GÜNDEM - 21 Ocak 2026 Çarşamba 16:25

Marmaris’te fırtına etkisini göstermeye devam ediyor

A
A
A
Marmaris’te fırtına etkisini göstermeye devam ediyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün Muğla ve kıyıları için yaptığı fırtına uyarısının ardından Marmaris’te sabah saatlerinden itibaren şiddetli rüzgar etkisini göstermeye başladı. İlçe genelinde bazı sokak aralarında çöp konteynerleri devrildi, ağaç dalları kırıldı.



Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün fırtına uyarısının ardından Marmaris’te sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran şiddetli rüzgar, ilçe genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle sahil kesimleri ve ara sokaklarda zaman zaman kuvvetli hamlelerle esen rüzgar nedeniyle bazı ağaçların dalları kırılarak yollara savruldu. Yetkililer fırtınanın etkisini sürdürmesi ihtimaline karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.



Olumsuz hava şartlarına rağmen sahile gelen vatandaşlar, rüzgarlı havayı sevdiklerini dile getirdi. Marmaris’te yaşayan Duygu Kocabıyık, "Aslında hastaneye gidiyorduk ancak havayı görünce sahile gelip video ve fotoğraf çekmek istedik. Bu havayı çok seviyoruz" dedi.



Fethiye’den günübirlik Marmaris’e geldiklerini belirten Zahide Gök ise, "Marmaris oldukça soğuk ve rüzgarlı. Biz de Fethiye’den gezmek için geldik. Hatıra fotoğraflarımızı çekip döneceğiz" ifadelerini kullandı.



Sabah saatlerinde Fethiye’den yola çıktıklarını söyleyen Döndü Ertuğrul da, "Marmaris çok güzel bir yer. Hava rüzgarlı ama yine de keyifli. Allah izin verirse bugün geri döneceğiz" şeklinde konuştu.



Fırtınalı havayı fırsat bilen rüzgar sörfçüleri ise dalgalar üzerinde gösteri yaparak adeta fırtınanın keyfini çıkardı. Sahilde toplanan vatandaşlar sörfçüleri ilgiyle izledi. Denizde demirli olan küçük teknelerin ise daha korunaklı alanlara gittiği, deniz üzerinde korumasız hiç tekne bulunmadığı görüldü. İlçe genelinde tüm birimlerin şiddetli fırtınaya karşı hazırlıklı oldukları, meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı anında müdahale ekipleri kurulduğu belirtildi.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Muğla’nın Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerinin kıyı kesimleri için kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı. Açıklamada, "Son değerlendirmelere göre, 21 Ocak 2026 Çarşamba günü sabah saatlerinden başlayarak 22 Ocak 2026 Perşembe günü akşam saatlerine kadar Muğla kıyılarında kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/saat), Datça, Marmaris ve Bodrum’da yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.



Marmaris’te fırtına etkisini göstermeye devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Zeyyat Kafkas: "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarının yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey olmadığını belirterek, "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" dedi. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor’un sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Kulüp Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kafkas, yaptığı açıklamada, Öztürk’ün ifadelerinin gerçekleri çarpıttığını belirterek, "Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiğimiz maçtan sonra Metin Öztürk’ün hadsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları, yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir" dedi. Trabzon’da misafirperverliğin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Kafkas, "Her şeyden önce bilinmelidir ki; Trabzon’a gelen herkese bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün vakarına yakışır şekilde misafirperverlik gösterilir. Bu bizim kültürümüzdür" ifadelerini kullandı. Açıklamasında Galatasaray cephesini etik dışı davranmakla suçlayan Kafkas, şu ifadelere yer verdi: "Ancak hiç kimse, kendi kirli hesaplarının doğurduğu sonuçları Trabzonspor’a ‘çirkinlik’ yaftası yapıştırarak gizleyemez. Metin Öztürk’ün ‘çirkinlik’ diye tarif etmeye çalıştığı tablo, bizzat temsil ettiği anlayışın ürünüdür. Çünkü asıl çirkinlik; sözleşmesi devam eden oyuncularla kulübünü devre dışı bırakarak gizli görüşmeler yapmaktır. Asıl çirkinlik; milli takım kampında, gözlerden uzak temaslarla futbolcumuzun aklını çelmeye kalkmaktır. Asıl çirkinlik; yöneticilerin ofislerinde oyuncu çağırıp gizli planlarla iş bitirmeye çalışmaktır. Asıl çirkinlik; etik değerleri ayaklar altına alıp sonra dönüp ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır." Bir oyuncu transferi üzerinden de eleştirilerini sürdüren Kafkas, "Asıl çirkinlik, bizim anlaşma sağladığımız 18 yaşındaki bir oyuncuya sonradan daha yüksek para teklif edip transferi o şekilde bozmaktır. Asıl çirkinlik, bununla da yetinmeyip bu akşam çıkıp utanmadan, sıkılmadan, pişkin pişkin ‘parasını verip aldık’ diyebilecek kadar aciz bir duruma düşmektir" dedi. Trabzonspor’un hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini belirten Kafkas, "Fakat Trabzonspor’un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa, orada tavrımız da duruşumuz da nettir. İhaneti ‘transfer politikası’, kurnazlığı ‘yöneticilik’, organize temasları da ‘doğal süreç’ gibi göstermeye çalışanlara karşı susacak, el uzatacak, yan yana gelecek değiliz" ifadelerini kullandı. Kafkas, açıklamasının sonunda, "Metin Öztürk, kamuoyu önünde hamasi cümleler kurmadan önce, bu noktaya nasıl gelindiğinin muhasebesini önce kendi vicdanında yapmalıdır. Bugün konuşulan mesele, kimsenin kimseyi nasıl karşıladığı değil; kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir" diyerek sözlerini tamamladı.