ÇEVRE - 03 Aralık 2025 Çarşamba 13:14

Kapadokya’ya sis çöktü

A
A
A
Kapadokya’ya sis çöktü

UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan, Türkiye’nin dünyaca ünlü turizm merkezi Kapadokya, sabahın erken saatlerinde etkili olan yoğun sisle birlikte adeta masalsı bir atmosfere büründü. Peribacaları, vadiler ve sıcak hava balonlarının kalkış alanları sis bulutu altında gizemli görüntüler oluşturdu. O anlar havadan görüntülendi.


Nevşehir merkez ile Ürgüp, Göreme, Uçhisar ve Avanos çevresinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düştü. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler sisli Kapadokya manzarasını hayranlıkla izlerken, oluşan kartpostallık görüntüler objektiflere yansıdı. Bölgede oluşan yoğun sis nedeniyle sıcak hava balon turları iptal edilirken, turistlerin Kapadokya’da bulunan vadileri, peribacalarını ve doğal kaya oluşumlarını kuş bakışı izleme fırsatını da engelledi.


Sıcak Hava Balon Pilotu Tangut Demir, "Bugün olumsuz hava şartları nedeniyle uçuşlar iptal edildi. Şu anda bölgemizde yoğun sis var. Bulutlu havalarda ve gün doğumunda Kapadokya bir başka güzel oluyor. Fakat bugün bulut değil yoğun sis var. Misafirlerimiz bugün görsel şölenden mahrum kaldılar. Planlarımızı yarın sabah için yapıyoruz" dedi.


Endonezyalı turist Ceria Lestari da, "Türkiye’ye ailemle birlikte geldik. Türkiye’nin gerçekten çok güzel olduğunu düşünüyorum. Bizim ülkemize göre çok farklı. Özellikle Kapadokya muhteşem. Bugün sabah balonlara binebilmek için çok erken uyandık. Hava çok soğuk ve sisli. Bu nedenle balonlar uçmadı. Eğer ki fırsatım olursa buraya tekrar gelmek ve bu deneyimi yaşamak isterim" ifadelerini kullandı.



Kapadokya’ya sis çöktü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MİT’in deşifre ettiği 16 FETÖ/PDY terör örgütü mensubu 10 şüpheli yakalandı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında verilen talimatlara istinaden MİT Başkanlığı’yla kolluk kuvvetlerinin birlikte FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının deşifresine yönelik olarak yaptıkları çalışmalar sonucunda; Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde yapılandıkları tespit edilen 16 şüpheliden 10’u yakalandı. FETÖ/PDY terör örgütün Jandarma Genel Komutanlığı’nı hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem hizmetler’ yapılanması içerisinde yer alan, haklarında daha önce silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılama yapılmış olmasına rağmen başka şüphelilerden elde edilen dijital materyallerinin çözümlenmesi, yapılan teknik ve fiziki takip ile soruşturma kapsamında bugüne kadar alınan ifadeler/fotoğraf teşhislerine bağlı olarak iddianame tarihlerinden sonra örgütsel faaliyetlerine devam ettikleri tespit edilen ve bu şekilde örgütün güncel finans yapılanması içerisinde yer aldıkları anlaşılan 16 şüphelinin, Ankara merkezli olarak 24 Şubat 2026 tarihinden itibaren gözaltına alınmalarına karar verildi. Şüphelilerden 10’unun yakalanarak gözaltına alındığı, 1’inin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edildiği, 5’inin ise yasa dışı yollardan yurtdışına kaçtıkları tespit edildi. Yakalanan şüphelilerin Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği bildirildi.