ASAYİŞ - 01 Haziran 2026 Pazartesi 15:07

Cenaze çıkışında yol verme kavgası kanlı bitti: 1 yaralı, 2 gözaltı

A
A
A
Cenaze çıkışında yol verme kavgası kanlı bitti: 1 yaralı, 2 gözaltı

Nevşehir’de cenaze çıkışında trafikte yaşanan yol verme tartışması silahlı kavgaya dönüştü. Olayda yoldan geçen bir vatandaş yaralanırken, kavgaya karışan taraflardan da 2 kişi gözaltına alındı.


Olay, Cami Cedit Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yakınlarının cenazesine katılan kişiler Kurşunlu Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrasında mezarlığa defin için giderken trafikte yol verme meselesi nedeniyle U.T. ile E.K. arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşürken, taraflardan U.T.’nin aracında bulunan silahla ateş açması üzerine ortalık karıştı.


Açılan ateş sırasında olay yerinden geçmekte olan Harun İ. isimli vatandaş kurşunların isabet etmesi sonucu yaralandı. Silah sesleri üzerine çevrede büyük panik yaşanırken, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi.


Yaralı Harun İ., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


Polis ekipleri olay sonrası yaptıkları çalışma sonucu silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen U.T. ile kavgaya karışan E.K.’yi mezarlıkta gözaltına aldı. Gözaltına alınan 2 şüpheli emniyete götürülürken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.



Cenaze çıkışında yol verme kavgası kanlı bitti: 1 yaralı, 2 gözaltı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de şarjda unutulan telefon yangına neden oldu İstanbul Sultangazi’de bir dairede çıkan yangın mahallede korku ve paniğe neden oldu. İlk belirlemelere göre yangının şarjda unutulan bir cep telefonundan kaynaklandığı tahmin edilirken, itfaiye ekipleri tarafından yapılan müdahale sonrası tamamen söndürülen yangın ile ilgili inceleme başlatıldı. Olay, saat 12.45 sıralarında Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi Ordu Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir binanın birinci katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yangının çıktığı sırada ev sahibinin oğlu evde uyuduktan sonra uyanarak lavaboya giden çocuk, geri döndüğünde evden yükselen dumanları ve yangını fark etti. Durumu fark eden çocuk hızla dışarı çıkarak kurtulurken, kısa sürede daireyi yoğun dumanlar kapladı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede adrese ulaşan polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle apartmanda yaşayan vatandaşlar büyük korku ve panik yaşarken, olayda can kaybı ya da yaralanma olmadığı öğrenildi. İlk değerlendirmelere göre yangının şarjda unutulan bir cep telefonundan çıkmış olabileceği üzerinde duruluyor. Yaşanan olayı anlatan Eren Özekin, "Hanım aradı, yangın çıktığını söyledi. Biz de koşarak geldik. Hemen çocukları falan çıkardık. Arkadaş telefondan yangın çıktığını söyledi. Kendisi lavaboya gitmiş, lavabodan dönünce yangın olduğunu söylemiş. İçeriye giremedik. Allah’tan çocuklara da herhangi bir şey olmadı. Hepsini çıkardık dışarıya, sağ salim. Allah’a şükür. Arkadaşlar müdahale ediyorlar. Bakalım hayırlısı inşallah. Bir problem çıkmadan bu işten inşallah kurtuluruz. İtfaiye hemen geldi, Allah razı olsun arkadaşlardan. Hemen geldiler, müdahale ettiler. 3 kişi yaşıyordu ve kimsede de hiçbir sıkıntı yok. Hepsi sağ salim çıktı" ifadelerini kullandı. Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
Denizli Başkan Subaşıoğlu; "Vatandaşlara zulmetmeyin" AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’ndan CHP’li Merkezefendi ve Pamukkale Belediyelerine çağrı yaptı. Başkan Subaşıoğlu, "İki belediye başkanına sesleniyorum. Vatandaşlara zulmetmeyin. Emlak vergilerini kanun çerçevesinde tekrar düzeltin" dedi. AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, vatandaşların kendisine ulaşarak, CHP’li Merkezefendi ve Pamukkale Belediyeleri’nin emlak vergilerinde fahiş fiyatlar uyguladıklarını anlattıklarını belirtti. Başkan Subaşıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, CHP’li belediyelerin kanuna aykırı davrandıklarını söyledi. "Merkezefendi ve Pamukkale Belediyeleri kanuna aykırı bir şekilde çok daha fazla artış yapmış durumdalar" diyen Başkan Subaşıoğlu, "Bayram sonrasında kıymetli hemşerilerimiz bizleri yoğun bir şekilde telefonla arıyorlar. Pamukkale ve Merkezefendi Belediyeleri emlak vergilerinde korkunç fahiş artışa imza atmış durumdalar. Oysaki kanunen en fazla 2 kat artış yapılabilecek. Merkezefendi ve Pamukkale Belediyeleri kanuna aykırı bir şekilde çok daha fazla artış yapmış durumdalar. İki belediye başkanına sesleniyorum. Vatandaşlara zulmetmeyin. Emlak vergilerini kanun çerçevesinde tekrar düzeltin" ifadelerine yer verdi. AK Parti İl Başkanı Subaşıoğlu, sözlerini "Bir hizmet yaptığınızda yok. Bu kadar parayı ne yapıyorsunuz? Millete zulmetmeyin. Kanuna uyun" ifadeleriyle tamamlandı.
Muğla Marmaris, Türkiye’nin en iyi yüzücülerine ev sahipliği yapacak Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenecek 2026 Açık Su Yüzme Yaz Şampiyonası öncesinde hazırlıklar hız kazanırken, organizasyonun güvenli ve sorunsuz şekilde gerçekleştirilmesi için tüm detaylar masaya yatırıldı. Marmaris’te gerçekleştirilecek 2026 Açık Su Yüzme Yaz Şampiyonası öncesinde hazırlıklar yoğun şekilde sürüyor. Bu kapsamda Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya başkanlığında koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Organizasyonun güvenli ve sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için alınacak önlemlerin ele alındığı toplantıda yarışma parkuru ile deniz alanında uygulanacak güvenlik tedbirlerinin yanı sıra, kara alanında yürütülecek destek faaliyetleri de detaylı şekilde değerlendirildi. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılım sağladığı toplantıda, sporcuların, teknik ekiplerin ve vatandaşların güvenliğine yönelik planlamalar gözden geçirildi. Ayrıca organizasyon sürecinde ihtiyaç duyulacak lojistik ve operasyonel destekler de gündeme gelirken, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun önemi vurgulandı. Kaymakam Kaya, ulusal düzeyde gerçekleştirilecek şampiyonanın Marmaris’in tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, organizasyonun başarıyla tamamlanabilmesi için tüm kurumların koordinasyon içinde çalışmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. 2026 Açık Su Yüzme Yaz Şampiyonası’nın çok sayıda sporcu ve ziyaretçiyi Marmaris’te buluşturması bekleniyor.