönümü. O kara gecede milletimizin gösterdiği cesaret ve kararlılık, tarih boyunca unutulmayacak bir destandır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara çıkan yüzbinlerce vatandaşımız, inançları ve vatan sevgileriyle hain FETÖ yapılanmasına karşı dimdik durarak büyük bir direniş sergiledi. Ancak bu uğurda 256 şehidimiz oldu, binlerce vatandaşımız yaralandı. Onların fedakarlığını asla unutmayacağız. Bugün burada, Merkez Camii’mizde şehitlerimizin ruhuna ithafen okunan Mevlid-i Şerif ve hatim dualarına hep birlikte iştirak ettik. Bu anlamlı günde bizlere eşlik eden protokol üyelerine, din görevlilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Programımız, şehitliğimizi ziyaret ederek ve şehit ailelerimizin evlerinde düzenleyeceğimiz ziyaretlerle devam edecek. Akşam da Beşkaza Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz resmi törenle, 15 Temmuz’u bir kez daha unutmadan, unutturmadan anacağız" dedi.



Düzenlenen programa Fethiye Kaymakamı Fatih Akkaya, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Salih Murat Kara, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Yaşar Doğu, Fethiye Sahil Güvenlik Komutanı Burak Akanpınar ile birlikte ilçe müftülüğü yetkilileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.



Fethiye’de gün boyu devam edecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, akşam saatlerinde Beşkaza Meydanı’nda yapılacak anma programı ile sona erecek.



Fethiye’de 15 Temmuz Şehitleri İçin mevlid programı düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Çocuğun kafasına taşla vuran çocuk yeniden tutuklandı Konya’da 8 Aralık tarihinde okul arkadaşının kafasına taşla vurduğu iddia edilen çocuk, tutuklanarak adli kontrol şartıyla serbest kalmasının ardından savcılık talimatıyla yeniden gözaltına alınarak tutuklandı. Olay, 8 Aralık 2025 günü saat 15.30 sıralarında Aşkan Mahallesi Yeni Meram Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, okul arkadaşı olan Hasan Berat G. (13) ile T.F. (13) arasında yürürken tartışma çıktı. Mağdur Hasan Berat G.’nin ifadesine göre, arkadaşı T.F. önce ağaç dalı ile ayağına vurdu, ardından taş attı. Hasan Berat G.’nin "Neden böyle yapıyorsun?" diyerek tepki göstermesi üzerine T.F., yerden aldığı büyük bir parke taşını arkadaşının başına vurdu. Hastanede tedavi altına alınan çocuğun parçalanan kafatası ise titanyum parçalarla yeniden oluşturuldu. Olay sonrası ailesiyle birlikte şikayetçi olan Hasan Berat G.’nin beyanı üzerine soruşturma başlatıldı. Şüpheli çocuk yeniden tutuklandı Emniyet birimlerince yakalanan suça sürüklenen çocuk T.F., 9 Aralık’ta sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Yaklaşık bir hafta cezaevinde kalan çocuk, 15 Aralık’ta haftada bir kez imza atma ve yurt dışı çıkış yasağı şeklinde uygulanan "adli kontrol" kararıyla tahliye edildi. Ancak soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı’nın 19 Aralık tarihli yeni talimatı doğrultusunda T.F. tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen T.F., çıkarıldığı mahkemece yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Domenico Tedesco’dan, Eyüpspor maçında 2 değişiklik Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, son oynadıkları Konyaspor maçı 11’ine göre Eyüpspor müsabakasına 2 değişiklik ile çıktı. Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Eyüpspor ile karşılaşıyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, ligde son oynanan Konyaspor maçı 11’inden 2 değişiklikle sahaya çıktı. Son karşılaşmada sakatlık yaşayan Archie Brown’un yerine Levent Mercan, orta sahada da Edson Alvarez’in yerine İsmail Yükek görev aldı. Fenerbahçe’nin 11’i Fenerbahçe mücadeleye; Ederson, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Fred, Marco Asensio, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu ve Jhon Duran 11’i ile başladı. Sarı-lacivertlilerde İrfan Can Eğribayat, Tarık Çetin, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Kamil Efe Üregen, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın ve Haydar Karataş ise yedek bekledi. Sarı-lacivertlilerde eksikler Sakatlıkları bulunan Archie Brown ile Nelson Semedo’nun tedavileri devam ediyor. Afrika Uluslar Kupası için ülkelerine giden Yousef En-Nesyri ve Dorgeles Nene’nin yanı sıra bahis soruşturması kapsamında tutuklanan Mert Hakan Yandaş da kadroda yer almadı. Hafif sakatlığı bulunan Edson Alvarez ise riske edilmedi. İrfan Can Kahveci, Cenk Tosun ve Rodrigo Becao’nun da kadro dışı durumları devam ediyor. Taraftarlardan destek Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan müsabakada Fenerbahçeli taraftarlar da tribündeki yerlerini aldı. Yaklaşık 15 bin sarı-lacivertli taraftar soğuk havaya rağmen karşılaşmayı tribünden takip etti. Mücadelenin ilk düdüğüyle birlikte yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek oldu.